Küresel Meditasyon Etkinliği

Bu haberi kesinlikle paylaşmalıydım...

Ebru Şinik

Ebru Şinik


Küresel Meditasyon Etkinliği

Bugünkü yazımda 'Bütünsel Sağlık’ın temellerini sıralamayı planlamıştım. Ama sonra aklıma dün başladığımız Küresel Meditasyon Etkinliği geldi! Evet, bu haberi kesinlikle atlamamalı ve sizlerle de paylaşmalıydım.
Ülkemizde meditasyonun gerçekten ne olduğu ve ne işe yaradığı pek bilinmemekte... Bunu bir sonraki blog yazılarımda detaylı olarak anlatacağım. Kısaca meditasyonun bilimsel bir zihni dinlendirme tekniği olduğunu söyleyebilirim. Harvard, Yale, MIT gibi uluslararası saygınlığı olan bilim kurumlarınca meditasyon günümüzde, ‘Strese Karşı Panzehir’ görevi gören en etkin ve uygulaması en basit, bu arada da hiç yan etkisi olmayan bir uygulama olarak tanımlanmakta. Zaman içerisinde bu platformda nasıl meditasyon yapabileceğinizi ve meditasyonun ana temelleri ile ilgili bilgileri vereceğim. Ama şimdi dönelim on-line Küresel Meditasyon Etkinliğimize.  
Chopra Center Üniversitesi’nin kurucularından, hocam Dr. Deepak Chopra  dünyada ‘Bütünsel Sağlık’ denildiği zaman ilk akla gelen, en güçlü lider, yazar ve filozoflardan ve Beden-Zihin Tıbbı’nın da öncülerindendir. Beden, zihin ve ruhsal dengenin sağlanması ve farkındalık halinin arttırılması ile ilgili küresel bir kaynak olan Chopra Center Üniversitesi olarak ana amacımız, insanların daha sağlıklı, daha huzurlu ve daha mutlu bir hayat kurgulayarak, öz benliklerini ve yaşam amaçlarını keşfetmeleridir. Bunun için Chopra Center’da sürekli yapılan etkinlikler ve benim gibi Chopra Center Üniversitesi Eğitmenlerinin dünyanın muhtelif bölgelerinde verdiği seminerlerin yanısıra ayrıca Dr. Chopra liderliğinde, Sosyal Medya aracılığı ile Farkındalık Sağlayıcı Global Meditasyon Etkinlikleri de düzenlenmektedir. 
Bu geleneksel online etkinlikleri Oprah Winfrey ile birlikte düzenliyoruz. Oprah’ı tanıyor olmalısınız... 25 sene boyunca  Amerikan TV kanallarında en fazla izlenen  Talk Show programı ile dünyanın en kudretli sunucularından olup, aynı zamanda medya patronu, aktris, yapımcı ve ünlü bir hayırseverdir. Oprah aynı zamanda, aynı Jim Carrey gibi, uzun yıllar önce meditasyonun getirdiği huzur ve dengeyi keşfetmiş ve gündelik rutinine oturtmuş bir meditasyon uygulayıcısı. Hem Dr. Chopra, hemde Oprah’nın ana yaşam amaçları insanların farkındalığını artırıcı, bilincini yükseltici, eğitici, öğretici, yaşamda denge, armoni, sağlık ve mutluluk sağlayıcı bilgileri kitleler ile paylaşmak. İşte bu sebep ile bir araya gelerek sosyal medya üzerinden senede  2 defa Global Meditasyon Etkinlikleri düzenliyorlar.
‘Merhamet duygusunun tezahür etmesi için hayata karşı minnettarlığın ifade edilmesi ‘ (Manifesting Grace through Gratitute) konu başlıklı olan bu geleneksel etkinliklerin en sonuncusu dün tüm dünyadan yüz binlerce insanın katılımı ile başladı. 
Önümüzdeki 3 hafta boyunca her gün farklı bir niyet ve mantra ile yayınlanacak olan bu meditasyon etkinliği süresince, gerçek öz benliğimizle irtibat kurarak, sağlık ve mutluluğumuza giden yolu keşfedeceğiz. Bu 21 gün süresince yaşam amacımızı sorgulayacak ve ihtiyacımız olan her şeyin içimizde erişilebilir olduğunu keşfederek, farkındalık halimizin, insanlara ve tüm dünyaya olan yaklaşımımızı nasıl değiştireceğini deneyimleyeceğiz. Kazanacağımız yeni bakış açısı, zaten hayatımızın bir parçası olan şükran ve merhamet duygularımızı da ortaya çıkaracak.
Gerçek kimliğimizi hatırlama ve yeniden keşfetme imkanı veren, şükran ve merhamete doğru yapacağımız bu ücretsiz, online seminer ve küresel ‎meditasyon etkinliğimize siz de katılmak isterseniz https://chopracentermeditation.com/experience adresinden kayıt olabilir veya sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Geçen seferki etkinliğine dünyadan ortalama 550,000 kişi katılmıştı, bakalım bu 21 günün sonunda kaç kişiye erişmiş olacağız?
İyi Ol, Mutlu Ol!

www.yukselencag.com