Elma kompostosu tarifi nasıl yapılır?

Hem yazın hem de kışın bol bol tüketebileceğiniz elma kompostosu tarifinden vazgeçemeyeceksiniz. Hem sağlıklı hem de ferahlatıcı! Peki, elma kompostosu tarifi nasıl yapılır? İşte elma kompostosu tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları...

Kompostonun Türk mutfak kültüründe önemli bir yeri var. Bu yazımızda elma kompostosunun tarifini veriyoruz. Ayrıca, çilek kompostosu, kayısı kompostosu, vişne kompostosu tariflerine de bakabilirsiniz.

6 kişilik
20 dakika
25 dakika
200 kalori

Elma kompostosu tarifi için gerekli malzemeler

  • 6 adet kırmızı elma
  • 2 çubuk tarçın
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet karanfil
  • Su

KOMPOSTO HAKKINDA

Komposto kelimesi İtalyanca 'composto'dan gelir. TDK'ya göre anlamı şöyledir: Bütün veya dilimler hâlindeki yaş meyvenin şekerli suyla kaynatılmasıyla yapılan bir tatlı türü.
1 Elmaların kabuklarını soyun, istediğiniz büyüklükte doğrayın
2 Tencereye aldığınız elmaların üzerini geçecek şekilde su ekleyin.
3 Çubuk tarçın ve karanfili ekleyin ve pişmeye bırakın.
4 Elmalar piştikten sonra şekeri ekleyin ve 5 dakika kaynatın.
5 İster süzün ister taneli tüketin. Afiyet olsun.
Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Oyuncu Gizem Karaca lüks villasını paylaştı