İkinci 3 ay - 1. Bölüm

Merhaba ikinci trimester, biz geldik!

Anne Tavşan

Anne Tavşan


İkinci 3 ay - 1. Bölüm

14 -  18 hafta arası neler yaşadık;

Yeni kitaplar aldım

Doğmamış Çocuğun Gizli Yaşamı isimli kitabı okudum, harika şeyler öğrendim, okurken çok şaşırdım, bazen inandım, bazen inanmadım yok artık dedim ama kitap beni biraz korkuttu… Nasıl anlatsam? Kitap bir sürü çalışmadan, araştırmadan ve sonuçlarından bahsediyor hepsi gerçekten okunmaya değer. Çok ilginç bilgiler var ve insanın hamilelik sürecine bakış açısını değiştiriyor. Bu kitabı okuyan bir hamile bence eskisi gibi asla olamaz. Anne ile bebek arasında o kadar hassas ve kuvvetli bir iletişim olduğunu öğrenmek… Beni korkutan bu oldu…
Hypnobirthing Mongan Yöntemi isimli kitabıma ise aşık oldum! Daha ilk sayfadan, kitabın üzerinde yazan cümleden hayatım değişti. Defalarca sayfalarda geri dönüp tekrar okuyorum. Bunları okumadan önce içgüdüsel olarak yaptığım şeylerin hepsinin kitapta yazılı görünce, kitabın da dediği gibi bu sürecin tamamen fizyolojik, doğal olduğuna iyice inandım. Ve doğada hiçbir fizyolojik olay korkutucu değildir!
INA MAY’in Doğuma Hazırlık Rehberi isimli kitap şu an başucumda duruyor. Ina May bir ebe ve kitabın içerisinde harika doğum hikayeleri var, okurken bitmesin istiyorum. Kitap bittikten sonra yorumlarımı yazacağım.

Doktor Civanım     

14 Şubat Sevgililer Gününde, 16 hafta 3 günlük olarak gittiğimiz en son doktor kontrolümüzde ilk kez doktorum tansiyonumu ölçtü, bu haftadan sonra her kontrolde tansiyonunu ölçeceğiz dedi. Tansiyonum normal çıktı. Doktor kontrolümden sonra gidip üçlü test yapılması için kan verdim. 14. haftada doktorumun yaptığı cinsiyet tahmini doğru çıktı, 16. haftada cinsiyeti kesin olarak öğrendik! Benim cinsiyet isteğim hiç olmadı, gerçekten… Sağlıklı olsun ne olursa olsun dedim hep… Ama eşimin gönlünde olan bir cinsiyet vardı. Sonuç; eşimin gönlüne göre oldu :)  Bebeğimiz 16 haftalık. Son kontrolümüzde 160 gramdı. Kaynaklara göre bu kilo 18-19 hafta kilosu ama doktorum hiçbir şey demedi, o bir şey demediği için ben de sormak istemedim. İçimden geçirdiklerim; demek ki bu haftalarda bebeğin kilosunun bir önemi yok ve umarım babası gibi iri olmaz!

Kilo durumları – Spor      

Hala iştahım açılmadı, eskisi gibiyim. Hatta çoğu zaman sırf hamile olduğum için zorla yiyorum, acıkmıyorum. Sindirim sistemimde de değişen bir şey hala yok. İlk 3 ayı 400 gram ile tamamlamıştım ama son 5 haftada 1,5 kg daha aldım. Ve 17. haftanın sonunda toplam 2.3 kg almış bulunuyorum. Ben de bebek de sağlıklıyız ve ben kendimi harika hissediyorum gerisi boş. Doktorum ben senin esas bundan sonra göreceğim diyor, bakalım göreceğiz… Birlikte dans etmeye, spor yapmaya tam gaz devam ediyoruz. 

Beslenme            
                                                                                                                   
İki kişilik değil, iki kat sağlıklı beslenmeye devam ediyorum. Hep bebeğime yönelik şeyler tüketiyorum.
Aşerdim mi? Aylardır her gün kuru soğan ve yeşil biber yiyorum kendimi durduramıyorum. Bu sayılır mı :)
Hala vücuduma tek bir şeker bile sokmadım. Artık eminim hamileliğimi 0 şeker ile bitireceğim! Bebeğim benim içimdeyken asla şeker ile tanışamayacak. Şekeri sadece günde 1 porsiyon yediğim meyvemden alıyorum ve bu bana yetiyor. Aslında bir nevi test yapıyorum, bakalım ileride bizim çocuğun şekere tepkisi, ilgisi ne olacak? Anne karnında 0 şeker ile büyümüş olması onu etkileyecek mi… Göreceğiz.
Eskiden de çay zaten hiç içmezdim ve sevmezdim ama her gün mutlaka bir Türk kahvesi içerdim. Hamile olduğumu öğrendiğimden beri kahveyi ağzıma koymadım ve artık canım kahve istemiyor bu durumdan dolayı çok mutluyum.

Bebeğim ve ben – İlk tecrübelerimiz     

Ellerim karnımda konuşup duruyorum. Ben artık iyice kendi kendine konuşuyor gibi gözüken bir insan oldum. Sürekli bebeğimle konuşuyorum.
16. hafta ilk hareket!!! Artık eminim, içimdeki minik hareket ediyor. O beni gıdıklıyor, ben onu gıdıklıyorum :) 17. hafta içerisinde eşim de artık bebeğimizi çok rahatlıkla hissedebiliyor. Özellikle yan yatarken hop diye kafası elimize geliyor, başını seviyoruz, geri gidiyor… Bir sağa bir sola gidip geliyor bizimki bu aralar.
Sevgilim evin içinde steteskop ile miniğin kalp sesini duymaya çalışıyor, gitti bir de doktorumuza “Neden duyamıyorum?“ diye sordu. 21. haftadan sonra duyarsın dedi doktorum, çok sevindi, onu bekliyoruz :)
Çocuğumuz için henüz hiçbir hazırlık yapmadık, sadece şimdiden masal kitapları var. İleride bana ilk ne aldınız derse, kitap evladım diyeceğiz. Bebek odası olacak olan odamızdan eşyalarımızı alabilmek için evi bir düzene sokmalıyız ve bilin bakalım bu neden çok zor ? Çünkü biz uykucu ve üşengeç bir aileyiz, evin içinde, ”Aman aşkım en kötü ortamıza alır yatarız ne olacak“ diyen diyene.
Kitapların yazdıklarını, şu haftada bebek duyar demelerini umursamadan 14. haftada 31.01.2015’te bebeğime karnıma dayadığım kulaklıklar ile Classic Müzik dinletmeye başladım. Gerçekten 14. haftada bile hareketlenmeleri hissettim. Bizimkinin favorisi ilk dinlediği müzik olan Vivaldi – Spring . Artık bundan eminim çünkü her gün dinlettiğim müzik listemde ne zaman Spring çalsa sağa sola gidip geliyor! Acaba ilk dinlediği müzik olduğu için mi? Bunu hemen doğmamış çocuğun gizli yaşamı kitabının yazarına bir sorayım.
Eşimle birlikte hiç isim arayışı telaşımız olmadı çünkü bebeğimizin isminin, babasının isminin baş harfi ile başlayıp, annesinin isminin baş harfi ile devam etmesini istediğimiz için çok önceden zaten karar vermiştik. İsmin hazır yani ufaklık! İsmin gibi hayatın olsun, annen ve baban hep yan yana olsun inşallah.

Ben nasılım?        
 
Hamileliğimin 5. haftasından beri saat başı tuvalete kalktığımdan dolayı zaten deliksiz uykuya hasretim. Hatta içimden “Al işte bu sana evrenin şimdiden uykusuz gecelere alış mesajı“ diyordum. Tabi ki bu durum geçmedi aynen devam ediyor üzerine bir de yan yatmak! zorunda olduğum için uyuşan, acıyan kalça ağrılarım eklendi. Sırtımda bir yastık, bacaklarımın arasında bir yastık SOS (sleep on side) pozisyonunda uyumaya çalışıyorum. Acemi hamileler için doktorlar hiç bu konuda bahsetmediğinden dolayı yazmak istiyorum, hamileyken bebek için en faydalı uyku pozisyonu sol tarafınıza dönüp uyumak. Çok şaşırdım ve öğrenince bir yaşıma daha girdim; sırt üstü uyumak kesinlikle hamilelere tavsiye edilmiyormuş. Tüm gece sol tarafınızda uyumak. Nasıl?! Harika.
Çok garip rüyalar görüyorum, ya kocamı görüyorum ya da bir sürü bebek görüyorum. Artık yorumlamaya çalışmıyorum belli ki rahatsız uyuduğumdan dolayı bu kadar sık rüya görüyorum.
Herkes gibi ben de kocamı çok seviyorum ama bu ara onu ayrı bir seviyorum, böyle saatlerce onu izlemek istiyorum. “Elif yeter bakıp durma“ şikayetine maruz kalıyorum. 
Göbeğim artık belli olmaya başladı, göbek deliğim sanki biraz büyüdü ve piercing deliğim büyüdü! Ama hala maalesef kıyafetlerim üzerindeyken kimse hamile olduğumu anlamıyor.
Dua ediyorum, çok dua ediyorum yakında bir ışık görmem umarım.
Umarım vaktinde doğum yaparım ve Aslan burcu bebeğimiz olur diye içimden geçiriyorum ama kimseye söylemiyorum.
Karnıma izin verdiğim kişiler haricinde kimsenin dokunmasını istemiyorum. Geçen gün şaka ile karışık karnıma bastıran arkadaşımı az daha öldüreceğimi hissedince dedim “İşte hep dedikleri annelik içgüdüsü “ karşımda!
İşe gidip, gelmeye, normal düzenime aynen devam ediyorum. 

İtiraf

Ben hamileliği çok sevdim, harika bir şey. Bir ömür hamile gezebilirim.
Büyük konuştum, sosyal medya üzerinden arkadaşlık mı olurmuş diye hep büyük konuştum ve şimdi tükürdüğümü yalama sırası. Hamile olduğumu öğrendikten sonra bir şey fark ettim, hamilenin halinden hamile ya da anne anlar… Ömürlük dostlarımla bu döneme dair bir şey paylaşamıyorum, ben ne kadar anlatmak istesem onlar sıkılıyor, onlar anlatsa ben ilgilenemiyorum çünkü aklım içimde pıt pıt diye beni dürten minikte… İşte durum böyle olunca AnneTavsan Instagram hesabımı aktif olarak kullanmaya karar verdim ve her geçen gün benim gibi hamile kadınlarla ve annelerle tanıştım, tanışıyorum. Bu dönemde senin yaşadıklarının aynılarını seninle birlikte yaşayan, seni anlayabilen insanları kendine daha yakın bulabiliyorsun… Birbirimize sürekli güzel dilekler gönderiyoruz, enerjilerimizi tazeliyoruz. Yakında bu günlüğüm içerisinde tanıştığım ve herkesin tanımasını dilediğim bazı süper kadınlara yer veriyor olacağım…

Sevgilerimle,
AnneTavsan @Instagram, Twitter