Korkularımızın kaynağı ve çözümü

Tüm korkularımız özbenliğimizi gerçek anlamı ile tanımamaktan kaynaklanır.

Ebru Şinik

Ebru Şinik


Korkularımızın kaynağı ve çözümü

Gerçek benliğimizi keşfe başladıkça gelecek kaygılarından, endişelerden, bir takım insan ve maddelere bağımlılıktan özgürleşmeye ve hafiflemeye başlarız. İnsanın kendini, gerçekten kim olduğunu bulmasının en basit ve direk yolu meditasyon uygulamasıdır.  Meditasyon uygulamasında zihnin esaretinden kurtularak, öz benliğin yuvasına, saf ve sonsuz olasılıklar alanına giriş yapar ve niyetlerimiz doğrultusunda kuantum alanda tezahürü başlatırız. Osho’nun dediği gibi ‘İnsanoğlunun tek ve son özgürlükler alanı meditasyondur’.
Zihnin esaretinden kurtulmadığımız, zihnimizi kontrol edemediğimiz sürece bizi sürekli o yönetecek ve onun ayırt etme mekanizmasına göre ego’muz oluşurken, belirli korkuları sürekli deneyimlemeye mahkum olacağızdır. Zihninizin esaretinden kurtulmak ister misiniz? Bunun nasıl bir özgürlük olduğunu ancak deneyimleyen bilebilir.
Bu huzur alanını bir defa deneyimlediğiniz takdirde, entellektüel zekanızın hiç anlam veremediği bu mutlak sessizlik ve dinginlik alanı size yaşam amacınızı kolaylıkla ve keyifle gerçekleştirmeniz için gerekli olan alan, fırsat, ilham ve enerjiyi akıtır. Kendinizi mutlu ve tatmin hissedersiniz... Eskiden siizn için problem olan  şeyler, otomatik olarak ortadan kalkar. Çünkü zihniniz farklı bir düşünce sistemine girmeye başlar.
Korkularımızı ancak zihnimizi denetleyerek tahliye edebiliriz. Zihni denetlemenin en etkili diğer yolu ise kesinlikle Kadim Nefes Teknikleri uygulamalarıdır. Nefesini denetleyebilen kişi, zihnini de kontrol altına alabilecektir. Nefes hayatın kendisidir. Nefesimiz bedeninizde serbestçe dolaşabildiğinde, kendinizi sağlıklı ve hayat dolu hissederiz. Nefes engellendiğinde ise yorgunluk ve hastalıklar ortaya çıkar. Peki kontrollü nefes teknikleri ile hayatınızı nasıl değiştirebilirsiniz?
Kişilerin fiziksel, zihinsel ve ruhsal bedenlerinde dengeyi yakalamak ve bütünsel anlamda sağlıklı ve mutlu olmalarınının yollarını gösteren, Sanskritçe’de  ‘Yaşam Bilimi’ manasına gelen Ayurveda’da beş duyu organımızı kullanarak kendi kendimizi şifalandırma teknikleri çok yoğun olarak kulllanılır. Bilincin yükseltilmesine dayalı bir sağaltım sistemi olan Ayurveda’da Pranayama denilen ‘Kadim Nefes Teknikleri’ bunların içinde mucizevi sonuçlar doğuranıdır. Kadim Nefes Teknikleri sayesinde bedenimizi, zihnimizi sakinleştirecek, dengeleyecek, arındıracak ve canlandıracak şekilde çalışmasını denetleyebiliriz.
Günlük rutinize oturtacağınız sadece 10 dakikalık Kadim Nefes Teknikleri veya 20 dakikalık doğru bir meditasyon tekniği sayesinde zihninizi denetlemeye başlayacak ve hayatınızın dizginlerini elinize alıyor olacaksınız. Berraklaşan zihniniz ile yapacağınız doğru seçimler sonucunda yaşamınızı daha mutlu, sağlıklı  ve tatminkar olma yolunda dönüştürebilirsiniz.

İyi OL, Mutlu Ol !
Ebru Şinik
www.yukselencag.com