Yemek vakti

Dostlarımız için doğal ve ev yapımı tariflere devam ediyoruz...

Elif Karslı

Elif Karslı


Yemek vakti

İnsanlar için olduğu gibi hayvanlar için de beslenme son derece önemlidir. Köpeğinizin diyetinin %30-60 kadarı protein, %30-60 kadarı karbonhidrat, %10-30 unun taze sebze ve meyvelerden, geri kalan ise yoğurt, peynir, yumurta gibi kalsiyum kaynaklarından oluşması gerekmektedir. Köpek mamalarınızı seçerken bu oranlara dikkat etmenizi öneriyorum. Aynı dengeyi evde hazırlayacağımız köpek mamalarında da korumalıyız.

Sevimli dostlarımızın sağlığı için, onun tüm ihtiyaçlarını karşılayan, veteriner hekiminizin önerdiği mamaya devam ederken, bir yandan da hem bizim hem de onun için keyifli ve sağlıklı kaçamaklar yapmayı seviyorum. Ara sıra değişiklik, yenilik her canlıya iyi gelir :)
Yemek vakti - Resim : 1
 
Muzlu Kahvaltı Kaçamağı
Bu sağlıklı kahvaltı kaçamağı zengin lif içeriğinin yanı sıra folik asit, potasyum, A, B, E, C ve K vitamini içermektedir. Ödül mamaları yerine bu sağlıklı, besleyici ve ev yapımı mamasını sevimli dostunuza verebilirsiniz.

Ne yalan söyleyeyim tarif o kadar leziz ki, tarifi yazarken acaba köpekler arasında bir ‘Magnolia Bakery Banana Pudding’ efsanesi gibi olur mu diye şüphe ettim! :) 

Malzemeler:
3 bardak pirinç/tahıl gevreği
1,5 bardak tuzsuz et/tavuk suyu (Özellikle et ve tavuk seven köpekler bayılacaklar.)
1,5 bardak öğütülmüş buğday
1 bardak ince dilimli muz
225 gram öğütülmüş sığır eti
1 büyük yumurta

Yapılışı:
Fırınınızı önceden ısıtınız. Kullanacağınız kaba yapışmaları önlemek için fırın kağıdı koyunuz. Tahılları bir kaba koyunuz, üzerine et suyunu ekleyiniz. Eklemiş olduğunuz et suyu ile iyice ıslanmaları için 10 dakika bekleyiniz. Daha sonra elde ettiğiniz karışımın üzerine, öğütülmüş sığır etini, muzu ve yumurtayı ekleyip iyice karıştınız. Hazır olan karışımı kurabiye büyüklüğünde parçalara ayırabilirsiniz. Bu malzemelerden ortalama 48 adet kaçamak parçaları elde edebilirsiniz. Karışımı hazırlamış ve fırın kağıdı koyduğunuz fırın tepsinize, kabardığı zaman birbirine yapışmayacak şekilde, 1 cm aralıklarla dizip fırına koyabilirsiniz. Karışım hafiften katılaşana kadar yani 15-20 dakika boyunca fırında pişiriyoruz. Servis etmek için, fırından çıkardıktan sonra en az 30 dakika bekliyoruz. Bu leziz ve faydalı kaçamağı hava geçirmeyen bir kap içerisinde buzdolabında 3 gün, derin dondurucuda 3 ay boyunca saklayabilirsiniz. Köpeğinizin kullandığınız malzemelere alerjisi olmadığına emin olunuz.
Yemek vakti - Resim : 2

Çılgına Çeviren Hindi Tarifi
Salyaları aka aka, büyük bir iştahla ellerinizle yaptığınız yemeği yemesini mi istiyorsunuz? Buyurun o halde;

Malzemeler:
1 kg öğütülmüş hindi eti
2 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak
1 yumurta
Yarım bardak arpa
1 bardak yulaf
1 bardak domates suyu
Yarım çay bardağı kıyılmış maydanoz

Yapılışı:
Fırınınızı önceden ısıtınız. Bir kava hindi etini, sarımsağı, yumurtayı, arpayı ve yulafı koyunuz ve iyice, tamamen karışına kadar karıştırınız. Karışımınız kaşıktan rahatça ayrılana kadar karıştırmaya devam etmeniz gerekmektedir. Üzerine domates suyunu ve maydanozlarınızı ekleyiniz, tekrar karıştırınız. Karışımımız fırına verilmeye hazır! 1-1,5 saat pişiriyoruz. Soğuduktan sonra karışımınızı 6 eşit, dikdörtgen parçaya ayırabilir ve sevimli dostunuza tek tek ikram edebilirsiniz. Kalan parçaları bir kap içerisinde buzdolabınızda saklayabilirsiniz.
Yemek vakti - Resim : 3

Sevimli dostlarımıza afiyet, bal, şeker olsun :)