Kırmızı Kadife Cupcake

"Red Velvet Cupcake" Her zaman çekici...kırmızı...

Pelin Akın

Pelin Akın


Kırmızı Kadife Cupcake

Sevgililer Günü denince akla ilk gelen renktir; kırmızı... Bu özel gün için benim de aklıma ilk gelen Kırmızı Kadife Kek oldu. Özellikle Amerika'da yaklaşık yüz yıldır popülerliğinden hiç bir şey kaybetmemiş olan bu kekin herkes tarafından aşağı yukarı aynı şekilde kullanılan klasik malzemeleri ve tarifi var.

İçindeki kakao ve az bir miktar kırmızı gıda boyası ile kırmızımsı renk elde edilirken, kadifemsi ve nemli yapısını oluşturan malzemeler diğer kek çeşitlerine göre biraz farklıdır. Kesilmiş süt (buttermilk), sirke, sıvıyağ, karbonat... Ülkemizde buttermilk marketlerde satılan bir malzeme olmadığı için bu tarifte buttermilk yerine bir miktar yoğurt ve süt kullanacağız.

Cupcake ya da katlı pasta olarak kullanılan bu keki süslemek için en yaygın kullanılan krema, Krem Peynirli Buttercream'dir. Onun da malzeme listesini aşağıda bulacaksınız.

Bundan sonra sizin yapmanız gereken ise; aşağıdaki malzemeleri temin edip, Elele TV' deki videoda anlattığım tarifi adım adım uygulamak...

Her türlü sorunuz için  [email protected]'a mesaj gönderebilir, diğer pasta çalışmalarım için Instagram @pelinsbakery'yi ve www.elele.com.tr 'deki blog yazılarımı takip edebilirsiniz.

Sizlere, sevdiklerinize geçireceğiniz güzel bir Sevgililer Günü diliyorum...Sevgilerimle...

MALZEMELER

Kırmızı Kadife Kek için

2 1/2 bardak un
2 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı tuz
1  1/2 bardak şeker
1 1/2 bardak ayçiçek yağı
2 büyük yumurta - oda sıcaklığında
1/2 çay kaşığı kırmızı jel gıda boyası
1 çay kaşığı vanilya özütü
3/4 bardak yoğurt
1/4 bardak süt
1 1/2 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı sirke

Krem Peynirli Krema için
225 gr tereyağı - oda sıcaklığında
340 gr krem peynir
4 bardak pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya özütü

Süslemek için
Kırmızı şeker hamuru