'Mikro Herküller' ile tanışın!

Bugün normalde hiç yapmadığım bir şekilde yazı hazırladım...

Ebru Şinik

Ebru Şinik


'Mikro Herküller' ile tanışın!

Tüm yazılarımda Bütünsel Sağlığa genel bir yaklaşım sergilemeyi tercih edip, özel bir marka ya da kişiyi işaret etmekten çekinirken, mart ayı sonunda Raffles otelde katıldığım “Kansersiz Yaşam Derneği”  yararına düzenlenen etkinlikte tanışmış olduğum özellikle bir ürün çok dikkatimi çekti ve sağlığına önem veren okuyucularımız için bu ürünün kesinlikle tanıtılması gerekliliğine karar verdim. Kaliteli işler yapanlar desteklenmeli, tanıtılmalı, tavsiye edilmeli ki, ihtiyaç sahipleri bu bilgiye ulaşarak, faydalansın. O yüzden bundan böyle paylaşmaya değer gördüğüm eğitim, seminer, kitap, ürün ve bunun gibi özetle 'Bütünsel Sağlık’a hizmet eden özel bilgileri de sizlere bu platformdan ileteceğim.

Yurt dışında bile eşine rastlanması nadir olan çok faydalı bir hizmeti sevgili Gökçe Ayça Gündüz kurmuş olduğu “Doğaçlama” isimli şirketi aracılığıyla şaşılası bir özenle ayaklarımıza kadar getirmiş de haberim yokmuş meğer... Bu hizmet kapınıza kadar size “Mikro Herküller”i getiriyor!

Bu arada şirketin ismine ve sloganına da bayıldım: “Doğaçlama” Gökçe hanımhem doğanın sunduğu sağlıklı besinlerden bambaşka lezzetler ve şifalar yaratmak istediği hem de içinden gelene kucak açarak yaşamayı seçtiği için koymuş bu ismi. Sloganı  da: “İçinden Geldiği Gibi!”

Mikro Herküller Nedir?
Mikro Herküller organik bakliyat ve tahıl filizleri... Organik maş fasulyesi, yeşil mercimek, nohut, buğday, karabuğday, barbunya ve  bezelye tohumları uygun ortamlarda filizlendiriliyor ve size ihtiyacınız kadar, taze taze gönderiliyor. Gökçe hanım uzun yıllar reklam sektöründen kazandığı deneyim ile bu filizlenmiş tohumlara müthiş uyumlu bir isim bulmuş gerçekten de. Çünkü Mikro Herküller aynen isimleri gibi işlev görüyorlar. Filizlenen tohumların lezzeti yoğunlaşıp,  güçlü aromalara ve zengin besin içeriklerine sahip olurken, içlerindeki vitaminler, mineraller ve enzimler de tavan yapıyor.

Mikro Herküller neden yenmeli?

1.       Yüksek alkali besinlerdenler.

2.       Kendi kendilerini sindiren enzimlere sahip olduklarından kolay hazmedilirler, gaz yapmazlar.

3.       Ete yakın miktarda protein içerirler. Spor yapıyorsanız beslenmenize mutlaka ekleyin, farkı göreceksiniz. 

4.       Canlı olduklarından besin değerleri yüksektir.

5.       Kuru bakliyat ve tahıl hallerine göre vitamin, antioksidan ve enzim değerleri %800’e kadar artar.

6.       Lif içerikleri yoğundur.

7.       Tahıllarda bulunan glüten gibi alerjenler, filizlenme ile çok düşük miktarlara düşer.

8.       Kuru bakliyat ve tahılda bulunan, vitamin, protein ve minerallerin emilimini azaltan fitik asitin zararlı etkisini minimize ederler.

9.       Glisemik indeksleri ve kalorileri çok düşüktür. Gönül rahatlığıyla diyetinizde -hem de bolca- tüketebilirsiniz. Üstelik uzun süre tok tutarlar.

10.    Sağlıklı yönlerinin yanında bir de çok lezzetliler!

Mikro Herkülleri mutfağınıza nasıl katabilirsiniz?
Mikro Herkül filizleri çok yönlüler... Çiğ ya da pişirerek yiyebilir, salatalardan hamburgere, dip soslardan çorbalara kadar hazırlayacağınız birçok yemeğe katabilirsiniz. Hatta çok besleyici ekmekler de yapabilirsiniz. Sebzeli ya da et dürümlere çok yakışırlar. Biraz buharda haşlayıp zeytinyağı ve limonla lezzetli bir ara öğüne dönüştürebilirsiniz. Smoothie'lerinizin içine bir avuç attığınızda ekstra mineral, vitamin, protein ve lif alırsınız. Filizler aynı zamanda hem spordan önce mideyi yormadan, hem de sonrasında protein kaynağı olarak yiyebileceğiniz şahane bir seçenek.

İşte size muhteşem iki tarif! 
Enginar mevsimi hazır gelmişken akşam yemeği için sıcak bir çorba yanına organik bezelye filizli enginar ve öğle yemeği için de lezzet küpü Mikro Herkül salatalı bir sandviç... İşte sizin için seçtiğim tarifler:

Organik Bezelye Filizli Enginar

·         Enginarları tencereye dizin ve üzerlerine küp küp doğradığınız soğanları bir iki diş sarımsak ile birlikte yerleştirin.

·         Üstüne bezelye filizlerini ekleyip, biraz zeytinyağı gezdirin.

·         Enginarları geçmeyecek kadar da su ekleyin ve pişirin.

·         Enginarların yumuşaklığını çatalla kontrol edin.

·         Daha renkli bir görüntü için isterseniz havuç ve kapya biber de ekleyebilirsiniz.

'Mikro Herküller' ile tanışın! - Resim : 1

Mikro Herkül Salatalı Sandviç

Malzemeler:

·         10 gr organik maş fasulyesi filizi

·         10 gr organik buğday filizi

·         10 gr organik yeşil mercimek filizi

·         1 tane çekirdeği çıkarılmış ve ikiye bölünmüş avokado

·         1 çorba kaşığı doğranmış maydanoz

·         2 çorba kaşığı keçi lor peyniri

·         Bir dilim tam buğday ekmeği

·         Karabiber

·         Kırmızı pul biber

·         Zeytinyağı

·         Limon

·         Deniz tuzu

Hazırlanışı:

·         Tost makinesini ya da ızgara tavanızı önceden ısıtın.

·         İki avokado parçasını biraz zeytinyağı ile yağlayıp üzerine deniz tuzu ve karabiber serpin.

·         Avokadoları kesik taraflari aşağıya gelecek şekilde sıcak ızgaraya koyun. Yavaşça bastırın. Ellemeden ve çevirmeden 4-5 dakika pişirin ve bir kenara koyun.

·         Küçük bir kasede tüm filizleri, maydanozu, karabiber ve pul biber ile karıştırın. Üzerine biraz limon suyu üzerine sıkın ve tekrar nazikçe karıştırın.

İki şekilde servis edebilirsiniz. Ekmek yemiyorsanız avokadoların ortasına filiz salatasını paylaştırıp üzerine yine az limon ve zeytinyağı gezdirip yiyebilirsiniz. Ya da bir dilim ekmeği tost makinesinde kızartıp üzerine keçi peyniri ya da sevdiğiniz başka bir peyniri koyup onun da üzerine ince ince dilimlediğiniz ızgara avokadoları dizin. En üste de filiz salatasını koyun.

Bu Mikro Herkülleri daha detaylı incelemek istiyorsanız ayrıntılı bilgi için www.dogaclama.com ‘a  bakabilirsiniz.

Ebru Şinik ile İyi Ol, Mutlu Ol!

www.yukselencag.com