Semizotu salatası nasıl yapılır? Yoğurtlu semizotu salatası tarifi ve püf noktaları

Yoğurtlu mezeler arasında leziz tariflerden biri de yoğurtlu semizotu tarifi... Yoğurtlu semizotunun tarifini reçeteledik. Peki, yoğurtlu semizotu tarifi nasıl yapılır? Aşağıda yoğurtlu semizotu salatası tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamalarını bulabilirsiniz.

KAÇ KİŞİLİK

5 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

0 dakika

KALORİ

100

Yoğurtlu semizotu salatası özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde tüketilir. Bugün pek çok yerde sevilen mezeler arasında yerini alır. Meze seviyorsanız ayrıca şakşukaacılı ezmeGirit ezmesihavuç taratorhaydari, rus salatasıatom tarifleri de ilginizi çekebilir.

Yoğurtlu semizotu salatası tarifi için gerekli malzemler

  • 1 bağ semizotu
  • 150 gr yoğurt
  • 150 gr süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

SEMİZOTU HAKKINDA

Semizotu, önemli sağlık yararları sağlayabilecek vitaminler, mineraller ve antioksidanlara sahiptir. Örneğin A vitamini , gözlerinizin sağlıklı kalmasına ve bağışıklık sisteminizi iyileştirmesine yardımcı olur. Semizotu ayrıca kolajen ve kan damarlarınızı iyi durumda tutmak ve yaralanmaların iyileşmesine yardımcı olmak için önemli olan C vitamini açısından da zengindir .

Yoğurtlu semizotu salatası tarifi adım adım yapılışı

1 Semizotunu yıkayın, kalın saplarını ayıklayın ve iyice kurutun.
2 Yoğurt, süzme yoğurt, sarımsak ve tuzu bir kapta karıştırın.
3 Kuru semizotu ile yoğurt karıştırılır, bir seviş tabağına alınır.
4 Üzerine zeytinyağı, tahin ve susam gezdirilir. Afiyet olsun.