Bir buket pembe

Farklı tonlarda gül çeşitlerini aynı bukette buluşturmaya ne dersiniz?

Selen Okan Tanyeri

Selen Okan Tanyeri


Bir buket pembe

Farklı tonlarda gül çeşitlerini aynı bukette buluşturmaya ne dersiniz? Londra Jamie Aston Flower School’da pembe güllerden bir buket hazırladık.

Bir buket pembe - Resim : 1

1.Belirlediğiniz gül çeşitlerini türlerine göre ayırın. Biz Hollanda gülleri ve alacalı lemon grass kullanıyoruz. Güllerin gövdesinde yer alan yaprakları temizleyin.


Bir buket pembe - Resim : 2

2. Gülün ana gövdesinde yer alan bozuk, kötü görünümlü taç yaprakları elinizde kopartın. Bu işlemde dikkatli olmalısınız, çiçeğe zarar verebilirsiniz.

Bir buket pembe - Resim : 3

3. Ardından güllerin renklerine göre buketinizi oluşturabilirsiniz. Çiçekleri çapraz birbiri üzerine koyarak saat yönünde çevirin. Her çevirişte yeni bir çiçeği bukete ekleyin. Renkleri dengeli kullanırken aralara yeşil lemon grass gibi türlerde yerleştirebilirsiniz. Bu türlerin iki ucunu birleştirin ve ince telle bağlayın.

Bir buket pembe - Resim : 4

4. Buketin son aşamasında çiçekler dip kısımda yer almalı. Buketin top formunu koruyarak çiçekleri ekleyebilirsiniz. Buketinizi tamamladıktan sonra yeşil renkli bir bant veya ip ile sıkıca bağlayın. Bunu yaparken buketin açılmamasına dikkat edin. Saplar birbirine karışmamalı. Bu sayede buketi doğru yapıp yapmadığınızı anlayabilirisiniz.

Bir buket pembe - Resim : 5

5. Kullandığımız Hollanda güllerinin saplarını verevine kesmelisiniz. Tüm sapları orantılı bir şekilde kestikten sonra bitkinizi vazoya yerleştirebilir veya el buketi olarak kullanabilirsiniz.

Bir buket pembe - Resim : 6

6.El buketini nerede kullanacaksınız? Buna göre buketi tamamlayabilirsiniz. Düğün için hazırlıyorsanız saplarını kurdeleyle sarabilirsiniz. Kurdeleyi buketin başından saplarına doğru sıkıca sarın. Bu işlemde taşlı iğneler de kullanabilirsiniz. Aynı sırada dikey bir şekilde kurdeleyi iğnelerle çiçek saplarına sabitleyebilirsiniz. Buketi kullanım anına kadar su dolu vazo içinde bekletin. Köklerin kurumamasına özen gösterin.