Hamileyken izlenebilecek filmler

İlkbahar ve hafta sonu tembelliği…

Anne Tavşan

Anne Tavşan


Hamileyken izlenebilecek filmler

Hamilelik süresince izlenebilecek hamilelik ve bebek filmlerinin isimleri her yerde dağınık dağınık var. Geçtiğimiz hafta sonlarından birinde tüm bu önerilen keyifli filmleri tek bir listede topladım, çoğunu daha önce izlemiştim hatta içlerinde çocukken annemle izlediğim filmler bile var. Listemde izlemediklerimin isimlerini ayırdım, hangilerine öncelik vereceğimi işaretledim…

Geçen hafta sonu eşimle uyandık, ailemizin yeni ferdi geldiği zaman bir süre tüm gün yatarak yatak keyif yapamayacağız dedik ve tüm gün yataktan, yorganın altından çıkmamaya karar verdik, telefonları sessize aldık, tüm gün yattık, patlamış mısır yiyerek film listemizden birlikte filmler izledik… Bebek gelmeden önce yapılması gerekenler listesine bu eklenmeli! Tüm hamilelere böyle bir gün geçirmelerini öneririm. Daha önce 3 kez izlememize rağmen, müziklerini de sevdiğimiz için biz ilk film seçimimizi yine JUNO’dan yana kullandık, devamında da listemizden izledik. Bazısında sıkıldık, hızlıca geçtik, bazısında uyuyakaldık, bazısında çok eğlendik.
 
Film keyfi mısırsız olur mu? Tabi ki olmaz! Zaten mısır hamileler için çok faydalı bir besin. Türkiye’de Organik Tarım Kanunları çok sıkı ve bu kanunlara göre Organik olarak belirtilen gıdaların hiçbirinde genetiği değiştirilmiş tohum kullanılamaz. İnanılmaz ama Amerika’da bile bu kural yok ama Türkiye’de var. O sebeple ben hamileliğimde bol bol ‘Organik Patlak Mısır’ yedim, yiyorum. Organik patlak mısır zaten çok az markada var, internete yazarsanız hemen bulabilirsiniz. Mısırları tencerede, az zeytinyağında tuz koymadan patlatıyorum, patladıktan, tabağa aldıktan sonra sıcakken üzerlerine himalaya tuzu döküyorum. İçim rahat bir şekilde istediğim kadar tüketiyorum.
Kendim için hazırladığım bu geniş film listesini tüm hamilelerle paylaşmak istiyorum. Filmleri yapım yıllarıyla birlikte, bulmanız kolay olsun diye orijinal isimleri ile yazıyorum;
  Maybe Baby   ( 2000 )
  Nine Months  ( 1995 )
  The Business Of Being Born ( 2008 )
  Raising Arizona  ( 1987 )
  Where the Heart Is ( 2000 )
  What to Expect When You're Expecting  ( 2012 )
  Sugar Town ( 1999 )
  Riding In Cars With Boys ( 2001 )
  Un Heureux Evenement ( 2011 )
  Juno ( 2007 )
  Waitress ( 2007 )
  Away We Go ( 2009 )
  Knocked Up  ( 2007 )
  She's Having a Baby ( 1988 )
  Father of the Bride Part II ( 1995 )
  Junior ( 1994 )
  Baby Mama ( 2008 )
  Look Who is Talking ( 1989 )
  For Keeps  ( 1988 )
  Baby Boom ( 1987 )
  The Back up Plan  ( 2010 )
  Three Men and a Baby ( 1987 )
  Precious ( 2009 )
  Life Before Birth (Belgesel) ( 2005 )
  From Conception to Birth (Belgesel) ( 2005 )

Yukarıdaki listede sıralama kriteri yoktur, filmler rastgele sırayla yazılmıştır. 
Benim hamilelik serüvenimden azıcık bahsedecek olursam; Detaylı ultrason kontrolümüzü çok şükür sorunsuz atlattık. Gerçekten herkesin anlattığı gibi Prof. Dr. Atıl Yüksel çok çok tatlı bir doktormuş, kontrolden çıkarken eşimle birlikte bir kez daha iyi ki ona gelmişiz dedik. Detaylı ultrason hamileliğin 18-23. Haftaları arasında yapılıyor. Bebeğin genel durumu, tüm organları (kalbinden, damarlarına, anneden çıkıp bebeğe giden damarlara, beynine, yarık dudaklığa kadar) uzman bir doktor tarafından kontrol ediliyor. Kontrol toplam 20 dakikaya yakın sürüyor, sonrasında da 10 dakika doktor ile görüşme yapıyorsunuz. Kontrole girmeden önce size imzalamanız için bir form veriliyor, bu formda yapılacak olan kontrolde nelere bakılacağı, nelerin yüzde kaç doğruluk payı olduğu, nelerin belirlenemeyeceği gibi bilgiler detaylıca ve uzunca yer alıyor. Çıkışta size verilen 4 boyutlu fotoğraf ile bebeğinizin yüzüyle ilk defa bu kadar net tanışmış oluyorsunuz. Hoş bizimkisi elleriyle sürekli yüzünü kapatıp bize poposunu döndüğünden dolayı bir görüntü yakalayabilmek için doktor baya uğraştı, bir an göremeyeceğiz sandık :) 

Bu arada bebeğimize 18. yaşında açması üzerine bir mektup yazmaya karar verdik. Aynı şekilde bir de video çekeceğiz. Mektupta o dünyaya gelmeden önce annesi ve babası olarak neler yaptığımızı, nerede yaşadığımızı, hangi işe gittiğimizi, neler düşündüğümüzü, evimizi, onun için ne değişiklikler yaptığımızı, dünyada neler olduğunu, ülke gündemini vs. yazacağız. 18 yaşına kadar da mektubu saklayacağız ve 18. doğum gününde kendi ellerimizle kendisine vereceğiz. Videoyu daha önce de izleyebilir :)
Bu arada 22. haftadan itibaren artık beklenen karnım çıkmış bulunmakta!
Sevgilerimle,

AnneTavsan @ Instagram, Twitter