Ceyda Düvenci

TÜM YAZILARI
‘hayat biz plan yaparken başımıza gelenlerdir’ Yazımı okurken Beatles’dan ‘Ob-La-Di, Ob-La-Da’ şarkısını dinlemeni tavsiye ederim... Bu satırları, karmakarışık kafam, aklım ve ruhumla yazıyorum.
Ağlamak güzeldir Tam da bu cümleyi okuyup şu anda hangi şarkıyı mırıldanıyorsan (ki malum şarkı aklına geldi eminim), onu dinlemeye başlayabilirsin; çünkü bu yazımla seni ağlayamadığın anlara götürüp, tam da şu anda o anlar ne kadar geride kalmış olursa olsun, takriben bu yazıyı okuyup bitirdikten sonra oturup onlara ağlaman için yazıyorum. Yaza tatlı veda Yaz bitti. Yazarken bile ‘ahhh’ dedirtiyor insana ama bitti. Fonda Dilek Türkan çalsa beni okurken bence şahane olur. Bu sayede ruhunda yaza tatlı bir veda edebilme şansın olur.
Yorulduk ama güzeldi Tatile gitmek mi, evin kapılarını dostlara açmak mı? Tabii ki dinlemen gereken, aklına ilk gelen şarkı!!! Sertab Erener’den ‘Tatildeyim’. Fikret Kızılok’un muhteşem sözlerini yazdığı bu şarkı ne kadar seni ve tatilini anlatıyor bimiyorum ama benim için yazılmış en güzel tatil şarkısı o. "Niyet et ki görebil" Şahane bir ay olsun arkadaş. Kötü zamanlarda da şükredecek bir hayır vardır. "Her anın tadını çıkar" Yine geç teslim edilen bir yazıyı okumak üzeresin. Yazmak kesinlikle iyi geliyor aslında, asla yanlış anlama ama aklımda konular uçuşsa da bir türlü satırlara dökemiyorum. Acemilik diyelim. "Sana sen lazımsın" “Bir süredir sosyal medyadaki zorbalık üzerine de çok düşünüyorum. İnsanların gördüklerinde yüzüne söyleyemeyeceklerini fotoğraf altına yazıyor olmaları cesaret değil cehalet benim için.” Kendine iyi davran ve sev... Bu satırları yazmaya başladığım an aklıma gelen sahneyi yazmak istiyorum sana. Her zamanki gibi hesapsız oturdum bilgisayar başına ve ilk kelimemi yazınca gözümün önüne ‘ben’ geldim. Dertleşir gibi oku satırlarımı... Des’ree’den Life’ı dinleyerek yazımı okuyabilirsin. Biraz karışık bir yazı yazdım sana ama bence hayatın özeti gibi oldu. İçinde her şey var... Senden Benden Bizden Akşam saatleri... Yuvamdayım... Müzik mi dedin arkadaş? Hımmm, müziiikk Athena’dan ‘Senden Benden Bizden’ dinlesen fena olmaz sanki... Bu senin hayatın ‘As Time Goes By’ Isabella Ivanova ile sözsüz başlayabilir, sonra da Frank Sinatra’nın sesinden keyfin doruklarına çıkmanı tavsiye ederim. İçinden gelen sesi dinle Bu defa bir farklılık yapıp soruyla başlayacağım yazıma. En son ne zaman kendini; en en en derininden gelen sesini dinledin?