Doğal öneriler

Sevimli dostlarımız için doğal önerilere devam ediyoruz...

Elif Karslı

Elif Karslı


Doğal öneriler

Sevimli dostlarımız için doğal önerilere devam ediyoruz..
İlk yazımın sonunda sizlere ev yapımı kuru şampuan tarifiyle kullanabileceğiniz havlunun, pudranın ve köftenin tarifini vereceğimi yazmıştım.

İşte başlıyoruz!

1. Projemiz
Köpeğimizin kişisel havlusu

Kullanılacaklar: Havlunun üzerine hangi renklerde nakış yapmak istiyorsanız o renklerden oluşan nakış ipliği, grafik kağıdı, kalem, aydınger kağıdı, düz bir şerit paneli olan %100 pamuklu havlu.

Araçlar: Nakış kasnağı ve iğne
Doğal öneriler - Resim : 1
Yapılışı:  Köpeğinizin ismini yazmak ve yanına kişisel semboller eklemek için grafik kağıdını kullanın. Bu nokta tamamen sizin yaratıcılığınıza ve nakış konusunda olan tecrübenize kalmıştır. Ben kendim çizemem derseniz aydınger kağıdı ile istediğiniz görselin kopyasını çıkartabilirsiniz. Nakış kasnağını havlunun düz şerit olan paneline yerleştirin. Eğer aydınger kağıdı kullanarak çizim yaptıysanız deseni nereye yapmak istiyorsanız oraya yerleştirebilirsiniz ve nakış ipliği ile aydınger kağıdı üzerinden dikebilirsiniz. Bitirmeden önce aydınger kağıdını ve nakış kasnağını çıkarın. Ve köpeğinizin artık kendisine ait bir havlusu var:)
 
2. Projemiz
Bitkisel pire pudrası


Kullanılacaklar: Okaliptus, Biberiye, Lavanta, Rezene, Kuzukulağı

Yapılışı: Bulabildiğiniz kadar çok bitkiyi toplayın. Her bitkiden eşit miktarda alarak mikser, doğrayıcı içerisine hepsini karışık olarak atın. Daha sonra karışımı çok delikli bir tuzluğa yerleştirin. Pire tozunuz kullanıma hazır. Köpeğinizin sırt tüylerinin dibine dökün elinizle vücuduna yayın yada fırçası ile tarayın. Boyun bölgesine ve bel bölgesine uygulamayı unutmayın. Yüz kısmına gelmesine izin vermeyin. Bu uygulamadan sonra köpeğinizi bir süre dışarı çıkarın ki pireler halınız yerine dış ortama kaçsın:)

Not: Bu uygulama veteriner hekimler tarafından düzenli olarak yapılması gereken dış parazit uygulamasının yerini tutmaz. Tek başına bitkisel pire pudrası köpeğinizi dış parazitlerden korumayacaktır. Bu karışım tedaviyi destekleyici  bir bitkisel öneridir. Kullanmadan önce köpeğiniz karışım içerisindeki bitkilere alerjisi olmadığından emin olunuz.

3. Projemiz

Köfte

Kullanılacaklar: 200 gram kıyma, 1 bardak organik yulaf ezmesi, yarım bardak keten tohumu unu, 2 adet büyük boy organik yumurta, 1 yemek kaşığı ince doğranmış sarımsak, 2 bardak organik sebze ( bezelye, mısır, haşlanmış patates, rendelenmiş havuç)
Sebze karışımınız soğan içermemelidir.

Yapılışı: Fırınınızı önceden ısıtın. Tüm malzemeleri bir kaba koyup elinizle yoğurun. Karışımı pişireceğiniz kaba aktarın ve kabı ısınmış fırının orta bölümüne yerleştirin. 1 saat fırında pişirin. Artık her yemeği yemek için can atan dostunuza gönül rahatlığıyla yemek verebilirsiniz. Afiyet olsun:)

Not: Kullanmadan önce köpeğinizin karışım içerisindeki ürünlere alerjisi olmadığından emin olun.

Ayrıca, içerisinde bulunduğumuz tatil sezonunu göz önüne alarak sizlere “Köpek Seyahat Kiti” hazırlamaktan da bahsetmek istiyorum. İşte karşınızda seyahatinize çıkarken köpeğiniz için yanınıza almanız gereken malzemeleri içeren “Köpek Seyahat Kiti

Gazlı bez, bant, makas, cımbız, lateks eldiven, havlu (yukarıda hazırladığımız kendi havlusunu götürebilirsiniz), veteriner hekiminizin iletişim bilgilerinin yazılı olduğu bir kağıt, köpeğinizin karnesi, gideceğiniz bölgede hayvan kabul eden otellerin listesi (yolunuz Alaçatı’ya düşerse hayvansever otellerden bahsettiğim önceki yazımdan faydalanabilirsiniz), seyahat battaniyesi/örtüsü, köpeğinizin favori oyuncakları, köpeğinizin maması, metal su ve yemek kabı, ekstra tasma seti ve sürekli kullandığı ilaçlar varsa onları yanınıza almanızı öneririm.

Sevimli dostlarınızla birlikte geçireceğiniz daha çok keyifli anlar dilerim.
Sevgilerimle.