Deniz börülcesi tarifi nasıl yapılır? Tarif ve püf noktaları

Besin değeri yüksek olan mezeler arasında yer alan deniz börülcesi mevsiminde yapıldığında enfes bir tat bırakır. Tatlı ekşimsi kıvamıyla Ege bölgesinin en meşhur ve en lezzetli mezesidir. Peki deniz börülcesi nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı ile deniz börülcesi tarifi...

Deniz börücesi tarifine geçmeden önce biraz bilgi verelim. Ispanakgiller familyasına mensup bir bitki türü olan deniz börülcesi tuzlu suya yakın alanlarda yetişmesi sebebiyle vitamin ve mineral açısından fazlasıyla zengin bir bitki. A, B12, C vitamini, magnezyum, kükürt, kalsiyum, fosfor, çinko, sodyum iyot, lif ve demir kaynağı olduğu için vücudun tuz oranını dengeleme rolüne de sahip.  Deniz börülcesi, düzenli tüketildiği zaman metabolizmayı hızlandırdığı için zayıflamanıza da yardımcı oluyor. Ayrıca idrar sökücü etkisi sayesinde vücudunuzdaki ödemden büyük oranda kurtulmanızı da sağlıyor.

DENİZ BÖRÜLCESİ NASIL TEMİZLENİR?

Deniz börülcesi ile ilgili dikkati çeken soru işaretlerinden biri de nasıl temizleneceği... Bol su ile güzelce yıkandıktan sonra tencere içinde 15 dakika kaynatılır ve yumuşayıp yumuşamadıkları kontrol edilir. Eğer yeterince yumuşadıysa saplarından tuttuğunuz börülceleri yukarıdan aşağı doğru sıyırarak temizleyebilirsiniz. Ardından deniz börülcesi, ağız sulandıran yemek tariflerini uygulayabilmeniz için hazır olacak... Aşağıda deniz börülcesi tarifi ve yapılış aşamalarını bulabilirsiniz. ( Meze tarifleri ilginizi çekiyorsa ayrıca şakşukaacılı ezmeGirit ezmesiÇerkes tavuğu, boranietsiz çiğ köftehavuç taratorsemizotu salatasırus salatasıatom tariflerine de göz atabilirsiniz)

4 kişilik
25 dakika
10 dakika
126 kalori

Deniz börülcesi için gerekli malzemeler

  • 1 bağ deniz börülcesi
  • 1 adet limon suyu
  • 3 diş sarımsak
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

DENİZ BÖRÜLCESİ HAKKINDA

Salata, börülcenin en çok kullanıldığı tarif. Ancak zeytinyağlı deniz börülcesi haricinde, yemeğini ya da mezesini de yaparak hem damağa hem de göze hitap eden alternatiflere imza atabilirsiniz. Özellikle bol zeytinyağı ve limonla yapılan salatası denemeye değer. Üstelik yapması da tahmin ettiğinizden çok daha kolay. İyice temizlediğiniz börülcelere zeytinyağı, limon, tuz ve rendelenmiş sarımsakları ekleyip karıştırdıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
1 Su kaynatılır ve kaynar suya deniz börülceleri atılarak yumuşayana kadar haşlanır.
2 Haşlanan börülceler soğuk buzlu suyun içerisine alınır.
3 Börülcenin uç kısmından tutulur ve çekilir.
4 İçlerindeki kılçıklar bu şekilde ayıklanır.
5 Ayıklanan börülce servis tabağına alınır.
6 Zeytinyağının içine limon suyu, sarımsak ve tuz eklenerek karıştırılır.
7 Elde edilen sos börülcenin üzerine dökülerek servis edilir. Afiyet olsun!

PÜF NOKTASI

Börülceyi çok haşlamayın eğer çok haşlarsanız rengi bozulur. Üzerine domates ekleyebilirsiniz.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil