Lansman notları...

Zorlu AVM içinde yer alan Memorial Wellness Merkezi’nde gerçekleşen Nefeste Saklı Hayat kitabımın lansmanına gelen katılımcı sayısı inanın beni dahi şaşırttı!

Ebru Şinik

Ebru Şinik


Lansman notları...

Eşim “50 kişiyi geç elini öperim bu istanbul trafiği ve hengamesinde” diyordu.
Ben de “Çevremdeki herkes, arkadaşlarım, danışanlarım beni severler, şaşıracaksın; su içinde 150 kişi oluruz” diyordum. Ama 280 kişilere kadar çıkacağımıza inanın ben de hiç ihtimal vermemiştim!

Memorial Wellness Merkezi’nde birlikte çalıştığım sevgili dostum, değerli doktor ve Yoga Terapisti Dr. Neslihan İskit’in de “Ofis Çalışanları için Yoga ve Kalp Yogası” DVD’lerini tanıttığı lansmana, cemiyet hayatının tanınan, ünlü danışan ve arkadaşlarımızın katılımı sebebiyle magazin basını da rağbet gösterdi.  Ali Taran, Dilara Koçak, Demet Akbağ, Ender Saraç, Kagider Başkanı Sanem Oktar, Kagider eski Başkanı Gülden Türktan, Mine Vargı ve özellikle iş dünyasından sevgili danışan ve dostlarımızla ilgilenirken bu koşturma esnasında muhtelif dergiler ve TV lifestyle programları için de mini röportajlar vererek, 3 saat boyunca adeta nefes almadan koşturdum. Ve çok mutlu oldum...

Lansman notları... - Resim : 1

Tüm koşturmama rağmen katılan herkesle ilgilenememiş, birçok katılımcıya "merhaba" dahi diyememiş olmamın vicdan azabı ile buradan lansmanıma katılan herkese tekrar çok teşekkür etmek istiyorum. Sağ olun, var olun, ayağınıza, yüreğinize sağlık! Umarım kitabım tüm ihtiyacı olanlara şifa olur!

Peki ülkemizin ilk video uygulamalı Nefes Egzersizleri kitabı olan Nefeste Saklı Hayat’ı neden yazdım?
İlk olarak bu kitap “Yükselen Çağ Bütünsel Sağlık, Mutluluk ve Güzellik Serisi”ne ait yayınladığım ilk kitabım. Bu kitabın arkasından Bütünsel Sağlığımıza yönelik epey eğlenceli ve uygulamalı kitaplarım gelmeye devam edecek.


Nefeste Saklı Hayat isimli kitabımı;

- Omuzlarımda duran bilginin getirdiği paylaşma sorumluluğunu yerine getirmek,

- Nefes egzersizleri ile ilgili arayışta olan herkesin hakikat bilgisine kolaylıkla erişim sağlamasına yardımcı olmak için yazdım.

- Ana amaçlarımdan bir diğeri ise stres yönetimi; çünkü çağımızın en büyük hastalık kaynağı olan stresi yönetebildiğimiz kadar sağlıklı ve mutluyuz.

- Diğer amacım ise ise farkındalık kazanmak. Bedenimizle ilgili farkındalık kazanmak, bedenimizin gerçek ihtiyaçlarını duyabilmek için alan yaratmak genel sağlık ve mutluluğumuz için ön şartlardan.

- Ve bu kitabı yazmamdaki diğer bir sebep ise ülkemizdeki nefes ve nefes teknikleriyle ilgili bilgi kirliliğine bir nokta koymak.

Kitabımı sizlere tüm gün boyunca değişen ruh hallerinize ve farklı ihtiyaçlarınıza göre rehperlik yapabilecek şekilde yazdım.  Kontrollü nefes çalışmaları ile otonom sinir sistemimiz vasıtasıyla sindirim sistemi, kalp-damar sağlığı sistemi, bağışıklık sistemi, üreme sistemi ve tüm hormonal sistemler dahil olmak üzere hem psikolojik, hem de fiziksel olarak onlarca fayda sağlanabilir.

Her nefes tekniği uygulamasını çizimli olarak anlattıktan sonra, o nefes tekniğini uyguladığım videoyu da kolaylıkla izleyebilmeniz için qR kodları oluşturduk ve telefonunuzun Optik Okuyucusu ile bu qR kodunu okutarak anında ilgili nefes egzersizine ait videoyu izleyebilirsiniz.

Böylece nefes tekniklerini gündelik yaşamınıza kolaylıkla entegre edebilir ve ofiste, evde, metroda, tatilde ihtiyacınız olan nefes tekniğini kendi kendinize detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Ve önerilen bu nefesleri kesinlikle tüm gün boyunca yapmayacağız. Ya değişen ruh halinize göre ihtiyaç hissettikçe anında uygulayacaksınız; ya da, ki benim önerim kesinlikle bu yönde olur, gündelik rutininize aynen diş fırçalamak gibi ilgili nefes egzersizini  ekleyerek,  her gün düzenli olarak 5-10-15 dk. ne kadar öneriliyorsa, uygulamalısınız.

Özellikle stres yönetimi, uykusuzluk, sıcak basması ve cesaretlenmek için yapılan nefes tekniklerinin etkisi anında deneyimlenebilir. Kilo vermek için önerdiğim tekniklerin faydasını görmeniz için en az iki hafta düzenli olarak yapmanız gerekir.

 Sakın unutmayın, mutluluk ve başarı  stresimizi ne derece yönetebiliyorsak, o derece bizimle birlikte olabiliyor! Daha iyi ve mutlu olmak, geleceğe dair hayallerinizle sınırlı değil. Bu, tamamen kendiniz için ve günlük olarak yaptığınız seçimlerde ve verdiğiniz kararlarda saklı.

Yani sağlık, mutluluk ve başarıyı yaptığımız “Bilinçli Seçimler” sayesinde yaratıyoruz.

Stresliyken, zihnimiz yorgun ve bulanıkken, bedenimizi hasta hissederken bilinçli seçim yapabilme potansiyelimiz oldukça düşük.  Bu kitabı yazmaktaki ana amaçlarımdan ilki, yukarıda da belirttiğim gibi, stres yönetimi;  çünkü çağımızın en büyük hastalık kaynağı olan stresi yönetebildiğimiz kadar sağlıklı ve mutluyuz.

İşte nefes teknikleri de bize burada en büyük temel destek olarak yardıma koşuyor. Kontrollü ve ritmik olarak yapılan, burundan alınıp, verilen Kadim Nefes Teknikleri dünyada bilinen en etkin stres yönetimi teknikleridir; çünkü otonom sinir sistemi uygulamaya başladığınız anda dengelenmeye başlar.

Beden-Zihin tıbbının dünyadaki öncü doktorlarından olarak gösterilen Dr. Andrew Weil,       "Eğer sağlıklı yaşam üzerine verdiğim önerileri tek bir maddeye sınırlamak zorunda kalsaydım, bu doğru nefes almayı öğrenmek olurdu” diyor.

Nefes hem fiziksel, hem de zihinsel bedenimizde çalışan en etkili detoks sistemidir. "Nefeste Saklı Hayat" kitabımda anlattığım Kadim Nefes Teknikleri ile bedenimizi ve zihnimizi sakinleştirecek, dengeleyecek, arındıracak ve canlandıracak şekilde çalışmasını denetleyebiliriz. Bunlarda ustalaşmak oldukça kolaydır ve etkisi uyguladığımız anda hissedilebilinir.

Dünyada stres yönetiminde etkin olarak kullanılan bu egzersizler, kasların ve imajinasyonun kullanıldığı diğer gevşeme teknikleriyle kıyaslandığında; nefes, fizyolojik uyarı sistemine direkt bağlantılı olduğu için, etkisinin çok daha kısa zamanda ortaya çıktığı kanıtlanmıştır.

Çağımızda en yaygın olan hastalıkların stres kaynaklı doğup geliştiğini düşünürsek, bırakın nefesin diğer faydalarını, sadece stresimizi yönetmeyi başararak genel sağlık ve mutluluk halimize nasıl bir katkıda bulunacağını varın siz düşünün...

Ebru Şinik ile İyi Ol, Mutlu Ol!
Ayurvedik Yaşam ve Wellbeing Eğitmeni
www.yukselencag.com