Pancar ile marine edilmiş somon tarifi nasıl yapılır? Danilo Zanna tarifiyle...

En lezzetli balıklardan biri olan somon pancarla birleşerek mükemmel bir tat ortaya çıkarıyor. Şef Danilo Zanna'nın pancar ve somon yorumu harika bir uyum sağlıyor. Bu çok lezzetli pancar ile marine edilmiş somon tarifi nasıl yapılır diyorsanız Danilo Zanna'dan aldığımız tarife bakmalısınız

Elele, pandemi günlerinde ünlü şef ve yemek kitabı yazarlarından sağlıklı, bağışıklığı güçlendirecek tarifler almıştı. Sosyal mesafeli 50 tarif arasında Danila Zanna'nın pancarla marine edilmiş somon tarifi de vardı. Hazırsanız başlayalım... (Somonun faydaları haberimiz ve somon köftesi tarifi de ilginizi çekebilir)

2 kişilik
15 dakika
25 dakika
210 kalori

Pancar ile marine edilmiş somon tarifi için gerekli malzemeler

  • 2 haşlanmış kırmızı pancar
  • 1 demet dereotu
  • maydanoz ve mercanköşk karışımı
  • 600 gr somon fileto
  • 1 kg kaya tuzu

SOMON HAKKINDA

Somon oldukça sağlıklı bir balık. Hatta Amerikan Kalp Derneği, yetişkinlere haftada iki porsiyon somon gibi yağlı tür balık yemeleri tavsiyesinde bulunuyor. Yaklaşık 100 gramlık çiftlik somonu porsiyonu 206 kaloridir.
1 Pancarların küçük parçalar şeklinde doğrayın
2 Dereotu, maydanoz ve mercanköşk karışımını ince ince kıyın ve pancar ile karıştırın
3 Somonu, içine zeytinyağı sürülmüş fırın tepsisine alın
4 Üzerini tuz ve pancar püresi ile kaplayıp buzdolabında 8 saat bekletin
5 Üzerindeki pancar püresi ve tuzu temizleyip dilimledikten sonra dilerseniz yanında avokado dilimleriyle birlikte servis yapın.
Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Oyuncu Gizem Karaca lüks villasını paylaştı