Bergen İsminin Anlamı, Özellikleri ve Detaylı İsim Analizi

Şarkıcı Bergen'in hayatının beyaz perdeye aktarılmasının ardından Bergen ismi de merak konusu oldu. Peki, Bergen isminin anlamı ne? Bergen ne demek? Bu yazımızda Bergen isminin anlamını, kökenini, isim analizini ve daha fazlasını detaylıca görebilirsiniz. Hazırsanız başlayalım...

BERGEN NE DEMEK?

İsim: Bergen
Cinsiyet: Erkek/Kız
Köken: İskandinav

BERGEN İSMİNİN ANLAMI NE?

Bergen ismi Türk Dil Kurumu'nun Kişi Adları Sözlüğü'nde yer almaz. Ancak 2022 yılında, bir döneme damga vurmuş Şarkıcı Bergen'in trajik olaylarla dolu hayatı film olarak izleyici ile buluşunca Bergen ismi oldukça merak edildi. Filmde Farah Zeynep Abdullah'la birlikte, Erdal Beşikçioğlu ve Tilbe Saran başrolleri paylaştı. Dram ağırlıklı biyografi türündeki yapım, birbirinden başka güvenecekleri kimsesi olmayan bir anne ve kızın hayatta kalma mücadelesine odaklanıyordu. (Bergen filminin konusu ne?)

  • Filmde hayatı konu edilen şarkıcı 'Bergen'in gerçek adı Belgin Sarılmışer'di. Peki, Sarılmışer'in sahne ismi olarak kullandığı Bergen ne demek? Sarılmışer, bir gazetede Norveç’in Bergen şehrinden bahseden bir haber görünce bu ismi çok sevdi ve sahne adı olarak kullandı.
  • Wikipedia'ya göre Bergen şehri 1070 yılında kral Olav Kyrre tarafından kurulmuştu. Ve "dağlar arasındaki yeşil çayır" anlamına gelen Bjørgvin adı verilmişti.
  • Nameberry.com'a göre Bergen ismi "tepede yaşayan" anlamına gelen İskandinav kökenli bir erkek ismidir. Norveç şehir adı, bir addan çok daha sık bir soyadı olarak kullanıldı.
  • Bergen County, ABD'nin New Jersey eyaletinin en kalabalık ilçesidir. 
  • Bazı kaynaklarda ise Bergen isminin Almanca kökenli olduğu yorumu da yapılır. (Daha fazla isim önerisi için Elele'nin bebek isimleri sözlüğü, erkek bebek isimleri ve kız bebek isimleri sözlüğüne ve de bakabilirsiniz)


BERGEN İSİMLİ ÜNLÜLER

Bergen ismi daha çok soyadı olarak kullanılır: Candice Bergen (Aktris), Edgar Bergen (Amerikalı Aktör)

BERGEN İSMİNE BENZEYEN İSİMLER

Beren,  Deren, CerenDerinErenEymenKeremYaren, Sergen, Seren (B harfi ile başlayan kız bebek isimleri ve B harfi ile başlayan erkek bebek isimlerine de bakabilirsiniz)

BERGEN İSMİNİN HARF OLARAK İSİM ANALİZİ

B: Yeni insanlarla tanışmak söz konusu olduğunda her zaman temkinlisiniz. inatçı bir yapınız var. Romantizmden, güzel yemeklerden, hayatınızdaki kişiden hediyeler almaktan hoşlanırsınIz. Sevdikleriniz için özelsiniz ve şımartılmak hoşunuza gider.
E: Heyecan verici bir insansın. En büyük ihtiyacınız konuşmak. Karşınızdaki kişi entelektüel olarak dikkatinizi çekmeli.
R: Sosyal bir insansın. Fiziksel çekicilik de bilgi ve kültür de sizin için oldukça önemli.
G: Titizsiniz. Mükemmeliği kendinizde ve sevgilinizde ararsınız. Görev ve sorumluluklarınız her şeyden önce gelir.
E: Bir kez kalbini verdiğinde, tavizsiz bir şekilde sadıksın.
N: Kararsızlığın en kötü düşmanın olabilir. Alçakgönüllü ve utangaç görünebilirsin.

ASTROLOJİ VE NUMEROLOJİYE GÖRE BERGEN İSMİNİN ANALİZİ

 6 numaralı yönetici gezegeniniz Venüs'tür. Başkalarını kendinize çeken güzel ve çekici bir kişiliğiniz var. Davranışlarınızda zarif, saygılı ve naziksiniz  Arkadaşlıklara değer veriyorsunuz. Ayrıca çok aktif bir sosyal hayatınız var. Müzikal ve yaratıcı şeylerle ilgilenirsiniz. Büyük para kazanma fırsatları sizi bekliyor. Kamusal yaşamda harika bir kariyer sizin için muhtemeldir. 

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil