Saksınızı 4 aşamada renklendirin

Saksı içine tek tür bitki yerine birkaç türü buluşturmaya ne dersiniz?

Selen Okan Tanyeri

Selen Okan Tanyeri


Saksınızı 4 aşamada renklendirin
Saksınızı 4 aşamada renklendirin - Resim : 1
1.Dikim yapacağınız saksının dibinin delik olmasına dikkat edin. Ardından ince taş ile tabanı kaplayın. Bu sayede saksının drenajını sağlamış olacaksınız.

Saksınızı 4 aşamada renklendirin - Resim : 2
2.Ardından biraz toprak ekledikten sonra bitkileri dikebilirsiniz. Bitkileri seçerken renk ve formlarına dikkat etmelisiniz. Hatta bitkileri yan yana getirin ve hangi bitkiyi nereye dikeceğinize önceden karar verin. Carex türleri formuyla saksıda hem geniş yer kaplar hem de güzel bir fon oluşturur. İlk olarak bu bitkiyi dikiyoruz.

Saksınızı 4 aşamada renklendirin - Resim : 3
3.Bu mevsim çiçek marketlerde sıkça karşınıza renk renk siklamenler çıkıyor. Bu bitki de kış günlerinin geldiğinin habercisi. Beyaz, pembe, fuşya gibi farklı renklerde olan çiçekleriyle kışa dayanıklı bir bitkidir. Fuşya renkli siklameni bu tasarımın içine dahil ediyoruz. Yumrulu bir köke sahip, dikim yaparken kökünün zedelenmemesine dikkat edin.

Saksınızı 4 aşamada renklendirin - Resim : 4
4.Bu tasarımının içine alacalı yapraklarıyla Vinca major bitkisini de ekledikten sonra saksıya ekstra toprak ilave edebilirsiniz. Elinizle toprağı bastırın ve bitki köklerinin hareket etmemesini sağlayın. İhtiyaca göre toprak miktarını arttırabilirsiniz. Fakat bitki kök boğazını geçmemeli, unutmayın. Dikim işleminin ardından saksıya can suyunu ekleyebilirsiniz. Ardından saksınızı bahçede veya balkonda yeni yerine yerleştirebilirsiniz.