Sindirmesi en kolay ve en zor yiyecekler! Sindirimin sırrı besinlerde!

Reflü, gastrit, gaz, şişkinlik, ishal, kabızlık ve mide ülseri gibi rahatsızlıkları olanlar sindirim için en zararsız yiyecekleri seçmek durumunda. Peki sindirmesi en zor ve en kolay yiyecekler neler? İşte sindirim dostu besinler...

Kızarmış ve yüksek yağlı yiyecekler mideyi zorlayarak asit üretimine sebep olabilir ve bu da mide ekşimesi meydana getirebilir. Diyetisyen Jessica Anderson “Vücut bir seferde ancak bu kadarının üstesinden gelebilir” diyor. Örneğin açık renkli dışkının sebeplerinden biri de yüksek yağlı yiyecekler olabilir. Bu da steatore adı verilen ve aslında dışkıda aşırı yağ olan bir fenomendir. Diyetisyen Anderson, ayrıca irritabl bağırsak sendromuna sahip olan bir çok kişinin, tereyağı ve krema da dahil olmak üzere, sindirim sorunlarına neden olabilecek yağ oranı yüksek gıdalardan uzak durması gerektiğini söylüyor. 

Şimdi gelelim sindirimi en zorlayan yiyeceklere...

Acı Biber

Acı biber yemek borusunu tahriş edebilir ve mide ekşimesi neden olup ağrı yapabilir. Nebreska Üniversitesi Tıp Merkezi’nde görev alan Gastroenterolog Tim Mccashland, “Bu, irritabl bağırsak sendromu olan veya kronik mide ekşimesi olan kişiler için sorun oluşturabilir” diyor.

Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses ikizlerinin yüzünü gösterdi Doğa Rutkay, Urla hayatını anlattı Kızılcık Şerbeti'nden ayrılan eden 4 oyuncudan veda mesajı Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler