Nohut ezmesi nasıl yapılır? Nohut ezmesi tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Hafta sonu için ister meze ister atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz bir tarifimiz var: Nohut ezmesi... Peki, nohut ezmesi tarifi nasılı yapılır? İşte nohut ezmesi tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

Nohut, binlerce yıldır özellikle Ortadoğu'da sevilerek tüketilen bir lezzet. Zengin bir vitamin, mineral ve lif kaynağı olarak nohut, kilo yönetimine yardımcı olmak, sindirimi iyileştirmek ve hastalık riskinizi azaltmak gibi çeşitli sağlık yararları sunabilir. Ek olarak, bu baklagil protein açısından yüksektir ve birçok vejetaryen ve vegan yemeklerinde etin yerini mükemmel bir şekilde alır. Bu hafta sonu için nohutlu bir tarifle karşınızdayız... Lezzet Dergisi editörü Başak Öngel nohut ezmesi tarifi yapıyor... İşte nohut ezmesinin yapılış aşamaları...

• 200 gr haşlanmış nohut • 1 demet maydanoz • 1 limonun suyu • Yarım çay bardağı zeytinyağı • 1 tatlı kaşığı tuz • 1 tatlı kaşığı kara biber

Meze tarifleri ilginizi çekiyorsa ayrıca humusşakşukaacılı ezmeGirit ezmesiÇerkes tavuğuetsiz çiğ köftehavuç taratorsemizotu salatasırus salatasıatom tarifleri de ilginizi çekebilir.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil