Pankek tarifi nasıl yapılır? 14 farklı, kolay pankek tarifi ve püf noktaları

'Pankek ya da pancake nasıl yapılır?' diyorsanız bu içeriğimiz size göre... Pankekler en çok bal, reçel ve çikolata kremalarıyla tercih ediliyor. Bazı araştırmalara göre tarih öncesi atalarımız tarafından keşfedilmiş olabilirler. Peki, pankek nasıl yapılır? İşte 14 farklı pankek tarifi:

Pankek, bugün tüm dünyada farklı yorumlarıyla beraber kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında. Dönem dönem ABD'de mi ortaya çıktı Avrupa'da mı ortaya çıktı tartışmaları yaşansa da arkeolojik çalışmalara göre pankek ve türevlerinin tarihi öylesine eski ki. Hatta bazı araştırmalara göre 30.000 yıllık öğütme aletleri üzerindeki nişasta tanelerinin analizleri,  hamurdan yapılmış ve kızartılmış yassı bir kek fikrinin o dönem keşfedildiğini gösteriyor. Pankeke eski Roma ve eski Yunan'da da rastlıyoruz. Eski Yunanlılar ve Romalılar, balla tatlandırılmış krep yediler yiyorlardı. Peki, pankek nasıl yapılır? İşte karşınızda pankek 14 ayrı pankek tarifi ve pankek çeşitleri... Hazırsanız başlayalım (Bu içeriğin ardından mini pankek tarifi yazımıza ve kahvaltılık krep tarifleri haberimize de bakabilirsiniz)


Pankek

PANKEK (PANCAKE) TARİFİ NASIL YAPILIR?

Malzemeler

1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı toz şeker
1-1,5 çay bardağı süt
1 çay kaşığı Kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
1 yumurta

Hazırlanışı

-Tereyağını tavada eritin.
-15 dakika soğumaya bırakın.
-Kalan malzemeyi mikserde çırpın.
-Tereyağını ilave edin.
-Elde ettiğiniz akıcı kıvamdaki hamuru porsiyon porsiyon -yağladığınız tavaya dökerek iki taraflı pişirin.
-Dilediğiniz malzemeyle servis edin.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil