Elma kompostosu tarifi nasıl yapılır?

Hem yazın hem de kışın bol bol tüketebileceğiniz elma kompostosu tarifinden vazgeçemeyeceksiniz. Hem sağlıklı hem de ferahlatıcı! Peki, elma kompostosu tarifi nasıl yapılır? İşte elma kompostosu tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

25 dakika

KALORİ

200

Kompostonun Türk mutfak kültüründe önemli bir yeri var. Bu yazımızda elma kompostosunun tarifini veriyoruz. Ayrıca, çilek kompostosu, kayısı kompostosu, vişne kompostosu tariflerine de bakabilirsiniz.

Elma kompostosu tarifi için gerekli malzemeler

  • 6 adet kırmızı elma
  • 2 çubuk tarçın
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet karanfil
  • Su

KOMPOSTO HAKKINDA

Komposto kelimesi İtalyanca 'composto'dan gelir. TDK'ya göre anlamı şöyledir: Bütün veya dilimler hâlindeki yaş meyvenin şekerli suyla kaynatılmasıyla yapılan bir tatlı türü.

Elma kompostosu tarifi adım adım yapılışı

1 Elmaların kabuklarını soyun, istediğiniz büyüklükte doğrayın
2 Tencereye aldığınız elmaların üzerini geçecek şekilde su ekleyin.
3 Çubuk tarçın ve karanfili ekleyin ve pişmeye bırakın.
4 Elmalar piştikten sonra şekeri ekleyin ve 5 dakika kaynatın.
5 İster süzün ister taneli tüketin. Afiyet olsun.