Havuç tarator nasıl yapılır? Havuç tarator tarifi, malzemeleri, yapılışı
Özellikle et ve tavuk yemeklerin yanında etin ve tavuğun ağırlığını dengeleyecek olan havuç tarator tarifi yılbaşı masanızın olmazsa olmazı olabilir.Ayrıca havuç tarator tarifi yapması bir o kadar da kolay peki havuç tarator tarifi nasıl yapılır? Yapım aşamalarıyla havuç tarator tarifini reçeteledik

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
10 dakikaKALORİ
150Tarator kelimesi Rumca kökenlidir ve 'Ceviz içi, sarımsak, tuz, ekmek içi, sirke ve tahinin limon suyu ile çırpılmasından sonra kıyılmış maydanozla hazırlanan salça veya sos' anlamına gelmektedir. Bu yazımızda havuç tarator tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamalarını bulabileceksiniz. Meze seviyorsanız ayrıca acuka, şakşuka, acılı ezme, Girit ezmesi, semizotu salatası, haydari, rus salatası, atom tarifleri de ilginizi çekebilir.
Havuç tarator tarifi için gerekli malzemeler
- 3 adet havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- ezilmiş (opsiyonel)
TARATOR HAKKINDA
Havuç tarator tarifi adım adım yapılışı
1
Havuçların kabukları soyulur ve rendelenir. Rendelenen havuçlar zeytinyağı dökülmüş tavada kavrulur.
2
Bir kabın içerisinde, yoğurt, tuz ve sarımsak karıştırılır.
3
Kavrulan havuçlar ile yoğurt birleştirilir.
4
İsteğe göre cevizle süslenerek servis edilir. Afiyet olsun!
PÜF NOKTASI
yemek

Pratik soğuk çorba tarifleri

Sıcak havalarda hazırlayabileceğiniz pratik ve hafif ana yemekler

Yaz ayları için hafif ve doyurucu 5 salata

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

Menemen bitti, simit tartışması başladı! Vedat Milor açıkladı

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor
