Dürüst cevap ver!

Erkeklere en kafa karıştıran soruları sordum...

Pucca

Pucca


Dürüst cevap ver!

Hep dergilerde işte bilmem kaç erkeğe sorduk, bilmem ne cevabı aldık diye bölümler oluyordu. Bayılıyordum o bölümlere, adamlar ne düşünüyormuş acaba, hangi renk çamaşır severlermiş, ayrılırken aslında ne demek istemişler diye okumaya doyamazdım. Kendimce öyle bir şey yapayım dedim, yaşı, mesleği farklı eşi dostu topladım, en kafa karıştıran soruları sordum, sadece dürüst olmalarını istedim.
Dürüst cevap ver! - Resim : 1
İlk klişe ama en çok kafa kurcalayanla başlayalım, kadının peşinden canını dişinize takıp koştuktan sonra ne oluyor da aramıyorsunuz kuzum?

Tufan T.  
Yaş: 29 Meslek: Diş Hekimi

O genelde gereksiz yere uğraştıran kadınlara karşı oluyor. Ne bileyim mesela o da benden hoşlanıyordur ama sırf taktik olsun diye süründürmeye karar vermiştir. Bunu zaten ilk buluşmada anlıyorsun, kadın ne kadar taktik yaparsa yapsın, biraz yakınlaştıktan sonra hemen kendi safını belli ediyor. Kendimi aptal yerine konmuş gibi hissediyorum, bir de sonrasını düşünüyorum daha en baştan böyle başladıysa “sağol canım kalsın.”

Burak G.
Yaş: 24 Meslek: Grafiker

Kesin yatmışızdır, aklımda başkası vardır ya da eski ilişkimi özlemişimdir. Bu ilk buluşmadan sonra aranmaması size neden bu kadar koyuyor bende onu anlamıyorum. Bunu öyle bir duruma getirdiniz ki sanki nikah masasında gözü yaşlı bıraktık sizi. Birbirimizi daha iyi tanımak için yemeğe çıktık, olmayacağını anlayıp bir daha aramamaya karar verdi bir taraf. Kaldı ki çoğu zaman aranmayan, telefonlarına çıkılmayan biz erkekler oluyoruz.

Hali hazırda çok güzel devam eden bir ilişkin var diyelim. Kıza zil zurna aşıksın, yapış yapış birbirinizi seviyorsunuz, evlenmemek için hiçbir sebep yok. Ne diye uzatırsın be adam?

Serkan K.
Yaş: 32 Meslek: Gazeteci

Şu yüzyılda üniversite mezunu, büyük şehirde yaşayan kadınların evlilik merakı beni çıldırtıyor. Aynı evde yaşıyoruz işte, çocuk yapmayı düşündüğümüz zaman zaten yasalar yüzünden evleneceğiz. Aşkla evlilik sizin için aynı şeymiş gibi geliyor ama evlilik demek aşkın tamamen bitmesi. Ben kadın olsam hayatta evlenmek istemezdim, güle oynaya esaretinizi bizim elimize vermeye amma meraklısınız.


Koral Y.
Yaş: 22 Meslek: Öğrenci

Evlilik bitiş demek bence, kız arkadaşımla kavga ettiğimizde o kafasına göre kapıyı çekip gidebiliyor. Ama evli olduğumuzu düşünüyorum, o kadar zor ki o çekip gitmeler. Evlenince kadın erkeğin kamburu oluyor. O farkında olmasa da sürekli olarak onun adına da düşünmek zorunda kalıyorsun. Zaten bana göre kadının evlilik istememesi lazım, liseye kadar zaten aile baskısı altında yetişiyorsun, biraz nefes al, bi kendini bırak, tanı öyle başka bir baskı altına girmeyi düşün değil mi ama?

Ayrıldıktan sonra ilk arayan o ise?

Altan S.
Yaş: 28 Meslek: Öğretmen

Eğer benim yaptığım bir hata yüzünden ayrılmışsak ve geri o arıyorsa üzülerek söylüyorum ama artık hep o arayacak demektir. Yok, kendisi suçluysa zaten araması lazım, özür dilemesi, uğraşması lazım.

Hakan A.
Yaş: 36 Meslek: Kimya Mühendisi

Genelde dikkat etmiyorum, kim aramış kim aramamış diye ama çok uzun süre devam eden ciddi bir ilişkim vardı, ayrıldığımız bile belli olmuyordu. Ayrılmaya karar veriyorduk ardından ya sevişiyorduk, birbirimizden uzaktaysak kavga ediyorduk. O kadar boğulmuştum ki bu ilişkiden, ondan sonra ayrılık kararı verildiyse karşı taraf arasa da açmam. Siz de açmayın hayat kısa, kavga dövüşle çekilmiyor.

Ya ben asıl en çok şunu merak ediyorum, ilişki bitti kız aşkından ölüp ölüp diriliyordu ama istemedin ya da şartlar birlikte olmanıza izin vermedi diyelim. Sonra bu hanım kızımız, hayatına kaldığı yerden devam etmek üzere yola çıktı, birinden hoşlanmaya bile başladı. Tam bu noktada bi yerinize radar falan mı taktılar, bunu hissedip kızın aklını bulandırmak için karşısına çıkıyorsunuz?

Gökhan B.
Yaş: 26 Meslek: Yapım Asistanı

Öncelikle bu 'ay ben tam unuttum, adam bana döndü' olayı siz kadınların kendini önemli zannetmesinden başka bir şey değil. Yani oturup, ayrılmış olduğum, arayıp sormadığım kadın için kendime radar taktıracak değilim. En fazla kız arkadaş bulamamışızdır, zor bir dönemden geçiyoruzdur, telefon listesine bakarken, 'bu kesin bu gece gelir' düşüncesiyle bakıyoruz. Bu kadar büyütmenin alemi yok, 'Canım sağol' dersin, telefonu kapatırsın ben de diğer numarayı ararım.

Ömür Ö.
Yaş: 34 Meslek: Oyuncu

Ayrıldıktan uzun bir süre sonra adam geri sizi arıyorsa zaten buna umut bağlamayın. Yalnızlıktan başka bir şey değil bu, bu olayın evrenle, radarla hatta sizle bile ilgisi yok. Buna çok anlam yüklemeyin. İnan, aylar önce ayrıldığınız, görüşmediğiniz eski sevgiliniz gece vakti sizi arıyorsa bunun nedeni sadece güvenli, bildik, tanıdık bir seks maalesef.

Kıskanç kadın denilince gerçekten aklınıza korku filmi karakterleri mi geliyor? Bu kadar nefret ettiğiniz halde neden en uzun ilişkiler kıskanç, çirkef ve yaygaracı kadınlarla oluyor?

Aykut M.
Yaş:30 Meslek: Metin yazarı

Kadınlar bir şeyi yanlış anlıyor, erkeğin korkmasını aşk zannediyor. Eski kız arkadaşım psikopatlık derecesinde kıskançtı, eve geldiğimde iç çamaşırlarıma kadar koklardı bir şey bulabilmek umuduyla. Gerçekten sadıktım, hiç yanlışım olmamıştı; hatta öyle ki ne arkadaşım kalmıştı, ne onsuz yapacağım bir aktivite. O olmasa da biri bana yaklaştığı an 'biri görecek, şimdi ona söyleyecek' diye korkardım. Sonra bu korku bunalmaya döndü, boğdu beni nefes aldırmadı. Bana göre harika bir ilişkiyi o bu davranışlarıyla bitirdi; ona göre de ben başka kızlar için onu bıraktım.

Sinan Ç.
Yaş: 29 Meslek: Bilgisayar Mühendisi

Her şeyin bir dozu olmalı, ben de kıskancım, yalnız boğmamak önemli burada. Telefonu açar açmaz 'Nerdesin?' diye soruyorsa sevgilim, artık sona gelmişiz demektir. Sadece benim için geçerli değil bu, karşımdaki için de başka biriyle olduğumdan bu kadar emin olup, her şeyi araştırıyorsa zaten tartışmanın anlamı yok, bitmiş bu ilişki...

Uzun süreli ilişkiler ya da evliliklerde diyeyim, seks yavaş yavaş heyecanını kaybediyor mu?

Murat S.
Yaş: 21 Meslek: Öğrenci

Doğanın kanunu bu, her gün en sevdiğin yemeği diyelim İskender’i yersen o İskender zamanla sana bıkkınlık olarak geri döner. Çok klişe olacak ama yenilik olmayınca ilk zamanlar kadar heyecan vermiyor. Tek erkek tarafından bakmıyorum olaya, kadın tarafından da aynı şekilde. Buna nasıl çözüm bulmalı bilmiyorum ama bulan varsa bize de öğretsin.

Eray D.  
Yaş: 33 Meslek: Çevirmen

Rutine binince olay, heyecan katmak için bir şeyler yapıyorsun ama o da komik duruyor kimi zaman. 6 senedir topuğundan saç teline kadar ezberlediğim, bütün zevklerini, noktalarını, bedenini bildiğim kadın, seks hayatımızı kurtarmak için bir şeyler yaparsa bu beni olaydan daha da soğutuyor. Bu kişisel bir şey olabilir bu arada, yani 6 senedir pijamayla yanımda yatan kadını paketlenmiş gibi seksi korselerin içinde görünce arzulamaktan öte, 'neden?' diye soruyorum. Çok acımasız olacak ama zaman geçtikçe hayat arkadaşımızı kadından öte artık bizden parça gibi görüyoruz sanırım.