Sağlıklı cilt ve saçlar için biotin açısından zengin 7 besin

Parlayan bir cilt ve güçlü saç büyümesi mi istiyorsunuz? Güzellik hedeflerinize doğal yollarla ulaşmak için biotin açısından zengin gıdalar yemeye başlayabilirsiniz.

B7 vitamini veya H vitamini olarak da bilinen biyotin, suda çözünebilen bir B kompleksi vitaminidir. Sağlıklı cilt hücreleri için gerekli olan yağ asitlerinin sentezindeki rolü nedeniyle sağlıklı cilt, saç ve tırnakların korunmasında özellikle önemlidir. Ayrıca saç ve tırnakların yapısını oluşturan bir protein olan keratin üretimine de katkıda bulunur. Nadir olduğu söylenen biyotin eksikliği kuru, pullu cilt, kırılgan tırnaklar ve saç dökülmesi gibi semptomlara yol açabilir. Birçok kişi biyotin takviyesi alırken, yumurta, badem, fındık, tohum, et, balık gibi biyotin açısından zengin besinler ve tatlı patates ve ıspanak gibi bazı sebzeler yoluyla doğal olarak elde edilebilir.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil