Bu yeni yıl farklı olsun

Yeni yılda sevdiklerinize kedi-köpek almayı mı düşünüyorsunuz?

Elif Karslı

Elif Karslı


Bu yeni yıl farklı olsun

Bir mesajınız var...

Bu yeni yıl farklı olsun - Resim : 1
Yepyeni bir yıl geliyor. Tüm özel günlerde olduğu gibi yeni yılda da çoğu insan bakıp bakamayacağına, ömürlük yuvası olup olamayacağına iyice karar vermeden, günü kurtarmak için sevdiklerine pet shoplardan kedi yada köpek alıyor. Yapmayın. Lütfen defalarca,  günlerce oturun düşünün, elinizi bir saniye vicdanınıza koyun. Gözünüzü açın, etrafınıza bakın ve binlerce sokak hayvanının acısını görün. 

Barınaklar/sokaklar kedilerle, köpeklerle, yavru hayvanlarla dolup taşıyor. İlla cins bir köpek/kedi mi istiyorsunuz? Tamam, onlar da barınaklarda var. Ne için, nedenpara ödeyeceksiniz? O hayatı boyunca sizi çok sevecek ve iyi haber bunun için para ödemenize gerek yok. 
Bu yeni yıl farklı olsun - Resim : 2

Hayvan sahibi gerçekten olmak isteyen bir insanın hayvan seçeceğine ve ülkemizde  barınakların/sokakların hali ortadayken gidip para verip hayvan satın alacağına inanmıyorum. Hayvan sahibi olmanın çocuk sahibi olmaktan bir farkı yok. O kadar büyük bir sorumluluk. Siz buna hazır mısınız? Evet, yeni doğmuş bebekleri sokağa bırakırken bir an bile tereddüt etmeyen vicdanlar yok olmadığı sürece sokaklarda canlı ve ölü hayvanları görmeye devam edeceğiz ama gelin siz bu suça ortak olmayın. Ek olarak hayvan sevmenin hayvana dokunarak, bakarak olduğuna hiç inanmıyorum. Benim için hayvan seven bir insan, hiçbir hayvana zarar vermeyen insan demektir. Hayvanlardan korkanlara saygım, hayvanlara zarar verenlere, terk edenlere ise sinirim sonsuz. Eğer siz bir hayvan sever iseniz onlar için yapabileceğiniz çok şey var; bir kap su, bir kap mama ve yeni yılda sevdiklerinize sokak hayvanlarına destek olarak geri dönecek hediyeler almanız gibi... Bunu yapmak ister misiniz? O zaman buyrun; www.haytapshop.com Destek olmak bu kadar basit.

Haytap’ın 2014 takvimlerinin gelirleri sokak sokak hayvanlarının ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılacaktır. Sevdiklerine yeni yıl için hediye arayışında olanların hediye seçenekleri içerisinde umarım bu güzel takvimler yer alır. 
Bu yeni yıl farklı olsun - Resim : 3
Herkese barış, adalet, sevgi, saygı, sağlık ve huzur dolu bir yıl dilerim. Sevgilerimle.