Düğün tarihini söyle, çiçeğini seç!

Gelin çiçek tasarımınıza birlikte karar verelim.

Selen Okan Tanyeri

Selen Okan Tanyeri


Düğün tarihini söyle, çiçeğini seç!

Gelin çiçeğini belirlerken aklınıza takılan tüm soruları topladım.

Düğün sezonunun gelmesiyle gelin buketleri de bugünlerde daha çok objektifime takılıyor. ‘Gelin çiçeği nasıl seçilmeli, ne renk olmalı, hangi mevsim hangi çiçek ideal bir seçim olur?’ gibi onlarca soruyla sizi meşgul edebilirim. Telaş etmeyin, gelin beraber adım adım gelin çiçeğinizi hazırlayalım. Bu koşturmanın içine dahil olduysanız düğün organizasyonunda planlamanın büyük önem taşıdığını da fark etmişsinizdir. Aynı özeni gelin buketinize de göstermelisiniz. Düğün konseptinize uygun bir tasarım seçerseniz düğün fotoğraflarında bütünlük yakalayabilirsiniz. Rustik bir düğün konseptinde modern bir buket taşımanız zıtlık yaratır. Bunun yerine doğal bir buket seçmeniz gerekir. Aynı şekilde el buketinin formu da önemlidir. Gelinliğiniz ile uyumlu olmalıdır. Kabarık bir gelinlik ile A model bir gelinliğin el buketi birbirinden farklıdır. Çiçek tasarımcınıza önce gelinliğinizi gösterip konseptinizi anlatmalısınız. Bu detayları birleştirdikten sonra da mevsim çiçekleriyle el buketinizi tasarlatabilirsiniz. Unutmayın ki, düğününüzün olduğu gün uzun bir gün olacak. Bunun için dayanıklı türler seçmelisiniz. Ayrıca her fırsatta gelin buketinizi içi buzlu su dolu bir buz kovasına koyabilirsiniz. Bir başka seçeneğiniz de otel odasındaysanız, mini buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Bu önlemler ile çiçeğiniz güneş altında enerjisini kaybetmez ve formu bozulmaz.

Çiçek seçiminde dikkat!
Kış günlerinde sıcak renkler tercih edilirken, bahar zamanı pastel tonlardan ilham alıp el buketinizi tasarlatabilirsiniz. Çiçek türleri bakımından en torpilli mevsim bahar-erken yaz. Ama merak etmeyin, yurt dışından gelen çiçek türleri sayesinde diğer mevsimlerde istediğiniz çiçekleri bulabilirsiniz. Sadece biraz daha pahalı oluyor, haberiniz olsun.

Hangi ay, hangi çiçek?
Ocak: Vintage güller, erengüller, okaliptüs yaprakları ve mum çiçekleri.
Şubat: Leylak, erengül ve anemon, sümbül.
Mart: Lisyanthus, frezya, Astrantia, veronika, okaliptüs türleri, leylak, Viburnum meyveleri, kuru lavanta ve klematis.
Nisan: Ortanca, erengül ve Astilbe, lale.
Mayıs: Şakayık, yıldız çiçeği, anemon, frezya, lisyanthus, Protea ve leylak.
Haziran: Koyu pembe şakayıklar, lavanta, gül çeşitleri.
Temmuz: Farklı boy ve renklerde olan güller, şakayık, Hedera helix, Pennisetum, Pittosporum.
Ağustos: Gül, Alstroemeria, sarı kantaron ve ipekotu.
Eylül: Frezya çiçeklerinden bir demet, ortanca.
Ekim: Pembe ve turuncu güller, orman meyveleri, çeşitli çalı türleri listenizde yer alabilir.
Kasım: Kırmızı güller, Alstroemeria, mum çiçeği, okaliptüs ve söğüt yaprakları
Aralık: Bahar yıldızı Gysophila ve nergis.

Bahçe düğünleri için farklı neler yapılabilir?
El buketinizin yanında saç bantları, nedimeler için kol çiçekleri hazırlatabilirsiniz. Kendi el buketinizin içinden tek bir çiçek belirleyip, nedimelere küçük buketler yaptırmak da bir başka seçenek. Yine konseptiniz ile uyumlu çiçeklerle süslenmiş bir karşılama bölümü hazırlayabilirsiniz. Büyük dallarla çiçeklenen bir koridor ya da tak altında birbirinize evet diyebilirsiniz. Bulunduğunuz alanı çiçeklerle süsleyerek dekoratif bir görüntü yakalayabilirsiniz.

ÜNLÜLERİN SEÇİMİ

Kate Moss
Düğün tarihini söyle, çiçeğini seç! - Resim : 1

Ünlü top modelin seçtiği beyaz ve pembe vintage pastel tonlarında güller el buketinde başrol oynuyor. Lisyanthus, erengüller ve papatya türleriyle basit, romantik bir İngiliz country düğünü hissettiriyor.

Kate Middleton

Düğün tarihini söyle, çiçeğini seç! - Resim : 2
İngiltere Kraliyet Ailesi’nin gelininin el buketi sadelikle asaleti bir arada gözler önüne seriyor. ingiltere’ye özgü türlerin tercih edildiği buket; müge, hüsnüyusuf, Myrtle ve sümbülün beyaz renkli olanlarından oluşuyor.

Jessica Alba


Düğün tarihini söyle, çiçeğini seç! - Resim : 3

Amerikalı ünlü oyuncu gelin buketinde beyaz tonlu çiçeklerden olu?an hacimli bir buket tercih etmiş. Erengüller, bezelye çiçeği, gül çeşitleriyle hazırlanan buketin sap bölümünde beyaz kurdele kullanılmış.


Düğün tarihini söyle, çiçeğini seç! - Resim : 4

Pembe tonların hakim olduğu el buketi İngiliz  gülleri, yıldız çiçekleri ve şakayıklardan oluşuyor. Ünlü İngiliz çiçekçi Rebel Rebel’in tasarımı olan bu bukette ayrıca Astilbe, nane ve Viburnum da dikkat çekiyor.