Deniz Çakmakcı

denizcakmakci@yandex.com
TÜM YAZILARI
Bir küçük kaçış meselesi: URLA! İnsan arada bir kaçmak istiyor. Yeni yerler görmek, sakin saatler geçirmek artık özellikle şehrin koşturmasında kaybolanlar için bi nevi terapi. Ama yaşanan iş-ev-aile-varsa çocuk-sosyal hayat yoğunluğu içinde iki, üç gün kaçmak dahi bir bahane olmadan organize edilemiyor bazen.
Bu şehre Eylül ve aşk yakışır: Verona! Yüz yıllardır içinden çıkılamayan, uğruna kavgaların hatta savaşların çıktığı, mutlu eden, süründüren, o şarkıların, şiirlerin, kitapların kaynağı, uğruna en çok kafa yorulan şey: AŞK... Yanı başımızdaki hazine Aleksandrapoli Sonbahar aylarında bu harika rüzgarların tadını çıkarmak, yemek, içmek, dinlenmek için müthiş bir rota. Birkaç günlüğüne dünyanızı değiştirmek, taze bir nefes almak mümkün. Hem de bu cennet İstanbul’dan sadece 300 km uzaklıkta.
Turuncu bir orta çağ şiiri Midilli Yakın ama uzak, Avrupalı ama değil! Yunan Adaları içinde yazın en keyif alınacak adalardan biri kesinlikle Midilli! Çevrim içi misin? Dün akşam bir film seyrettim. Sevgilisinin kalbini kıran genç adam aralarında bir dostluk kurulan yetmiş yaşlarındaki bir diğer adamla dertleşiyor. Devir değişti: Popon kadar konuş! Forbes dergisi “Kendi çabalarıyla zengin olan kadınlar” listesini yenilemiş. Bu ne demek, bu listedeki kadınlar sıfırdan bu paraları kazanmışlar, mirasyedi değiller ve deli gibi çalışıyorlar. Buraya kadar tamam! Yaz göz kırpıyor... Nisan önerileri! Nisan’ın gelişi demek yazın epeyce yaklaştığını söylediği için kıymetli. Artık benim için evden çıkma, sosyalleşme zamanının geldiği demek aynı zamanda. Ben hava soğukken içinden hiç bir şey yapmak gelmeyenlerdenim. Yeryüzündeki cenneti buldum! Okulların açılmasını fırsat bilip, çocuksuz tatil yapmanın peşine düşen biz Euro’nun oldukça hızlı koşuyor olması da sebebiyle, ilkokul bilgilerimize geri dönerek güzel ülkemizin üç tarafının denizle çevrili olduğunu hatırladık. Ve bu enfes kıyıları değerlendirmeye karar verdik. Son yılların en iyi verilmiş kararlarından biriydi! Anne oldum, dünya dursun! Anne sıcaklığı dünyanın en güzel hissiyatı mutlaka ama bir çocuğun gelişimi için de fazlası çok zararlı değil mi? Kural mı? O da ne? Hep çocuktan yanayım. Varsın biraz aç kalsın, bir gün pis yatsın. Tüm hedefim, arzum mutlu olmaları, aslında tüm anneler gibi. Ama yöntemler hep farklı elbette. Tek bir doğru yok, herkes kendi doğrusunu uyguluyor. Üç şehir, bir düğün ve Almanya En yakın arkadaşım evlendi. Bu bir Sığacık yazısıdır! Bir yer hayal edin. Koşturma yok. Yüksek ses yok. Televizyon yok. Trafik yok. Apartman yok. Korna yok. İstemezsen haber yok.