Av. Feyza Altun

TÜM YAZILARI
Uluslararası çocuk kaçırma sorunları ve çözümleri “Şeri hükümlerle yönetilen ve çocuğun ve kadının baba/koca izni olmadan kıpırdayamadığı ülkelerde çocukların iadesinde çok daha zor zamanlar yaşanıyor.”
Kadınlar soyadlarına sahip çıkıyor Kadınlar evlendikleri zaman kocalarının soyadlarını alıyorlar. 1997’den beriyse kocalarının soyadlarının yanında kendininkileri de alabiliyorlar. Kadının ihaneti ve velayet Toplumumuz aldatma konusuna biraz farklı bakar. İhanet, erkek için elinin kiri, kadın içinse namus meselesidir. Onlara göre erkek yaparsa kadın sineye çekmeli, kadın yaparsa erkek bu rezaleti temizlemelidir.
Hayvanlara işkence ve yasalar Haziran ayında hepimizi çok üzen bir olay yaşandı. Minicik bir sokak köpeğinin dört patisi ve kuyruğu kesildi. Sonrasında ise ameliyata alınan can dayanamadı ve öldü. Bu olay haklı bir infiale sebep oldu. İnsanlar haklı olarak bu yapılanın cezasız kalmamasını istiyor ve her şeyden önemlisi bir insan, bir hayvana bunu neden yapar anlamlandıramıyor. Türkiye'de çalışan anne olmak Türkiye’de eğitim ve yüksek eğitim görmüş kadınların yüzde 72’si istihdama katılıyor. Bu kadınlar kazandıkları para ile çocuklarını okutuyor. İş Yerinde Psikolojik Taciz: Mobbing Psikolojik taciz, yani birçoğumuzun bildiği haliyle mobbing bugün birçok kadın ve erkeğin iş yerinde maruz kaldığı baskı, sıkıntı, psikolojik şiddet ve aşağılamadır. İş yerinde cinsel taciz Taciz kelimesini çok sık kullanıyoruz. Çünkü kadınlar olarak hayatın her alanında taciz ediliyoruz. Ne var ki hak odaklı olmak, doğru yerde doğru kelimeyi kullanmak bizi hedefe daha hızlı götürür. Kadın olarak çalışmak Bu yazımda sizlere çalışan kadınların iş hayatındaki sıkıntılarının genel olarak hukuka yansıma biçiminden bahsedeceğim. Boşanma, cinsellik ve mahkeme Tabii evlilik ve cinsellik gibi kapalı kapılar arkasında yaşanan olayların ispatı zor olabilse de imkansız değil. Önemli olan boşanma sebebini, net, açık ve dürüst biçimde ortaya koyabilmek.