Bahçede davet var!

Bahçede farklı ve özel bir davet için işin şifrelerini bilmelisiniz.

Selen Okan Tanyeri

Selen Okan Tanyeri


Bahçede davet var!

Bahçe sezonunun açılmasıyla aklımızda hep aynı soru var. “Bahçede nasıl daha fazla zaman geçirebiliriz?” Bunun için bahanemiz çok. Dinlenmek, güneşin tadını çıkarmak, çiçeklerin keyfini sürmek dışında bahçede davetler de hazırlayabilirsiniz. Stilinizi belirledikten sonra doğal, modern, şık konseptler yaratabilirsiniz. Kendi ruhunuzu davetin konseptiyle buluşturabilir, ekstradan da renklerin gücünden yararlanabilir ve bahçenizi baştan sona uyguladığınız konseptle farklılaştırabilirsiniz. İster doğum günü, ister sürpriz bir parti, isterseniz de düğününüzü kendi evinizin bahçesinde gerçekleştirin. Misafirlerinizin hayran kaldığı, unutulmaz bir bahçe daveti için bu işin şifrelerini iyi analiz etmelisiniz. Dört mevsim içinden belki de en renklisi, en mis kokulusu bu aylardı. Bu aylarda gerçekleştirmeyi planladığınız davetler için yeni bir liste oluşturmaya ne dersiniz?

Bahçede davet var! - Resim : 1

1-Takvimden davetiniz için size en uygun tarihi seçin.

Bahçede davet var! - Resim : 2

2-Hava durumunu kontrol edin, bahar yağmurları meşhur unutmayın. (www.accuweather.com bu işin uzmanı, benden söylemesi)

Bahçede davet var! - Resim : 3

3- Konseptinizi belirleyin. Vintage mı, rustik mi veya post-modern mi? Nasıl bir etki yaratmak istiyorsunuz, kararınızı verin ve buna göre aksesuar / dekor seçiminizi yapın. Menünüzü de bu detaya sadık kalarak düzenleyin. Hatta catering için alanında uzman kişilerden destek alabilirsiniz.

Bahçede davet var! - Resim : 4

4-Mekanda analiz yapın. Davet saatinizde güneşin yönünü bilmelisiniz. Şemsiye takviyesine ihtiyacınız olabilir. Ayrıca davet için yemek masası kurulumu yapacaksanız, dolaşım için alan bırakmayı unutmayın. Özetle bahçenizin planını çizin ve giriş, yemek alanını üzerinde işaretleyin, gözünüze takılan noktaları da alanda çözün.

5. Bir davet müziksiz olmaz! Ses sistemine ihtiyacınız var. Davetiniz gece ise ışık sistemine de takviye yapın.

Bahçede davet var! - Resim : 5

6. Konseptinize uygun çiçeklerinizi seçin. Çiçeklerin yanında masa dekorunda çok sayıda mum kullanın. Ambiansı büyük ölçüde değiştiriyor.

Bahçede davet var! - Resim : 6

7. Davetinizin genel tasarımını belirledikten sonra davetiyenizi hazırlayın. Konseptinizden ipucu verin. Belki kullandığınız bir çiçek veya renk bu noktada ön plana çıkmalı. Davetiyede ayrıca davet tarihinize bir hafta önce haber almak istediğinizi belirtmek için lcv almanızı öneriyorum. Kim geliyor, kim gelmiyor? Bunun anlamı ‘Lütfen cevap verin’ demek ne de olsa!

Bahçede davet var! - Resim : 7

8. Kişi sayınız netleştirdikten sonra masa düzeninizi oluşturun. Menü kartları hazırlayabilir ve aynı temada kumaştan peçeteler yaptırabilirsiniz.

9. Biraz da çevrede ufak dokunuşlar hazırlayın. Mesela giriş noktasında misafirleriniz için ‘Merhaba’köşesi olabilir. İsim kartları ve küçük hediyeler de ekleyebilirsiniz.

10. Fotoğraf çekimi de bahçe davetinde yine önemli bir ayrıntı. Profsyonel bir fotoğrafçı ayarlayabilir ve bu davetinizi unutulmaz karelerle süsleyebilirsiniz. Hatta isterseniz bahçenin bir noktasında fotoğraf çekimi için fon kullanabilir, eğlenceli hale getirebilirsiniz.

11. Davete 2 gün kala o günkü planınızı çıkarın. Saat detaylarına göre sıralayın. Dışardan tedarik ettiğiniz firmaların saatlerini kesinleştirin. Bu sayede geç kalma gibi bir problemle karşılaşmazsınız.

Bahçede davet var! - Resim : 8

12. Davet günü programa sadık kalarak ilerlerken ufak tefek aksilikler çıkabilir. En pratik haliyle çözmeye bakın. Kurulumu tamamladıktan sonra en son çiçek detayına yer verin. Güneş altında çiçeklerinizin kalmamasına özen gösterin. Havanın ısısına göre dayanıklı türler seçmenizde yarar var.

13. Bahçe davetleri için topuklu ayakkabı giyen misafirlere silikon topuk aparatı temin edebilirsiniz. Bu sayede misafirleriniz rahatlikla çimlerin üzerinde salınabilir. Bir başka fikir ise onlar için babetler hazırlatabilirsiniz. Biraz daha detaya kaçmak istiyorum diyorsanız üzerine o günün temasını hatırlatan bir cümle veya figure işletebilirsiniz.

Bahçede davet var! - Resim : 9

14. Davet saatine yarım saat kala mumları yakmaya başlayabilirsiniz.

15. Davet başladı, yüzünüzde kocaman bir gülümseme ve sahne sizin, iyi eğlenceler!

Bahçede davet var! - Resim : 10