Çilek kompostosu tarifi nasıl yapılır?

Yaz meyvelerinden en güzeli çileğin komposto hali de oldukça lezzetli. Hem tatlı hem biraz da mayhoş. Peki çilek kompostosu tarifi nasıl yapılır? İşte çilek kompostosu tarifi için gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı...

Kompostonun Türk mutfak kültüründe önemli bir yeri var. Bu yazımızda elma kompostosunun tarifini veriyoruz. Ayrıca, elma kompostosukayısı kompostosuvişne kompostosu tariflerine de bakabilirsiniz.

6 kişilik
0 dakika
20 dakika
300 kalori

Çilek kompostosu için gerekli malzemeler

  • 500 gr çilek
  • 1 su bardağından az şeker
  • 1.5 litre su

KOMPOSTO HAKKINDA

Komposto kelimesi İtalyanca 'composto'dan gelir. TDK'ya göre anlamı şöyledir: Bütün veya dilimler hâlindeki yaş meyvenin şekerli suyla kaynatılmasıyla yapılan bir tatlı türü.
1 Su ve şeker şerbet gibi kaynatılır.
2 Doğranmış çilek içine eklenir ve 5 dakika sonra altı kapatılır.
3 Soğuk olarak servis edilir. Afiyet olsun!

PÜF NOKTASI

Damak tadınıza göre tarçın ve karanfil ekleyebilirsiniz.
Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Oyuncu Gizem Karaca lüks villasını paylaştı