Evlenilecek erkekleri nasıl tanırız?

Hep yanlış insana aşık olmanın tecrübesiyle bir yazı...

Pucca

Pucca


Evlenilecek erkekleri nasıl tanırız?

Hala töre cinayetlerinin devam ettiği, kadınların dövülerek öldürüldüğü bir toplumda, evlenilecek ve eğlenilecek erkek diye bir ayrım yapmak gerçekten çok zor bunu biliyorum ama en azından biz biraz eğleniriz diye düşündüm. Tabii gönül isterdi, kenara aile saadeti temalı bir fotoğraf koyup; “Bakın ben buldum, siz de başarabilirsiniz” demeyi ama maalesef. Hayatım boyunca hep yanlış insanlara aşık olmanın verdiği tecrübeyle bunları ancak yazabiliyorum.

Evlenilecek erkekleri nasıl tanırız? - Resim : 1
Evlenilecek erkekler geçmişte çok ilişki yaşayıp, insanların ‘dikkat et buna!’ dediği adamlardan olmalı. Çünkü o adam yorgundur, sabah bilmediği yataklarda uyanmak yerine artık kendi yatağı olsun ister. Biri beni çekip çevirsin der, hayatın anlamının hormonları olmadığının en iyi o farkındadır çünkü. Gözü dışarıda olmaz bir kere o adamın artık. Zaten dışarıda ne olduğunu çok iyi biliyor çünkü.

‘Aa o adam nasıl evlenir ya!’ denilen kişilerin evliliklerine bakın hep çok iyi gidiyor. Daha doğrusu şöyle diyeyim. Ahmet Hakan evlenilecek; Cüneyt Özdemir eğlenilecek
erkek gibi durmasına rağmen Ahmet Hakan hala evlenmedi. İnsanların beklentisinin olmadığı erkeklere doğru yönelmek en iyisi o yüzden.

Annesiyle ayda yılda bir görüşen erkek, gerçek bir ideal erkek! Seni kendine rakip gören bir kadın yok; sürekli seni annesiyle kıyaslayan bir adam yok. Hatta anneyi geçtim, adamın akrabası ne kadar azsa o kadar iyi. Bir tek düğünde az altın takılır, ona da artık yapacak bir şey yok.

İşi gücü olacak diye bir madde eklememe gerek yok sanırım. Tokluk seviştirir; açlık dövüştürür. Ama emekliliği nasıl olacak diye hesaplamada yarar var. SSK, Bağkur yatıyor mu diye de kontrol etmek lazım.

Sinirli adamlarla evlenilmez, siz bir noktaya kadar tahammül edebilirsiniz ama çoluğu çocuğu da düşünmek lazım. Sinirli babaların çocukları kendine güvensiz, korkak ve dış dünyaya kapalı oluyormuş. Oturup çocuğumun genini düşünen bir manyak olduğum için sanırım daha uzun süre evde kalacağım.

Evlenilecek adam köpek sever. Köpek eve bağlar çünkü, sürekli ilgi ister ve sorumluluğu daha fazladır. Bugün küçük köpeği evde yalnız kalmasın diye tatil planlarını ona göre ayarlayan adam, yarın senin için neler yapmaz. Kedi sevenlerden ise var gücünle kaç. Onlar genelde çabuk sıkılan, boğulan ve ilgisiz insanlar olur. Genellemenin de canını çıkardım yalnız.

Maço erkeklerin dayanılmaz bir karizması var, höt dedi mi titreyeyim istiyorum bazen ama işte maçolar eğlenilecek erkek. Nereye kadar titremek ister ki bir insan. Hayatımı paylaşacağım adamın bana da nefes alacağım bir alan bırakması gerekiyor. O yüzden kaç o adamdan; kaç kaç kaç!
Evlenilecek erkekleri nasıl tanırız? - Resim : 2
Her yere seninle gelen, seni asla yalnız bırakmayan sosyal faaliyetleri beraber yaptığınız bir adam çok çekici ve uyumlu gibi görünse de bir süre sonra başa bela oluyor. Bir süre sonra sevgilin değil de adeta bir kız arkadaşın varmış gibi. Zaten etrafındaki insanlar önce rahatsız oluyor, seni yalnız çağırdıkları her yere kolunda bir adamla gidince garip oluyor tabii. Yalnız gidince de evde trip atan bi adam seni bekliyor.