Merhaba 3. trimester

27 hafta 4 günlük hamile olarak 3. trimesterin içerisindeyim!

Anne Tavşan

Anne Tavşan


Merhaba 3. trimester

Yani 3 ay sonra anne oluyorum şaka gibi… Hamilelik inanılmaz keyifli, dilerim isteyen her kadın bu günleri yaşar. Geri dönüp 22-27 haftaları arasında neler yaşadığımıza bakalım.
Yeni kitaplar aldım. Bu ay Dr. Alan Greene’in Sağlıklı Bebek Yetiştirme Rehberi  - Gebelik, Emzirme ve Bebek Bakımında Çevre Dostu Doğal Çözümle, Doğum ve Bebek Bakımı kitabını ve Tuba Ünsal’ın Benim Tatlı Komposto Günlüğüm isimli kitabını satın aldım. Girlfriend’s Guide to Pregnancy kitabını internet üzerinden tabletime yükledim. Ancak geçen ay aldığım İç Güdüsel Doğum kitabımı henüz bitiremedim. Aslında alınacak kitap listem daha çok uzun ama sanırım artık elimde olan bu dört kitap ile hamilelik kütüphanemi kapatacağım çünkü bu tarz kitaplardan sıkıldım. Ina May’ın Doğuma Hazırlık Rehberini ise çok beğenerek okudum, içerisinde yer alan doğum hikayeleri ve Ina May’ın paylaştıkları bana cesaret verdi, doğal doğum tercih eden kadınlara kitabı tavsiye ederim.
Doktor Civanım
24 haftalık kontrolümüzde her şey yolundaydı, artık hareketlerini çok net hissettiğimiz için ultrason günlerinde video çekmiyoruz. Doktorumla şeker yükleme testini konuşup, yaptırmamaya ve başka bir yol izlemeye karar verdik. Bu konuyla ilgili bir önceki yazımı okuyabilirsiniz. Kan şeker ölçüm cihazı satın aldım. Doktorum bazı rutin tahliller istedi, onları yaptırdım. Her şey yolunda! Şeker yükleme testi yaptırmadığımdan dolayı, 28 Nisan tarihinde ilk kez kan şeker ölçme cihazı ile parmağımı delerek şekerimi aç ve tok olarak ölçtüm. İlk yaptığımda zorlandım, bir kez boşuna parmağımı deldim ama sonunda öğrendim. Artık çok rahat ve seri olarak kan şekerimi takip edebiliyorum. Hiç can acıtmıyor. Sonuçlarım iyi olduğu için doktorum haftada iki kez; salı ve cumartesi günleri sabah aç ve tok (yemekten 1 saat sonra), akşam aç ve tok olarak ölçmen yeterli dedi. Bu cumartesi 27. hafta kontrolümüz vardı, bebeğimiz artık 1 kg'ı devirmiş. Gramlar sona erdi:) Sağlığı, kilosu yerinde ve haftasına uygun:)
Kilo durumları – Beslenme
23 hafta 3 günlükken 4.6 kg alarak 54.6 kg, 24 hafta 2 günlükken 55.1 kg olmuştum. ancak 25. hafta 2 günlükken 400 gram vererek tekrar 54.7 kg oldum. Hemen doktorumu aradım ancak sorun olmadığını, hafta boyu fazla yürüdüğüm için kilo vermiş olduğumu söyledi ve biraz makarna ye dedi. Oh çektim:) Doktor kontrol günümüz, cumartesi günü, 27 hafta 2 günlük hamile olarak tartıldım...Toplamda tam olarak 6 kg aldım ve ikinci trimesteri 56 kg'a ulaşarak tamamladım. Doktorum ‘Bana kalırsa sen 60 kg ile doğuma girersin, zaten doğurduğun an 7 kg vermiş olacaksın" diyor ve ekliyor "Aldığın kiloların tamamı bebeğe yönelik, sağlıklı şeylerden kilo alıyorsun bu yüzden sana 12 kg'a kadar izin veriyorum"
Bakalım kapanışımız nasıl olacak:)
Spora devam ediyorum. Her gün esneme hareketlerimi yapıyorum ve tempolu 30 dakika yürüyorum. Havalar iyice ısındığı için yürüyüş süremi biraz daha arttırmayı hedefliyorum. Bunun için iş yerimden izne ayrılmayı bekliyorum. Beslenmem ise aynen şekersiz, kahvesiz, çaysız, bol suyla sadece sağlıklı seçimlerle, ev yemekleriyle devam ediyor. İştahım hala hiç açık değil, normal. Yeşil biber ve kuru soğan yeme çılgınlığım aynen devam ediyor. Bu ara çilek ve eriğe musallat olmuş durumdayım, sınırsızca yiyorum. 13. haftadan beri hiç balık yemediğim, Omega-3 ü sadece her gün yediğim cevizlerden aldığım için doktorum haftada 2 gün Omega 3-Dha takviyesi verdi. Bu konuda tercihim ülkemizde maalesef satılmayan Deva Vegan Omega-3 DHA oldu. Tablet tamamen bitkisel, Okyanus alglerinden elde edilen omega-3 içeriyor ve iğrenç kokuyor. Balıktan elde edilen Omega-3 ben tercih etmedim.

İlk tecrübelerimiz    

Sonunda bebeğimizin odasının ilk eşyası olan yatağını yaptırtmak için nisan ayının son hafta sonunda siparişimizi verdik. Sonunda diyorum çünkü kocam 2. aydan beri çocuğa o da yapalım, yatak alalım, boyayalım vs. diyor. Ben ise "hallederiz daha çok var" diyordum. Sonunda  "Sen gelmeyeceksen ben almaya gidiyorum" deyince artık 7. ayında bir hamile olduğumu ve adamın haklı olduğunu anladım. Yatak seçimimiz; klasik tek kişilik 90x190 cm yatağın etrafını bebek karyolası olacak şekilde çevreletmek oldu. Yatak yapılıyor, mayıs sonu bebeğimizin odasında yerini alacak… Bebeğimizin ferah ferah yatabilmesi ve kocamla ikimizin onun yatağında, yanında uyuyabilmesi için bu şekilde tercih yaptık.

Birlikte müzik dinlemeye devam ediyoruz, artık sevdiğin parçalardan eminiz, onları açınca göbeğimde hareketler artıyor.
Artık bazı geceler hareketlerine uyanmaya başladım. 26. haftadan beri hem sağdan hem soldan aynı anda beni dürtüklemeye başladı:) Yatağa yatınca ilk 10 dakika kıpır kıpırsın ama sonra sanırım o da benimle uyuyor ve sırt üstü yatmamı hiç sevmiyor. Zaten ben de sağlıksız olduğu belirtildiğinden dolayı elimden geldiğince sırt üstü yatmıyorum.
İlginç ama artık hiç ağrım yok, kalçam ağrımıyor, geceleri rahat ve deliksiz uyuyorum. Sanırım bunda gece yatmadan hemen önce aldığım Magnezyum desteğinin etkisi var.

Ve artık hareketleri dışarıdan görülüyor! Sayesinde oturduğum yerden göbeğimi titretebiliyorum:) Gerçekten içimde bir insan var!
Ben nasılım?  
Bu ayın sonunda iş yerimden ayrılıyorum. Bu sebeple biraz garip hissediyorum. İşlerimi yeni gelen kişiye devredeceğim için günlerim çok yoğun geçiyor ve yoruluyorum.
Kendime normal ve güzel bir doğum hayali kurmam için daha çok zaman yaratıyorum. Ellerim hala hep göbeğimde. Evet bol bol kendi kendime konuşuyorum:) Hep pozitif kalmaya çabalıyorum, dua ediyorum.
Göbeğim hala çok büyük değil ama artık kesinlikle var! Hala bilmeyen kimse hamile olduğumu anlamıyor. Ben biliyorum o yeter zaten:)
Bir şey öğrendim ve çok hoşuma gitti; pubis kemiğinden göbek deliğinin üzerini ölçünce çıkan sonuç hamilelik haftasını gösteriyormuş. Denedim, onayladım, gerçekten de çıkan uzunluk hamilelik haftamla aynı! Eskiden ultrason yokken bu yöntem kullanılırmış… Şimdi sürekli elimde mezurayla geziyorum:) Bakın benim 25. Hafta ölçümümden bir kare;


Merhaba 3. trimester - Resim : 1

İtiraf

Doğup büyüdüğüm, annemlerin evinde bıraktığım gibi beni bekleyen odamda güzel bir öğle uykusu çektim. Evimde, odamda bebeğimle olmak beni çok mutlu etti. Peluş hayvanlarımı annemin evinden bebeğimizin odasına getirdim.
Sevgilim de ben de aynı tarihte bebeğimizin dünyaya geleceğini düşünüyoruz. Bakalım tahminimiz doğru olacak mı?

24. haftamda çok önemli bir toplantım için istemeye istemeye gidip siyah, 36 beden bir hamile pantolonu aldım ama her gün büyüyen göbeğim sebebiyle Pazar günü aldığım pantolonu Çarşamba günü toplantıya giyemedim. Daha doğrusu giydim ama daha arabadayken pantolonun beline makası vurdum:) Hatta artık lastiğini mi kesmişim ne yaptıysam tüm gün pantolonumu tutarak yürüdüm. O gün süründüm açıkçası! Bu 20'li haftalarda bir şey almayın, taytlara devam.
Göbek deliğim genişledi ama henüz fırlamadı ve hiç çatlamadım, umarım hamileliğimi çatlaksız bitiririm.
Geceleri içeriden beni tepikleyen bebeğimize  "iyi geceler" dediğim zaman bazen sevgilim kendisine ikinci kez iyi geceler dilediğimi sanıyor, bende çaktırmıyorum:) Kıyamam ben ona.
Haftaya anne olarak ilk anneler günüm… Çok mutluyum. İyi ki geldin, iyi ki bizi seçtin, teşekkür ederim bebeğim.
Hoş geldin 3. Trimester! Biz sana hazırız!

Sevgilerimle,
AnneTavsan @ Instagram