Paçanga böreği nasıl yapılır? Paçanga böreği tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Pastırma ile yapılan paçanga böreği biber ve peynirle zenginleştirilir. Peki, beş çaylarının veya pazar kahvaltı sofralarının doyurucu lezzetlerinden paçanga böreği nasıl yapılır? İşte paçanga böreği tarifi için gerekli malzemeler ve adım adım yapılış aşamaları...

Paçanga böreği 'pastırma ve peynirli bir tür börek' olar tarif edilen bir börek. Bazı kaynaklara göre kökeni  1960’lı yıllar meşhur Küba müziği ve dansı olan pachanga’ya dayanıyor olabilir. Ancak bu kesin bir bilgi değil. Aşağıda paçanga böreği için gerekli malzemeler ve paçanga böreği tarifini bulabilirsiniz.  (Bu tarifin ardından sigara böreği tarifi ve cizleme tarifine de göz atabilirsiniz.)

6 kişilik
15 dakika
10 dakika
360 kalori

Paçanga böreği tarifi için gerekli malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 adet domates
  • küp küp doğranmış
  • 2 adet yeşil biber
  • ince doğranmış
  • 200 gr kaşar peyniri
  • rendelenmiş
  • 150-200 gr pastırma
  • dilimlenmiş
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • 150-200 gr pastırma
  • dilimlenmiş

PAÇANGA HAKKINDA

Paçanga böreği, yufka ile yapılan bir börek türü. Türkiye'de sevilerek tüketilen paçanga böreğinin iç malzemesi; kaşar peyniri, pastırma, domates, maydanoz ve biber gibi yiyeceklerden oluşur.
1 2 adet yufka tezgah üzerinde açılır ve 6-8 eşit üçgen parçasına bölünür.
2 Harç için kalan malzemeler karıştırılır.
3 Üçgen kesilen yufkaların geniş kısımlarına harç koyularak sarılır.
4 Elde edilen börekler kızgın yağda renk alana kadar çevrilerek kızartılır. Sıcakken servis edilir. Afiyet olsun!

PÜF NOKTASI

Paçanga böreğini pastırma ile yapmak istemezseniz alternatif olarak sucukla da hazırlayabilirsiniz.
Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses ikizlerinin yüzünü gösterdi Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi