Egzotik stil

Tropikal bir esinti arayanlara...

Selen Okan Tanyeri

Selen Okan Tanyeri


Egzotik stil

Eğlenceli ruhunuzu ortaya çıkarmak için egzotik stili bahçenizle buluşturun!

Yeşil tonlu turuncu-sarı yani güneşin yansıtan çiçeklerle dolu bir bahçe hayaliniz varsa bahçede egzotik bir rüzgar esiyor demektir. Ormanın büyülü havasını yansıtan yeşil güçlü bir renktir. Abartıdan uzaktır.
Yeşil bitkileri bir  arada kullanacaksanız, boylarına gore sıralamaya özen gösterin. Uzun olanlar her zaman arkada olsun. Birbirlerinin güzelliğini kapatmamış olurlar. Muz ağacı, pampas otu, carexler, okaliptüs, bambular seçenekleriniz arasında yer alabilir. Turuncu çiçekli starliçe, digitalisler, hibiscuslar bahçede egzotik bir hava katar. Bitkileri gruplar halinde dikerseniz her zaman çok daha çarpıcı görünürler. Uygun renklerde ve boylarda olanları birlikte kullanmalısınız. Bitki grubu içinde bir çiçek diğerinin gölgesinde kalmamalı. Bir tane gözde çiçek olmalı ve diğer çiçekler onu desteklemeli unutmayın. Bu stile sahip bahçede bambu oturma grupları, ahşap yemek masası sert zemin üzerinde ideal bir çözüm olacaktır. Beyaz, yeşil tonlarda yastıklarda da egzotik desenler tercih edebilir, cam aksesuarlarla da alanı destekleyebilirsiniz.
Egzotik stil - Resim : 1

Ilıman bir iklimde yaşıyorsanız egzotik türleri bahçede yetiştirebilrisiniz. Protea yetiştirmek için saksı tercih edin. Kış döneminde korumaya almanız gerekir.

Egzotik stil - Resim : 2

Egzotik bir etki için bahçede muz ağaçları dekoratif bir görüntü oluşturur.

Egzotik stil - Resim : 3

Palmiye türleri havuz çevresinde kullanırken bitki köklerinin havuz suyundan etkilenmemesi için drenaja dikkat etmelisiniz.