Ebru Şinik

TÜM YAZILARI
Sindirim Sistemi ile Mutluluğumuz Arasındaki İlişki Ayurveda Tıbbı, klasik Batı tıbbı tarafından da keşfedilmeye başlanan çok önemli bu bilgiyi binlerce yıldır söylüyordu: “Kronik hastalıklar, kilo problemi, beyin fonksiyonlarında bozulma gibi tüm sağlığımız üzerinde etkili olan en önemli faktörlerden biri sindirim sistemi sağlığımızdır.”
Peki siz omurga sağlınız için ne yapıyorsunuz? Size en basit önerim ilk olarak gün boyunca dik oturmayı alışkanlık edinmeniz olur. Dik Oturmak ve Ayak Destek Ünitesi Kullanımı Özellikle gün boyunca ofiste masa başında, saatler süren toplantılarda oturanlar için bu madde çok daha önemli.
Hareket Et Yaşlanmayı Geciktir Çok değerli hocalarımdan alanında üstün liyakat unvanı ile altın madalyaya layık görülen Doktor Suhas Kshirsagar bir dersimize girdiğinde aynen şunu söylemişti: “Hareketsiz bir yaşam bedene, en kötü uyuşturucunun verdiği kadar zarar verir.” Uyku Saatlerinize Dikkat Ederek Genç Kalın Well-Aging (İyi Yaş Alma) sürecinin yani Sağlıklı ve Mutlu Yaş Almanın birincil gerekliliği şüphesiz dengede bir uyku düzenine sahip olmakta yatıyor. Cildinize Detoks Yaptırın Dünyayı duyularımızın izlenimleri ile algılıyor ve deneyimliyoruz. Duyularımız ne kadar açık ve sağlıklı çalışıyorsa, yaşamı o derece zengin deneyimliyoruz. Çünkü duyularımız vasıtası ile edindiğimiz izlenimler, yani kokladığımız, gördüğümüz, duyduğumuz, dokunduğumuz, tadını aldığımız her şey hormon salınımını tetikliyor ve bu da bedenimizdeki tüm biyokimyasal değişimleri doğrudan etkiliyor. Yani duyularımız vasıtası ile algıladıklarımız muhtelif hormonların salgılanması neticesinde duygu durumumuzu hem etkiliyor hem de yönlendiriyor. Vücudumuzun Biyolojik Saati – Sirkadiyen Ritim Sirkadiyen ritimler biyolojik saatimizin belirleyicisidir. Doğanın güneş ile birlikte uyanması ve güneş batarken de uykuya dalması olarak düşünebileceğimiz bu ritimler, 1 günü oluşturan 24 saatlik periyot içerisindeki biyokimyasal ve psikolojik davranışlarımızın otomatik düzenleyicisidir. Uyurken kilo verin Yeterli uyku ve bel çevresi kalınlığı ilişkisi bilgisi kilo belirleyicilerinin sadece yemek miktarı ve fiziksel hareket yoğunluğu olmadığını, az uyku sebebi ile bedenin kendini korumak için yağ hücrelerini tahliye etmekte zorlandığını da ortaya koymaktadır. Bağışıklık sisteminizi güçlendirin Ağzımızın içinde yer alan bu noktayı ilk defa Chopra Center’da Prof. Claire Diab derse girdiğinde öğrenmiştim. Sıcak su zayıflatır mı? Gün boyunca masamda iki termos durur. Bunlardan biri Ayurvedik Detoks Çayım diğeri ise sıcak sudur. Lansman sonrası sık sorulanlar Genleriniz Kaderiniz Değildir kitabımın lansmanından beri yaklaşık 5 ay geçti. Lansmanı size buradan çok anlatmak istedim ama bir türlü yazmaya fırsat bulamadım. Neden sadece burundan nefes alıp vermeliyiz? Yeni yıla girerken size kendinizin en iyi versiyonunu keşfetmek üzere gönüllü rehberliğinizi yapmaya devam edeceğim.