Kayısı kompostosu tarifi nasıl yapılır?
Yaz sofralarını serinleten mevsim meyveleriyle bir başka olan komposto tarifini sizler için hazırladık. Kayısı kompostosu hem kuru meyve hali ile hem de yaş ile yapılabilir. Peki kayısı kompostosu nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK
6 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
25 dakikaKALORİ
150Kayısı kompostosu tarifi için gerekli malzemeler
- 900 gr taze kayısı
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet karanfil
- 2 adet çubuk tarçın
- 1.5 litre su
Kayısı kompostosu tarifi adım adım yapılışı
1
Şeker ve su kaynatılır.
2
Ardından iyice yıkanmış ve çekirdeklerinden ayrılmış kayısı eklenir.
3
Kayısılar yumuşadığında baharatlar eklenir ve bir taşım kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılır.
4
Süzerek ya da taneli olarak tüketilebilir. Afiyet olsun.
PÜF NOKTASI
yemek

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor

Japon şeflerden sushi önerisi: Bu 6 noktaya dikkat!

Bayramda tüketebileceğiniz 5 fit tatlı tarifi

Ramazan Bayramında beslenme nasıl olmalı?

Bayram çikolatasını evde yapın! İşte bayram çikolatası tarifi

İslim kebabı tarifi

Modern dokunuşlarla yeniden yorumlanmış bir Ramazan sofrası

Uzun süre tok kalmak için sahurda neler yenmeli?
