Ah Alaçatı... Alaçatı...

Düşünmesi bile güzel değil mi:)

Elif Karslı

Elif Karslı


Ah Alaçatı... Alaçatı...

Yaşasın yaz geldi.. Konu yaz tatili olunca çoğumuzun rotası aynı yönleri gösteriyor; Bodrum ya da Alaçatı.

Ben Bodrum çocuğuyum ama Alaçatı’ya da aşığım. Ayrıca iş hayatıyla boğuşan, her istediğinde izine çıkamayan ve haftasonlarını değerlendirebilmek için yanıp tutuşan bizler için Bodrum hep daha uzak kalıyor. Malum arabayla gidelim desek sadece haftasonu için o kadar yol gitmeye değmiyor. Uçakla gitmek ise yaz sezonu çok pahalı, son dakika uygun fiyatlı bilet bulmak imkansız. Dolayısıyla ani yapılan planlara, önceden ayarlanamayan tatillere, haydi kaçalım! çığlıkları atanlara hep Alaçatı daha cazip geliyor. Çünkü, arabayla ulaşımı çok daha yakın ve uçak biletleri genelde daha makul fiyatlı bulunuyor. Cuma iş çıkışı rotamızı Alaçatı’ya çevirince süper bir haftasonu kaçamağını başlatmış oluyoruz:)
Gidenler, yaşayanlar bilir; Alaçatı’da herkes hayvanları çok sever. Neredeyse tüm butik otellerin köpekleri, kedileri vardır. Alaçatı merkezde yıllardır herkes tarafından benimsenmiş sokak köpekleri vardır. Peki biz Alaçatı’ya köpeğimizle gitmeli miyiz ve gidebilir miyiz? Benim fikrimi soracak olursanız Alaçatı tatilinize köpeğiniz ile gitmeli, onunla serin sularda koşup oynamalısınız, bu anılarınızı da benim gibi kareleyip, huzur aradığınız her an bakmalısınız:)
 Ah Alaçatı... Alaçatı... - Resim : 1
Ayrıca surf alanına gittiğiniz zaman boardların üzerinde sahipleri ile birlikte denize açılan köpekler gördüğünüz zaman sevimli dostunuzu çok özlersiniz:)
 Ah Alaçatı... Alaçatı... - Resim : 2
Benimle aynı fikirde olan hayvan sahiplerine Alaçatı tatillerinde köpekleri ile birlikte, huzur içerisinde konaklama yapabilecekleri otellerden bahsedeceğim. 

Ah Alaçatı... Alaçatı... - Resim : 3
Alaçatı Flora Otel: Bu sene açılan Flora Otel’den Erdinç Bey ile görüştük. Kendilerinin de 2 köpeği ve kedileri var. Otelin geniş bir bahçesi olduğundan dolayı, odalara çıkmasına izin verilmemekle birlikte, hayvanlarınızın bahçede konaklamasını kabul ediyorlar.
Alaçatı Kapari Otel: Kapari Otel’den Funda Hanım ile görüştük, kendisi de bir hayvansever. Otele memnuniyetle köpek kabul ediyorlar.
Alaçatı Taş Otel: Taş Otel’den Yusuf Bey de tam bir hayvansever. Yıllarca baktıkları ‘Oğlum’un vefatından sonra şimdi Pıtırcık ve Çakıl isimli kedileri var. Aynı zamanda daha 3 haftalık olan 4 adet yavru kedileri bulunmaktadır. Uzun zamandur hayvanları ile gelmek isteyen misafirlerini ağırlıyorlar, otele hayvan kabul ediliyor. Ancak sadece bu seneye mahsus olacak bir durumları var; 4 adet yavru kedi:) Onların rahatca büyüyebilmesi adına, sadece bu yaz sezonunda maalesef otele başka hayvan kabul edemeyecekler.
Kedili Ev Alaçatı: Kedili Ev’den Erol Bey ile görüştük. Köpeğinizin otele, odaya sizinle birlikte girip, çıkması şartıyla giriş katında bulunan odaya kabul ediliyor.
Kurabiye Otel Alaçatı: Kurabiye Otel’den Perihan Hanım’ın yaz aylarında otele gelen Maço isimli bir köpeği var. Otele köpek kabul edemiyorlar. Ancak müşterileri için başka hoş bir alternatif geliştirmişler; köpeği ile gelmek isteyen müşterilerine (köpeğin uyumlu ve başka köpeklerle anlaşabiliyor olması durumunda) butik pansiyon hizmeti veren arkadaşlarının evinde köpeklerini konaklatma imkanı veriyorlar. Bu güzel imkandan yararlanabilmeniz, müsaitlik durumunu öğrenebilmeniz için gitmeden önce kendileri ile iletişime geçmelisiniz.
Mercan Köşk Alaçatı: Mercan Otel’den Nilüfer Hanım’ın da köpeği olduğundan dolayı, hayvan sahibi olan kişilerin yaşadığı tatil sorunlarını kendisi de çok iyi biliyor. Bu sebeple otele memnuniyetle köpek kabul ediyorlar. Sadece köpeğiniz ile birlikte konaklama yapmadan önce kendilerine önceden haber vermeniz gerekiyor çünkü sizin ve köpeğinizin rahatını sağlayabilmek adına, sizinle aynı dönemde köpeğiyle birlikte konaklama yapmak isteyen başka bir müşteri otele kabul edilmiyor. Rezervasyonları buna göre önceden ayarlıyorlar.
Pupil Otel Alaçatı: Pupil Otel’den İlknur Hanım ile görüştük onlar da memnuniyetle otele hayvanlarıyla gelmek isteyen müşterileri kabul ediyorlar. Ancak, hayvanların odaya çıkması kabul edilmiyor. Tatiliniz boyunca hayvanlarınız otelin bahçesinde konaklayacaklar. Onlar için otelin bahçesinde bulunan kulubeler, belirli alanlar tahsis ediliyor.
Sardunaki Otel Alaçatı: Sardunaki Otel’den Mehmet bey’in de otelde iki köpeği var. Hem de bir tanesini sokaktan sahiplenmişler. Otele diğer köpeklerle anlaşabilen tüm köpekler memnuniyetle kabul ediliyor.

Bu araştırmayı yaparken tüm otel yetkilileri bana çok yardımcı oldu. Her şey bir yana bu yazıyı hazırlarken beni en çok mutlu eden şey otel yetkilililerinin ‘Konaklama yapan ve yapmayan tüm hayvanlarla bizzat kendimiz ilgileniyoruz, onları çok seviyoruz’ demeleriydi...Bu sebeple hayvan dostu tüm otellere çok teşekkür ediyorum.
Hayvan kabul edemediğini belirten diğer oteller hakkında da bir açıklama yapmak istiyorum. Görüşmüş olduğum otel yetkililerinin hepsi ya “Biz de hayvanları çok seviyoruz! Bizim de birçok köpeğimiz, kedimiz var ancak daha önce hayvanları ile birlikte konaklama yapmasını kabul ettiğimiz müşterilerimizin sorumluluk sahibi olmayanlarından çok çektik.
Odalarımız, bahçemiz mahvoldu. Bu sebeple otelimize artık hayvan kabul edemiyoruz” ya da “kendi köpeğimiz olduğundan ve başka köpeklerle anlaşamadığından dolayı maalesef başka bir hayvan kabul edemiyoruz” dediler. Onlara da hak vermeden geçemeyeceğim.
Hayvan dostu Alaçatı bizi bekler :)
 
Diğer tatil bölgelerinde sizlerin bildiği, önerdiği hayvanları kabul eden başka oteller varsa, sizlerden gelecek bilgilerle ‘Hayvanlarımızla birlikte konaklamamızı kabul eden oteller’ diye daha geniş ve faydalı bir liste hazırlayabiliriz. Yorumlarınızı bekliyorum...
Şimdiden hepinize ve sevimli dostlarınıza iyi tatiller dilerim ,
Sevgilerimle,
Not: Yazı içerisinde belirtilen oteller alfabetik sıraya göre yazılmıştır.