Somon köftesi tarifi nasıl yapılır? Adım adım tarif

Somon oldukça sağlıklı ve besleyici bir balık... Pek çok diyette de önerilen lezzetler arasında. Peki somonu köfte olarak tüketmeye ne dersiniz? Somon köftesi tarifi nasıl yapılır diyorsanız okumaya devam edin...

KAÇ KİŞİLİK

2 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

10 dakika

KALORİ

600

Somon dünyada oldukça ilgi çeken bir balık, çünkü sağlık için önemli katkısı var. Somon gibi yağlı balıklar, omega-3 açısından zengindir. Bu nedenle düzenli olarak diyetimize eklememiz oldukça faydalı olacaktır. Somon ayrıca beyin fonksiyonlarını destekleyebilir,  iltihabın etkilerini azaltmada önemli bir rol oynar. Kalp hastalığı riskini azaltabilir. Kemik sağlığını korumak , kas kaybını önlemek ve vücudun onarılmasına yardımcı olmak için önemli olan iyi bir protein kaynağıdır .  (Somonun faydaları nelerdir başlıklı yazımıza ve Danila Zanna'dan pancarlı somon tarifine de bakabilirsiniz). Bu tarifimizde ise somon köftesi için gerekli malzemeleri ve yapım aşamalarını paylaşıyoruz. 

Somon Köftesi İçin Gerekli Malzemeler

  • 300 g somon fileto
  • 2 dilim ekmek içi
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 küçük boy soğan
  • 1 çay kaşığı granüle hardal
  • 1 tutam tuz ve karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

PANE İÇİN

  • 2 dilim ekmek içi
  • 40 g soyulmuş ve ince kıyılmış badem
  • 1 adet limon

SOMON HAKKINDA

Yaklaşık 100 gram çiftlik somonu porsiyonu sadece 206 kaloriye sahiptir. Yabani somonda ise aynı porsiyonda 182 kalori vardır. Somon, tüm diğer önemli faydalarının yanı sıra cildin elastikiyetini korumaya, yaşlanma belirtilerini azaltmaya ve cildi UV hasarına karşı korumaya da yardımcı olabilir .

Somon köftesi tarifi adım adım yapılışı

1 Derisi soyulmuş, kılçıksız somonu küp küp kesin.
2 Limonun kabuğunu rendeleyin. Blender’dan geçirip bir kaba koyun.
3 İki dilim ekmeği de blender’dan geçirin.
4 Soğan, hardal, tuz, karabiber ve ince doğranmış dereotuyla birlikte somona karıştırın.
5 Karışım homojen bir hale gelince orta büyüklükte hamburger köfteleri oluşturun.
6 Kalan diğer ekmek içini kıyılmış badem, rendelenmiş limon kabuklarıyla karıştırın.
7 Somon köftelerini bu karışıma bulayın.
8 Geniş bir teflon tavaya zeytinyağını koyup kızdırın. Köfteleri orta ateşte pişirin.
9 Havlu kağıtta süzdürün. Tercihen sıcak servis yapın