Bitmeyen çile; arkadaş gazı

Kavga ve ayrılık sonrasında en büyük tehlikelerden biri de, arkadaşları.

Oben Budak

Oben Budak


Bitmeyen çile; arkadaş gazı

Bu ay ayrılık hikayelerinde erkeklerin kendi arkadaşlarını nasıl gaza getirdiklerinden bahsetmeye karar verdim. Malum artık hazirana yani yaz aylarına ulaştık. Titreyen gönül bağları birçok arbedeye sebep olacak. Kavga sonrasında yani sizin (muhtemelen) en yakın arkadaşınızı darladığınız anlarda onun ne yaptığını merak ediyor musunuz? Tabii ki (en iyi ihtimalle) aklı başında bir arkadaşı çıkıp olayları anlamaya, çözüm odaklı yaklaşmaya çalışacak. Ama genelde olup biteni söyleyeyim mi; arkadaşlardan yayılan gaza maruz kalmak! ‘Bırak şimdi o düşünsün’cüler ile ‘Sakın arama sürünsün’cüler bir anda sevgilinizin etrafını saracak. Erkekler pek fazla sevgilinizle ilişkinize şahit olmasalar bile, bu tip durumlarda taraf tutma konusunda bir harikadırlar.

Şimdi hepsinin Allah’ı var, ufak tefek kavgalarla uğraşan erkek görmedim, o konular ilgi alanları değil. Ama ciddi ayrılıklar ve de boşanma konularında gaz verici arkadaşların haddi hesabı yok. Bu konuda da ‘Bence başlamamanız lazımdı moruk’çular oluşur ilk önce. Sizin evde oturup en yakın arkadaşınıza ağladığınız dakikalarda onun arkadaşı ‘Sana kız mı yok, hadi dışarı çıkıyoruz bu gece’ diye hain planlar yapmaya başlamıştır bile. ‘Sana söyleyemedik abi ama...’ diye başlayan cümleler eşliğinde bir ‘vurun kahpeye’ seansı ayrı olduğunuz sevgilinizin evinin dolaylarında başlar.

Nedenini bilmiyorum ama ‘kankaların’ bu tip tuhaf gazlamaları vardır. Kalabalık bir erkek arkadaş grubuna sahip sevgilinizin sizden kısa bir süre içinde soğuduğunu fark edip krize girmeyin diyedir bu ayki sayfam. ‘Ne kadar çabuk unuttu’ diye ağlamaya başlamadan arkadaşlarına bir göz atmakta yarar var.

Sahil fetişi; tüllü mayolar
Biliyorum bu sene 60’larda ya da 90’larda olduğu gibi yüksek bel mayo altları ve çiçek desenli bikiniler moda. Ama asıl vurgunu transparan detaylı tüllü ya da dantelli mayolar yapıyor. Tabii bu mayolar hafif erotik çağrışımlı olduğu için sağlam vücutlu olmakta yarar var. Gerçi kadınlar artık spor salonlarında bile tüllü taytlar giyerek çıtalarını sürekli yukarı kaldırmayı başarıyorlar maşallah. Allah’tan kumsalda ne kadar açılırsanız açılın, sizi tutan yok.