En moda buketler!

Söyle bana; ‘Hangi buket benim olmalı?'

Selen Okan Tanyeri

Selen Okan Tanyeri


En moda buketler!

‘Bu yaz en fazla hangi çiçek tasarımı yaptın?’ diye sorarsanız cevabım ‘Gelin buketi’ olacak, haberiniz olsun. Yeni gelin olarak gelin buketlerine öyle bir merak sardım ki, hangi çiçek hangisiyle güzel oluyor, hangi çiçekler buluşup birbiriyle nasıl görünüyor gibi milyon tasarımın keşfinden size liste çıkarabilirim. Evlilik furyası, sosyal medya ile buluşunca ortaya da çılgın istekler çıkabiliyor. Kuşkusuz her gelin bir prenses havasında görünmek ister ama kendi peri masalını kendisi yazmalı, değil mi?

En moda buketler! - Resim : 1
Selen Okan/Lisan-ı Ezhar

Söyle bana; ‘Hangi buket benim olmalı?'

Öncelikle gelin buketinizin gelinliğinizle uyumlu olması gerektiğini unutmayın. Yani kendi vücut yapınızla örtüşen ve uygun proporsiyona sahip bir buketi taşımalısınız. Gelinliğiniz kabarık ve şatafatlı bir stile sahipse siz ne çok zayıf bir buket, ne de karışık bir çiçek kümesi taşımalısınız. Minyon bir yapıya sahipseniz de büyük, abartılı bir buket yerine daha sade bir tasarımı seçmek ideal olur. Gelinliğinizin etek formuna da dikkat etmelisiniz. Hafızalara kazınan İngiltere Cambridge düşesi Kate Middleton’un gelin buketini hatırlayın. Müge çiçekleriyle sarkık formlu buket zarif aynı zamanda da asil görüntüsüyle birçok gelin adayına örnek oldu kuşkusuz. İşe ilk olarak stili size en yakın olan çiçek tasarımcısını seçmekle başlamalısınız. Ardından hangi renk istediğinize karar verin. Listenin bir sonraki maddesi ise mevsimine göre çiçek türlerine karar vermek. Her çiçeğin her mevsimde bulunmadığını unutmayın. Ayrıca tüm gün gelin buketinizin elinizde olacağını düşünerek dayanıklı türler tercih etmeye çalışın. Şakayık, lale gibi narin bir çiçeği seçecek olursanız, yanında yer alacak türlerin daha dayanıklı olmasına dikkat edin. Düğün çok uzun sürecekse buketin yanınızda vazo içinde su bulundurun ve elbette klima altında, güneşten uzak tutun.

En moda buketler! - Resim : 2
Selen Okan/Lisan-ı Ezhar

En moda buketler! - Resim : 3
Selen Okan/Lisan-ı Ezhar

En moda buketler! - Resim : 4
Yunus Çetin /Yunus Karma


En popüler çiçekler

* Şakayık; bu çiçek bu sezonun en popüler çiçeği… Hatta uçuk pembe olanları harika bir kokuya sahip. Toz pastel romantik buketlerde bu tonu veya beyaz olanı tercih edebilirsiniz.
* Astilbe; bu çiçek bukete romantik bir hava katarken rustik görüntüsüyle de bahçe düğünlerinin gelin buketi olarak kullanabilirsiniz.
* David Austin gülleri; benim favorim! Gelin buketlerinin içinde dikkat çeken, farklı görünümlü güller oluyor ya işte bu onlar! O kadar narin bir çiçek ki, özen göstermelisiniz. Renkleri ile formunun güzelliği birleşince İngiliz bahçe gülü, gelin buketinin havasını bir anda değiştiriyor.
* Çardak gül; yan oyunculara her zaman ihtiyaç vardır. Gelin buketlerinde de ikinci bir rengi kullanmak istiyorsanız farklı tonlarda bulabileceğiniz güllerin peşine düşün.
* Eryginium; Mavi-mor renkli bu bitki serbest formlu, doğal görünümlü gelin buketlerinin içine çok yakışıyor. Lavanta ve okalüptüs yapraklarıyla buluşturun.
* Cymbidium orkide; şık ve elegan bir görüntü için gelin buketinizin genel rengine uygun olan bu çiçek türünü tercih ederek kullanın.
* Lavanta; mis kokulu bu çiçek ile başaklardan oluşan rustik bir gelin buketi yine basit ama farklı bir buket alternatifi.

En moda buketler! - Resim : 5


BC Atelier Fotoğraf: Ayşe Kaya

En moda buketler! - Resim : 6
Menderes Güneş / MG Floral Design

En moda buketler! - Resim : 7
Fotoğraf: Nurdan Usta