Türkiye'de bir ilk...

Hemcinslerimiz güzel işler başarınca çok gururlanıyorum.

Elif Karslı

Elif Karslı


Türkiye'de bir ilk...

Veteriner hekim olmamın yanı sıra bir at antrenörüyüm dolayısıyla atlarla, binicilik sporuyla ve sektörle yakından ilgiliyim. Binicilik sporu ve at sevgisi bambaşka bir tutkudur, bunu binicilik sporuyla ilgilenen kişiler çok iyi bilirler. Bu sektör iyi, güzel, bol seçenekli ama sektörde bir şeyler de eksik değil… Eksiklikler arasında en önemli olanlardan biri de, sektör insanlarını bir araya getirecek bir platformun olmamasıydı…
Ta ki bu zamana kadar, artık böyle bir platform var!  Arkasında da iki başarılı kadın var! Bu yazı ile sizleri sektörün içinde olup sadece hayal etmekle kalmayan, hayallerini gerçekleştiren, başarılı ve girişimci iki kadın ile tanıştıracağım; Hayat İşletme ve Tanla Özuzun.
Bu iki güzel kadın Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen bir hizmeti bizlere sunuyor; 1000atlı ! 1000atlı binicilik sektörü için altın bir buluş.
‘1000atlı’ Türkiye’nin atçılık dünyasını birleştiren ilk online portal. Ekim 2014'te kuruldu ve Türkiye’deki eksiklerden biri olan at ve binicilik rehberi konseptiyle ülkemizde atla ilgilenen ve at seven herkese hizmet etmekte. Binicilik sektörüne yepyeni bir soluk getiren 1000atlı, at dünyasında yer alan kişiler dışında, atları ve biniciliği merak eden, nerede, nasıl at bineceğini bilemeyen at sever dostları için de bir rehber niteliğinde.

Bu kızlar, binicilikte kariyer hizmetini kurumsallaştırılarak işverenler ile iş arayanların iletişimini sağlıyorlar, www.1000atli.net  ile sadece Türkiye’deki değil dünyadaki binicilik sektöründe de iletişim, bilgi, organizasyon konularında bilgi ağını oluşturuyorlar, verilen doğal atçılık eğitimleri sayesinde yeni dönem eğitmenler ve binicilerin daha bilinçli olmasına ve bu sayının arttırılmasına yardımcı oluyorlar.

1000atlı Portalı Türkiye’deki atçılık camiasını tüm kalemleriyle birleştirmeyi, ülkenin dört bir yanında atla ilgilenen veya sektör içerisinde olan herkesi birbirinden haberdar etmeyi hedefleyen bir platform.

Platformları içerisinde:
 • Binicilik kariyeri planlama
 • Eğitim programları (Üniversite, sertifika programları, seminerler, klinikler)
• Tanıtım (Çiftlik, hara, mekan, binicilik kulüpleri, at çiftlikleri)
• Profesyonel kişiler (Antrenör, binici, eğitmen, nalbant, tedarikçi, at taşımacı, veteriner hekim, tasarımcı)
• Organizasyon, fuar, konferans ve kongre duyuruları
• Doğal atçılık da dahil olmak üzere tüm binicilik branşlarına dair haber, bilgi ve duyuruları bünyesinde barındırıyor.

1000atlı neler yapıyor diye merak ediyorsanız;
• Türkiye’de binicilik sektörünü tek bir çatı altında topluyor,
• Sektörde eksikliği fazlasıyla hissedilen iletişim ve kariyer ağını oluşturuyor,
• Tesisleri, tedarikçileri, veteriner hekimleri, at antrenörlerini, binicileri ve benzeri meslek dallarını içinde barındıran bir veri tabanı mevcut,
• Sektörün www.1000atli.net portalı ile internet ortamında kolayca bilgiye ulaşabileceği ve iletişim kurabileceği bir platform yaratıyor,
• Çeşitli At & Binicilik organizasyon hizmeti veriyor,
• Dünyada kendini kanıtlamış, günümüz atçılığında ülkemizde de uzman eğitmenler aracılığı ile Doğal atçılık seminer ve eğitimlerini tanıtıp, eğitim organizasyonları düzenliyor…

Biraz da bu başarılı iki kadından bahsetmek istiyorum...
Hayat İşletme:
Binicilik hayatına İstanbul Atlı Spor Kulübü’nde 4 yaşında pony gezinti yaparak  başladı. Görsel İletişim ve Tasarım Mezunu olduktan ve  9 yıl mesleğini kurumsal hayatta yaptıktan sonra  hobisini işine çevirerek  antrenör oldu. Antenörlük belgesini aldıktan sonra Alkuzu Çiftliği’nde pony ve yetişkin binicileri ile çalışarak eğitmen olarak binicilik kariyerine devam etti. Halen aktif olarak Sipahi Ocağı Binicilik Kulubü Ponyville’de pony öğrencilerine ders vermektedir. Antrenör olduğu dönemlerde kariyer planlama anlamında karşılaştığı durumlardan tecrübe edinerek 1000 atlı portalını Tanla Özuzun ortaklığı ile birleştirerek kurmaya karar verdi.

Tanla Özuzun: Binicilik hayatına çok küçük yaşlarda başladı. Kurumsal hayattan freelance fotoğrafçılığa geçtiğinde Alkuzu Çiftliğinde at sahibi ve lisanslı binici olarak bu spora devam etti. Atçılık konusunda bireysel olarak bilgi edinmek ve araştırma yapmak amaçlı 1000atlı Portalı’nı kurmaya karar verdi. Her iki kurucu ortak; şu anda 1000atlı Portalı’nın bilgi ve pazarlama konusundaki çalışmalarını yürütmektedirler.

Binicilik tutkunlarına çok yakın bir zamanda alt yapısını tamamladıkları bir yenilik daha sunacaklar;  At-Binicilik malzemlerinin yanı sıra life style  ürünlere ait markalara web sitelerinde yer verecekler ve kredi kartı sistemi ile online alışveriş imkanı sağlayacaklar.

Detaylı bilgi almak isterseniz  www.1000atli.net  web sitenizi ziyaret edebilirsiniz.

Sevgilerimle.