Umut İsminin Anlamı, Özellikleri ve Detaylı İsim Analizi

'Umut' ismi Türkiye'de hem erkek hem kız bebekler için kullanılabilen isimler arasında. Peki, Umut isminin anlamı ne? Umut ne demek? Bu yazımızda Umut isminin anlamını, kökenini, isim analizini ve dahasını detaylıca görebilirsiniz. Hazırsanız başlayalım...

UMUT İSMİ NE DEMEK, NE ANLAMA GELİYOR?

  • İsim: Umut
  • Cinsiyet: Erkek/Kadın
  • Köken: Türkçe

UMUT İSMİNİN ANLAMI

Peki, Umut ne demek? Türkçe kökenli olan Umut isminin anlamları şöyledir.

  • Ummaktan doğan güven duygusu, ümit 
  • Bu duyguyu veren kimse veya şey, ümit 
  • Olması beklenilen veya olacağı düşünülen şey, ümit


(Daha fazla isim önerisi için bebek isimleri sözlüğüne bakabilirsiniz)

UMUT İSMİNİN KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİ

Umut ismi yaratıcılığı, sıcaklığı ve güveni çağrıştırır. Görsel zevk, sanat, maddiyat, sabır, sahip olma arzusu, kazanç sağlamak, bencillik, aşırı düşkünlük, pratiklik, sabit fikirlilik ve kararlılığı simgeler. Sağlam konsantrasyona ve şiddetli dürtüye sahiptirler. Her türlü konuda pratiktir. Genel olarak çekicidir, eğlenceye ve sosyal yaşantıya oldukça düşkündür.

UMUT İSMİNE SAHİP ÜNLÜLER

Umut Bulut (futbolcu), Umut Kurt (oyuncu), Umut Sarıkaya (karikatürist), Umut Karadağ (oyuncu)

Umut ismine benzeyen diğer erkek isimleri:

Aykut, Cankut, Davut, Erkut, Korkut, Mahmut, Mesut, Mevlut, Tankut, Turgut, Uraz, Ufuk, Ümit (Daha fazla benzer isim için tıklayın: U harfi ile başlayan erkek bebek isimleri)

KURAN'DA UMUT İSMİ GEÇİYOR MU?

Türkçe kökenli bir isim olan Umut, Kur’an-ı Kerim’de geçmemektedir. İçerdiği anlam güzelliği sayesinde Müslümanlar tarafından hem kız hem de erkek çocukları için kullanılan isimler arasında yer almaktadır.

HARF OLARAK İSİM ANALİZİ

U: İsmin içinde yer alan “U” harfi, kişiye anlayış ve sabır getirir. Kendisini başkasının yerine koyabilme, empati yeteneğine sahiptirler.

M: “M” harfi farkındalığı ve içsel yolculuğu ifade eder. Bu harfe sahip insanlar başkalarının üzerinde tesiri olan, gruplara liderlik yapan insanlardır.

U: İsmin son hecesinde yer alan “U” harfi, refah ve istikrarı işaret eder. Bu kişiler etraflarında bulunan eşyaların ve malların şık olmasını lüks olmasını arzular.

T: “T” harfi numerolojide 2 rakamıyla eşdeğer enerjiye sahiptir ve bu harf dengenin, rahatlığın harfidir. Bu harfe sahip olan kişiler hayatın anlamını sorgulayan kişilerdir.

İSİM NUMEROLOJİSİ

Umut İsminin Numerolojisi: 3

ŞANS ORANLARI

Kader ★★★★★

Aşk ★★

Sağlık ★★★

Para ★★★★★

Aile ★★★

Arkadaşlık ★★★★

İDEAL MESLEKLERİ

Güzel Sanatlar, Oyunculuk, Reklamcılık veya benzerleri.

İSİM NUMEROLOJİSİNE GÖRE GENEL ÖZELLİKLERİ

3 sayısının enerjisi, kişiye iyilik ve neşe özellikleri katar. Bu enerjiye sahip olan insanlar etraflarında gördükleri mutsuzluk ve huzursuzluğu, neşeleri ve iyilik güçleriyle dönüştürmek, bulundukları ortamı huzurlu hale getirmek isterler. 3 enerjisi arkadaşlığı, misafirperverliği, komikliği temsil eder.

İSİM NUMEROLOJİSİNE GÖRE AŞK HAYATLARI

Aşkta 3 sayısı, kişinin flört etmekten keyif aldığını gösterir. Girdiği ortamda herkesin gözdesi olmak isteyen 3 enerjisi, kendisini tavrı ve tarzıyla ortamın popüler kişisi haline getirir. Coşkulu ve heyecanlı aşklar yaşamaktan çok zevk alır. Zaman zaman çocukça beklentilere sahip olabilen 3, beklentilerini gerçekçi hale getirdiği takdirde mutlu olacaktır.

HARF ÖNGÖRÜLERİ

Bir ismin başlangıç harfi, numerolojiye göre, birinin yaşam deneyimleri, inişler ve çıkışlar ile nasıl başa çıktığının ana ipucu olan mihenk taşıdır. İsmi “U” ile başlayan kişiler, çok özgüvenli ve ön plana çıkan kişiler olmasa da çok yaratıcı ve üretken insanlardır. Bu sebeple yaratıcılıklarını ortaya çıkaran işler yaparlar. İsminin son harfi “T” olan kişiler, öngörülemez bir karaktere sahip, çok yönlü insanlardır. Aynı zamanda çok hassas, düşünceli insanlardır.

UMUT İSMİNİN SEMBOLLERİ

İsmin Rengi:

Mor

Mor renkle ilişkili olan Umut ismindeki insanlar, düşünceli ve sezgisel olurlar. Karar verirken fazla ayrıntılı düşündükleri ve garantici oldukları için zorlanabilirler. Mor rengi bereketin, paranın rengidir. Mor rengin enerjisine sahip olan kişiler para ve finans konularına hakim, tutumlu kişiler olurlar.

Şanslı Numaraları:

Bu isme sahip kişiler için uğurlu sayılar 1, 10, 19, 27 ve 33'tür.

Şanslı Günü:

Pazar

Pazar günü kişisel refah ve yaratıcılığın günüdür. Şansı günü Pazar olan kişiler, kendilerini ön plana çıkaracak ve refah seviyelerini yükseltecek işlere, Pazar günü odaklanabilirler.

Şanslı Ayı:

Temmuz

Temmuz ayı, yeniden inşa etme ve kesinliğin ayıdır. Şanslı ayı temmuz olan kişiler bu ay içerisinde insanlarla kopan bağlarını yeniden onarmak için büyük bir fırsat yakalarlar. Hoşgörü ve toleransın gücünü hissettiklerinde, temmuz ayının başkalarına yardım etme ve onarma enerjisini doğru kullanmış olacaklardır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil