Vişne kompostosu tarifi nasıl yapılır?

Yaz geldiğinde yaz meyveleriyle yapılan soğuk soğuk tüketebileceğiniz komposto tarifi yazın sağlıklı içeceğidir. Peki vişne kompostosu nasıl yapılır? İşte tarif:

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

25 dakika

KALORİ

290

Vişne kompostosu tarifi için gerekli malzemeler

  • 700 gr vişne
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2 adet karanfil
  • 1.5 litre su
  • 1.5 su bardağı şeker

Vişne kompostosu tarifi adım adım yapılışı

1 Vişneler çekirdeklerinden ayrılır, keserek ya da pipetle çekirdekleri çıkartılarak hazırlanabilir. Bol su ile vişneler yıkanır.
2 Tencereye vişneler ve malzemeler koyulur.
3 Kalan malzemeler eklenir ve kaynatılır.
4 Süzülen komposto dolaba kaldırılır. Afiyet olsun.