Bir ayrılık opereti

İsteği bitmeyen kadınlar, nazlı ve cool erkekler...

Oben Budak

Oben Budak


Bir ayrılık opereti

“Evde misin sana uğrayacaktım” dediğim bir arkadaşım beni gayet sakin bir şekilde yanıtladı;“Sen bize geç ben kız arkadaşımdan ayrılıp geliyorum…” İlk önce espri yapıyor zannettim, tabii ki gülmeye başladım ama arkadaşım benden daha sakin bir şekilde şaka olmadığını “Artık dayanamıyorum Oben, yeter bu gelgitler” cümlesiyle belirtti. ‘Gelgit’ dedin mi orada durmak lazım zaten. İlişki konusunun en itici yönü taraflardan birinin ne istediğine karar verememesi değil midir zaten! ‘Ayrılık ne zaman bu kadar basite indirgenen bir şey olmuştu canım’ diye merakla eve gittim tabii. Biz bahçede takılırken arkadaşım söz verdiği gibi yarım saat sonra kapıda belirdi. Ayrılmanın verdiği huzur yüzüne yansımış bir şekilde konuşmaya başladı. Gerçekten de ağzından çıkan ilk cümle “Kadınlar neden bu kadar belirsiz, biri bana bunun açıklamasını yapabilir mi?” oldu. Bir diğer ilişki mağduru arkadaşım lafa girdi bu sefer. Erkeklerin derdi ortak; tam kadınların ne istediklerini çözmeye başlayıp ona göre davranıyoruz ama bu sefer başka bir şey istemeye başlıyorlar! Kadında kanalların sürekli karışmasından şikayetçiler. 

Erkeğin kumandasında birinci kanaldan CNN, ikinci kanaldan Show TV çıkıyor diyelim, kadının kumandasından aynı kanalı aynı numaradan izlemeye imkan olmadığını düşünüyorlar. Konuşmalar bu şekilde artarak ilerlerken keşke yanımızda bir kadın olsaydı da karşı cinsin haklarını savunsaydı bari diye düşünmedim değil. Hoş kadınlara göre her yaptıkları hareketin bir açıklaması vardır. Erkeklerin “Çok hızlı değişiyorsunuz” suçlamasına karşı “E siz de erken anlayın bizi” diyebilirsiniz pekala. Ama gidişat bu yönde, ben size söylemiş bulunayım. Erkekler anlamamazlıktan gelmiyor sonuçta, olsa tesis sizin. Bu yüzden erkekler kendilerini geri çekip cool takılma yoluna gidiyorlar. Çünkü ‘Ne isterlerse verince de istekleri bitmiyor’ diye düşünüyorlar bu sefer. Hani hep söylenip durduğunuz ‘nazlı ve cool erkekler’ var ya, işte böyle böyle oluştu kendileri...

Ayrılmadan önce bir sevişsek?
Yukarıdaki konuya malzeme olan ayrılık meselesine dönecek olursam da arkadaşım ilişkideki sorunları bir bir anlatıp müsaade istemiş. Ne kızı suçlamış ne kendini haklı göstermiş. Sadece içinde bulundukları durumdan sıkıldığını, bu yüzden ayrılmak istediğini söylemiş. Kızın ilk tepkisi ise, evet belki de tahmin ettiniz ama “Ayrılmadan önce bir sevişsek mi?” olmuş. Hani aynı konuşmayı siz bir adama yaparken, konuşmanın sonunda böyle bir şey duysanız ne düşünürdünüz tam bilmiyorum. Ama genel olarak erkek soyuna kibrit suyu dökmek üzere planlar kurulabilen bir konuşma yapacağınıza eminim. Erkek psikolojisini bozan kadınların olduğunu da belirtmek istedim bunları anlatarak. Son dönemde kadınlarda bir erkekleşme sorunu var. İş hayatında güçlü durmalıyız diye erkekleşme durumunu biraz abartanlar oldu galiba. Bu kadınları tanıyorsanız söyleyin de yapmasınlar, üzmesinler bizim çocukları!

Glam Rock şıklığı
2015 yazında modayı ele geçiren 70’ler glam rock şıklığı aynen devam ediyor. Punkçı tarz olarak anılan glam şıklığı 2015-2016 Sonbahar/kış sezonunda da bizimle. Bu tarz giyinmiş arkadaşlarla beraber rock band tadında selfie çektirmek güzel olabilir. 
Bir ayrılık opereti - Resim : 1

Koşa koşa kos
Önceki sene Çeşme’den yarım saatte Sakız Adası’na geçtiğimde de aynı şoku yaşamıştım. Vizen varsa şayet atlıyorsun feribota, kısa sürede Avrupa ülkesindesin. Bu sene daha çok Bodrum’da yaşayınca, Kos’a dadanalım dedik. Feribotla 20 dakikada bambaşka bir aleme geçiveriyorsun. Başka alem derken, aynı deniz, aynı yapılar, aynı iklim orada da mevcut. Zaten 20 dakikada ulaşılan bir yerin ne gibi değişikliği olabilir. Fakat adaya hakim olan Avrupalı turist, öyle bir değer katıyor ki sormayın. Güzel insanlar, güzel yiyor, güzel içiyor, güzel eğleniyor. Siz de durumdan yararlanıp tatilinizi daha huzurlu geçiriyorsunuz. Ada olması itibarıyla altı ay yaz yaşadığını iddia ettiler. En iyi dönem de eylül oluyormuş. Kalan tatilleri bitirmenin güzel bir yolu Kos. Gidilirse Barbouni’de ıstakozlu spagetti yenmesi ve bir cuma akşamı Mylos’da eğlenilmesi tavsiye olunur.  
Bir ayrılık opereti - Resim : 2

Özlemiştik!
Siz kadınlara bile vurdulu kırdılı hapishane dizisini izlettirmeyi başaran iki kardeşten küçük olanı Wentworth Miller’ın canlandırdığı Michael karakterinin ölmediği açıklandı. Açıklamaya göre heyecanlı dizi 2016-17 sezonunda 10 bölüm olarak gösterime girecekmiş. Dizinin filmi çok kötüydü belki ama dizinin geri kalanının heyecanlı olması bekleniyor. Abisini canlandıran Dominic Purcell’e ayrı hayranlık besleniyor, Wentworth Miller’a ayrı! Hatta Miller’ın gay olduğu bilinmesine rağmen kadınların odağından uzaklaşmıyor. Bir sene bekleyeceğiz ama değse bari.
Bir ayrılık opereti - Resim : 3

Değer mi hiç!
Hollywood’un en ateşli çiftlerinden Jennifer Garner ve Ben Affleck üzerinde dolaşan kara bulutlar da çok sinir. Jennifer Garner’ı çocuklarının dadısıyla aldatan Ben Affleck daha da sinir galiba. Gazeteler “Bu kadın için değer mi?” diye haber yapsa da olay güzellik çirkinlik değil ki. Erkek beyni maalesef bazen seks odaklı olabiliyor. Karşısına çıkan fırsatları avantaja çevirmeye pek meraklı olabiliyor. İkisi de film oyuncusu olduğu için her şey filmlerdeki gibi gelişmiş olabilir. Hani kadın iş için şehir dışına çıkar, erkek de çocuklarının yanından ayrılmaz belki ama evdeki kadına karşı da tepkisiz kalamaz! Acı ama gerçek, film gibi ama gerçek...
Bir ayrılık opereti - Resim : 4

Kesinlikle seks
Geçtiğimiz ay benim için en önemli olaylardan biri Enrique Iglasias ile yaptığım röportajdı. Hem turnesinin hem albümünün adı Sex and Love olunca sormadan edemedim, seks mi daha önemli aşk mı? Çok akıllıca bir şekilde beni ‘Kesinlikle seks!’ cümlesiyle yanıtladı çekici şarkıcı. Ardından devam etmeyi unutmadı tabii ‘Ama aynı zamanda kesinlikle aşk!’ Ona göre aşk, seks olmadan hayatını sürdüremezmiş. Var mı itirazı olan?
Bir ayrılık opereti - Resim : 5

Trendler ve kullanışları 
Tül ve transparan 
Bu sezon tül/transparan kumaşlar adeta zirveye oynuyor. Tül, kış ayları için hayli ince bir kumaş. Lakin trend olan; tül ve transparan kumaşları tek başına değil kat kat kombinlemek.
Kaz ayağı deseni 
Geçtiğimiz sezon yükselişe başlayan kaz ayağı deseni, bu sezon elbiselere ve kalem eteklere sirayet edecek. Evet renk konusunda alışılmışın dışına çıkıyoruz.
Orta Çağ bluzları 
Orta Çağ burjuvasını anımsatan şaşaalı kol ve yakalar; 20152016 Sonbahar/Kış sezonunda yakanızı bırakmıyor. Üzerinizde taşırken havalanmanız mümkün.
Kısa kollu gömlekler 
Evet kış geldi diye kısa kollu gömlekleri kaldırmıyoruz. Çünkü onlar, kışın bize lazım. Malum ikinci tenimiz transparan bluz oldu. Kısa kollu gömlek giyeceğiz ki transparan, über seksi kollarımız ortaya çıksın!