Köpeğiniz, Limon ve Yulaf Ezmesi

Sevimli dostlarınız için doğal öneriler...

Elif Karslı

Elif Karslı


Köpeğiniz, Limon ve Yulaf Ezmesi

Çocukluğundan beri değişmeyen tek bir hayali vardır ya her insanin.. 2010 senesinde Veteriner Hekim diplomama kavuştuğum zaman benimki gerçek oldu!

Kendimi size anlatmam gerekirse, en özetle "Enerji keyiftir"e inanan biriyim diyebilirim. Hayvanlar en saf, en içten enerjiye sahip canlı türüdür, bu sebeple onlarla olmak bir zevktir, keyiftir, aşktır, maneviyattır.

Aslında hayvanları sevmemin en büyük sebebi asla biz insanlar gibi olmamalarıdır. Hiç bile bile can acıtan bir hayvan gördünüz mü? Hiç zengin insan, fakir insan, başarılı insan, başarısız insan, cahil insan, okumuş insan ayrımı yapan bir hayvan gördünüz mü? Ya da yapmayan bir insan? Bu örnekleri eminim ki çoğaltabiliriz.
Geçip giden zamanda, hayvanlara olan tutkumun yanısıra hayvanlar hakkında insanlara yardımcı olmaya, yeni şeyler anlatmaya, insanları bilinçlendirmeye de tutkuyla bağlandım. Bu tutkulara son zamanlarda hayvanlar hakkında yazılar yazma sevdası da eklendi. Sadece hayvan severlerin, hayvan besleyenlerin saatlerce yapabileceği "Hayvanlar bir harika!" sohbetimi şimdilik burada bitireceğim ve köpeğinizle birlikte size eğlenceli vakit geçirtecek hem ekonomik hem de doğal el/ev yapımı ürünlerden bahsedeceğim.

Günümüzde her şeyin doğalını kullanıyoruz, mutfaklarımız ev yapımı malzemelerle dolup taşıyor. Kaliteli, bilincli ve sağlıklı yaşamak için çaba sarfediyoruz. Bugün kanepemizin, halimizin, deterjanımızın, tişörtümüzün ojemizin, şampuanımızın ya da rujumuzun doğallığını, içerisindekileri sorgularken kıymetli dostumuzu neden unutalım?
Hazır bahar kapımızdayken elele verip öncelikle köpeğimizi mis gibi yapalım ne dersiniz?

1. Projemiz

Limonlu Doğal Pire Toniği


Kullanılacaklar: Limon ve Su

Limon cok iyi bir doğal pire öldürücüdürb Bu sebeple neredeyse tüm doğal pire şampuanlarının içeriğinde limon bulunur. Çok basit bir şekilde hazırlanabilen bu toniği, köpeğiniz pire ya da uyuz sorunu yasadığı zaman uygulayabilirsiniz.

Hazırlanışı
-Bir limonu kabuğu ile birlikte ince ince dilimleyin,
-500 ml'lik su şisesine limonları ekleyin,
-1 gece bu şekilde bekletin
-Ertesi gün, bir sünger yardımıyla köpeğinizin sırt bölgesinden başlayarak tüm postuna uygulayın,
-Limon dilimleri uygulamanızı zorlaştırırsa, sprey şişesine suyu süzüp doldurup şişenizle uygulama yapabilirsiniz.

2. Projemiz

Doğal Kuru Şampuan


Kullanılacaklar:
1 kupa kepek veya yulaf ezmesi ya da iri taneli misir unu

Eger köpeğiniz (özellikle yavru köpeğiniz) banyo saatinden pek hoşlanmıyorsa kuru şampuan tam köpeğiniz için.
Bu uygulama, kapsamlı (savaşarak banyoya girme, her yerin ıslanması, duştan kaçma maceralari vs) bir banyo yerine geçmemekle birlikte, banyodan hoşlanmayan köpeğiniz için hoş bir alternatif olacaktır ve iki banyo arası süreyi uzatacaktır.

Hazırlanışı
-Tahılların ısınması için, tahılları 5 dakika fırına koyup ısıtıyoruz (tahılları kurabiye, pasta yapılan ince geniş fırın kaplarına koyabilirsiniz ayrıca fırın kabının içine fırın kağıdı koymanız işinizi kolaylaştırabilir).
-Burada köpeğinizin sağlığı için dikkat etmeniz gereken nokta; tahılların çok fazla ısınmasına ya da yanmasına izin vermemeniz!
-Bir havlu yardımıyla tahıllari ovalayarak kopeğinizin postuna uygulayın.
-Kullanımınız sırasinda tahıllarin soğumaması icin tahılları fırın kağıdında bekletebilirsiniz.
-Köpeğinizin kirlenmiş, ulaşılamayan bölgelerine uygulayın. Son olarak uygulama yaptığınız yerleri tahıllar tamamen çıkıncaya kadar fırça yardımıyla fırçalayın.

Mis gibi köpegimiz bir öpücüğü hak etti:)

Bir sonraki yazımda köpeğiniz için kuru şampuan uygulaması sırasında kullanabileceğimiz havluyu birlikte hazırlayacağız. Ayrıca pirelere karşı mis kokulu bir pudra tarifi ve köpeğinizle birlikte oturup, karşılıklı yiyebileceğiniz bir doğal köfte tarifi de sizi bekliyor olacak.

Hayvanlarınız hakkında her konuyu online veterineriniz olarak bana danışmaktan ve hayvanlar hakkında duyularınızı benimle paylaşmaktan lütfen çekinmeyin!


Sağlıkla kalın,

ELİF