Yazın tehlikesi; Dondurma ve Sevgili

Hazır bomba haline gelen yüzde 50’mi zor tutuyorum.

Oben Budak

Oben Budak


Yazın tehlikesi; Dondurma ve Sevgili

Yağmurlar içimizi kıydı, moralimizi bozdu ama artık o dönemi atlatmışızdır umarım. Hoş ben su katılmamış bir Londra aşığı olarak yağmurlu döneme de bayılır hale geldim ama içimde yaz mevsimini beklemekten patlamaya hazır bomba haline gelen yüzde 50’mi zor tutuyorum. 

Libidoyla baş etmenin en zor şeylerden biri olduğunu biliyor, sizin de içinizde koptuğunu düşündüğüm fırtınaları anlamaya çalışıyorum. Konunun tamamen libidoyla alakalı olduğunu fark edip ‘aşk kafasına’ girmezseniz bu iş kolay. Sadece vücudunuzun istediklerini yerine getirirseniz, sorun yok. Yaz mevsiminde hemen herkes libidosal sorunlar yaşar. Fakat yaşadığınız her şeyi iki kat güzel hale getiren güneş ile beraber hayatınızın aşkını da bulduğunuza inanırsanız, durum vahim bir hale gelebilir. Hani ‘kedidir o kedi’ denilmesi gibi yazdan o kafa karışıklığı, yazdan. Hiçbir şekilde acil karar vermemek lazım.
Dondurma ise bu yazıda kilo almamak için fazla tüketilmemesi gereken yemekleri temsil ediyor. Ben kendi adıma dondurmayı seçtim ama konuyu uzatırsak yolumuz karpuzdan, çikolatadan, limonlu sorbeden de geçebilir. Gaza gelip kış boyu binbir zorlukla verdiğiniz kiloları geri almak istemezsiniz herhalde. Sonuçta yaz geçer, siz ‘yine olmuyor bu pantolonlar yaaa’ serzenişiyle baş başa kalırsınız, dikkat!

Yazın tehlikesi; Dondurma ve Sevgili - Resim : 1

Bu yaz nerede eğlenilir?
İstanbul’da kalanlar için müthiş bir dans mekanı olan Topless, Taksim’de Fitaş Sineması’nın en üst katında sizi bekliyor. Gündüz saatlerinde gidip güneşlenebileceğiniz mekanın akşamüstü partileri pek leziz.
Çeşme’de alternatif çok gibi gözükse de sezon başından beri en popüler mekan Öküz! Adı sizi yanıltmasın, mekan tam bir beyefendi! Alaçatı Port’ta bulunan Öküz, akşam yemeği hizmeti de veriyor. 23.00’ten sonra masalar kaldırılıp, şahane bir Çeşme eğlencesine başlanıyor.
Bodrum ise bu sene Pop’la şenleniyor. Sistemi olduğu gibi yenilenen Maki Hotel’in içine açılan mekan, mayıs ayından beri hizmet veriyor. 

Yazın tehlikesi; Dondurma ve Sevgili - Resim : 2

Önemli olan boyu değilmiş
İnternette okuduğum ‘Yeni seksiler kısa erkekler’ yazısından, Amerikan erkeklerinin boyu uzun olmasına rağmen kadınların genç gözdeleri Zac Efron, Daniel Radcliffe, Usher, Bruno Mars (neresi seksiyse?) ve Dave Franco’nun ortalığı yakması haber olmuş. Bizde yıllarca 1.70’in üzerine çıkamayan starlık sistemi Murat Boz’un gemiye katılmasıyla bozulmuştu. Allah’tan oyuncularımız Best Model çıkışlı da oradan yırtıyoruz ama kısa boylular seksidir gerçeğini biz yıllardır yaşıyoruz, dünyanın bunu yeni keşfetmiş olmasına koca bir pes!

Yazın tehlikesi; Dondurma ve Sevgili - Resim : 3

Selin Şekerci  ile ayaküstü
Hastayım ona... Bünyesinde dişiliği, erkeksiliği, komediyi barındıran nadir kadınlardan. Falan Filan serisi kitaplarımın baş kahramanı Bige’yi onunla çok uyuşturuyor, bir gün hikayemin filmi yapılırsa ondan başkasını düşünemiyorum.

Yazın tehlikesi; Dondurma ve Sevgili - Resim : 4

Trend; tenisçi etekleri
Raketiniz olmasa da tenisten hiç anlamasanız da gün sizin gününüz, çünkü herkesin kullanımına açık olan tenisçi etekleri bu sezon pek moda. Kısalığı açısından benim her zaman fazlasıyla ilgimi çeken etekler, bu sene Isabel Marant, Pinko, Karen Miller ve Topshop gibi markaların kreasyonuna dahil olmuş. Dar kesimli bir bluzu üzerine geçirip modern bir hanımefendi görünümünde ya da kesik yaka büyük beden baskılı tişört ile birlikte lolita havalarında gezinmeniz mümkün. 

Yazın tehlikesi; Dondurma ve Sevgili - Resim : 5

Sanatsal alışveriş
Londra’daki modern sanat müzesi Tate Modern’de Henri Matisse sergisini dolaşıp sonra Bond Caddesi’ne alışverişe gidince kafama dank etti ki, ünlü ressamın çizgileri moda dünyasına hayli ağır bir giriş yapmış. İster cüzdanınızı patlatabilecek kadar pahalı bir Celine elbise alın, ister benzer desenli Zara bir bluz... Sonuçta Matisse’in özel
çizgilerini bu sene kreasyonunuza katmanız şart.

Yazın tehlikesi; Dondurma ve Sevgili - Resim : 6

Pazar pazar rahatsız ediyorum ama şu an üzerinde ne var? Eşofman, mikili tişört ya da tüylü terlik?
Şey, ‘Love is in the air’ yazan tişörtüm ve uzun çoraplarım.
Geçirdiğin en korkunç tatil nasıldı?
Kelebekler Vadisi diye yırtınıp, konformistliğim aklıma gelince ağlama kriziyle ‘bana tekne bulun’ diye panik atak geçirmiştim. Sinekli karpuz, mönünün vazgeçilmeziydi.
Yarın sabah bir yere gitmek istesen bu neresi olurdu, neden?
Londra. Yaz geldi alışveriş lazım. 2-3 (200-300) parça bir şey alıp geleyim, giyecek bir şeyim yok.
Topuklu ayakkabılarla aran nasıl, en uzun kaç saat ayağından çıkarmamışsındır?
Evde sevgiliye cilve için giyilebilir. Geçen hafta sette gelinlik ve topuklu ayakkabıyla 18 saat koşunca error verdim çünkü.
Yaptığın en büyük moda hatası neydi? Vatka, kalın kaş vs.
Çok dalga geçeceksin, koca kalçama giydiğim rapçi kotlarıyla efsaneydim.
Yaşayan en seksi Holywood erkeği kim?
Hugh Laurie. Zeka, hormon coşturur.
Yemek konusunda kendini kaybettiğin sofra hangisi?
Japon mutfağı, gerekirse kiramı vermeyip hepsiyle sushi yiyebilirim.
Hangi yiyeceğin kalorisinin sıfır olmasını isterdin?
Pancake.
En saçma batıl inancın hangisi?
Yedi sayısı! Gün içinde gözüme iliştiyse yandım.
İstanbul’a bir notun var mı?
Her an setteymişim hissinden bezdim; herkes mi ünlü arkadaş?!


Yazın tehlikesi; Dondurma ve Sevgili - Resim : 7