Sansar kadın

Geçen ay magazin dünyası nasıl karışıktı öyle. Sevgilisi gazetecilere silah çeken mi istersin, dünya starıyla kurduğu mutlu yuvayı kendi eliyle basınla paylaşan mı?

Oben Budak

Oben Budak


Sansar kadın

Köşem icabıyla benim ilgimi çeken olayların başında arkadaşının sevgilisine göz koyan hanım kızımızın hikayesi geliyor. Tabii ki yazıyı bu davranış biçimini yaşam felsefesi olarak belirleyen tüm kadınları ele alarak yazalım. Hani derler ya, kadının en büyük düşmanı bir diğer kadındır; gün geçmiyor ki bu lafı doğrulayan bir başka olay daha karşımıza çıkmasın. Peki bu kadınların kafası nasıl çalışıyor onu merak ediyorum. Adamı arkadaşının yanında gördüğü zaman ilgisini çekiyor ve pusuda bekleyen bir sansar gibi gözlerini dikip ayrılık anını mı bekliyor? En ufak bir uzaklaşma sırasında yaklaşıp avını yiyor. Daha ayrılalı birkaç ay olmuş, belki gizliden gizliye konuşuyorlar, belki geri dönme planları kuruyorlar. Ya da belki ayrılığın doğası icabı kolay ulaşılabilir durumdalar. Bunu bilip, buna göre hareket etmek de neyin nesi? Bir değil iki değil üç değil, bunu bir zevk haline getirmek de ne oluyor? Neyin doyumsuzluğu. Her şeye sahip olup yine de mutlu olamama durumu bu mudur, yoksa ‘o da benim olsun bu da’ demenin bir başka yolu mu? Kadınların bu tip arkadaşlarından fazlasıyla rahatsız olduğunu biliyorum ve kalıcı çözümler bulabilmek için ortamdan dışlamak gerekiyor belki de. Azgın bir nehri kontrol altına alamayacağına göre, üzerine köprü yaparak ayakların değmeden üzerinden geçebilirsin belki, olmaz mı?

MODA OLARAK HUNİ
Yok daha neler diyeceksiniz belki ama Alaçatı’da şu an kafaya huni geçirmek moda. İlk gördüğümde bir kadın arkadaşlarına şaka yapmak üzere kafasına huni geçirmiş diye düşündüm, sonra bir başka kadın, bir başka kadın daha derken bir baktım gerçekten bir huni modası var. Alaçatı’nın en eğlenceli mekanlarından Esnaf’ta eğlenen kadınların çoğunda bu huniden vardı. Delidir ne yapsa yeridir, diyebilmek için böyle bir aksesuar seçtiklerini düşünüyorum. Oldukça protest olan bu aksesuarın Alaçatı’da kalıp büyük şehirlere sıçramaması tek dileğim.

PLASTİK SEVGİLİM
Huni modasının yayılmasıyla eş zamanlı olarak yayılan plastik modasının bir alakası var mı acaba? Hani plastiğin yüzüne bakılmazdı, hani plastik materyallerin en adisiydi. 650 poundluk plastik Gucci saatten bahsetmiyorum tabii, onun yeri ayrı. Ama 50-60 liralık ucuz ama görkemli küpelerin, devasa bileziklerin moda olacağını hiç düşünmezdim. Dünya Güzellerim’deki Bülent Ersoy’un devasa takılarına bakarken bu modanın her yeri ele geçirdiğini fark ettim. Paranın ne önemi var, mühim olan plastik!

Sansar kadın - Resim : 1

EN COOL DIOR
Dior firması 2015 yılında Suavage’ı yayınladığı zaman parfüme bayılanlardan ve yaz boyu kullananlardanım açıkçası. Bu yaz biz erkeklere bir sürpriz yapıp sevindiren firma Sauvage’ın Very Cool Spray adında yeni bir versiyonunu  piyasaya sürdü. Erkekler için çok önemli bir detay olarak, bu sefer cam olmayan bir şişede, kırılma tehlikesi yok. Seyahatlerde rahatlıkla yanımıza alabileceğimiz için sevindim doğrusu. Peki parfümde adı geçen super cool durumu yaratan ne olabilir? Tabii ki greyfurt.

KONAKLAMA
• Çocuğunuz varsa; bence Ilıca Plajı sizin için fazlasıyla ideal. Hem suyu sıcak hem de çocuklu aileler burada fazlasıyla takıldığı için çocuğunuzun oyun arkadaşı bulup sizi bir süre olsun rahat bırakması mümkün. Özellikle çoluk çocuk tatil yapmak istiyorsanız Radisson Blu Çeşme tam size göre. İsteyene havuz keyfi de sunabilen harika bir plajı var. Suyu çok derin olmadığı için çocuklarınızla rahatlıkla yüzebiliyorsunuz. Alaçatı Merkez’e uzak olmaması da önemli bir ayrıntı. Yarım pansiyon şeklinde hizmet veren otelin teraslı king süitleri gerçekten bir harika.

Sansar kadın - Resim : 2

• Eğlence odağı ise, Alaçatı Köyiçi. Hem civardaki gece kulüplerinin tam ortasında bulunması hem de bir sürü alternatif sunması ideal. 1850 Hotel’in taş ev binası, kolay ulaşılabilir konumu akşamları eğlenmek isteyen kitle için ideal. Sabahları verilen kahvaltıda kullanılan salatalar için özel bir bostan kuran otelde konaklamasanız bile, sabah gözünüzü orada açmanızı tavsiye ederim. Kahvaltısı bir harika.

YEME-İÇME
• Kokteyldeki yeni imza 5 Cocktails&More. Kışın İstanbul’daki gözdemiz ama yazın da yanımızdan ayrılmıyor. Misafirlerine, Alaçatı’nın merkezinde kalabalıktan uzak terasta leziz ve günlük olarak taze meyvelerle hazırlanan kokteyller içme fırsatı sunan 5 Cocktails&More, yaz günlerinde güzel kokteyl hasreti çeken meraklıları için Çeşme’nin ilk akla gelen ismi olacak! Hafta sonları 7800’ün DJ’i Ozan Işın’ın müzikleriyle coşan mekan Alaçatı’daki lezzet avcıları için yepyeni tatlar sunuyor. Kokteyllerinde Alaçatı baharatlarını yaz meyveleriyle birleştiren mekanın, Alaçatı lavantası ile yapılan kokteyli ise mutlaka tadılması gereken lezzetler arasında başı çekiyor.

Sansar kadın - Resim : 3

• Alaçatı’nın en yenisi Walkin, her gün 17.00-04.00 saatleri arasında hizmet veren bir restoran-bar. Şef Berkin Baykoç’un Akdeniz Mutfağı konsepti ile hizmet veren mekan fine dining menüsü ve aperatif seçeneklerinin yanı sıra Fettucine Al Tartufo ve Spagetti H2O gibi imza lezzetlere de yer veriyor. Alaçatı’nın tarihi dokusuna uygun olarak dizayn edilen Fava Restoran ise levrek roze, karides kinoa ve avokado oranj gibi lezzetleri ile öne çıkıyor. Taze günlük balıkları için yepyeni bir pişirme tekniğini Alaçatı’ya getiren Fava, bu sayede en lezzetli ve en sağlıklı balık sözü veriyor.

Sansar kadın - Resim : 4Sansar kadın - Resim : 5