Şehrin ortasında floral bir festival!

Evet hayal değil, gerçek… Şehrin ortasında çiçekten başınızın döneceği bir festival haberim var!

Selen Okan Tanyeri

Selen Okan Tanyeri


Şehrin ortasında floral bir festival!

Fotoğraf: Nurdan Usta

Floralfest, adından da anlaşılacağı üzere bir Çiçek Festivali ama sıradan bir festival değil. Doğa ile yaratıcılığın, çiçeklerin büyüleyici renkleriyle tasarımın harmanlandığı alışılagelmişin dışında bir festival. 7-8-9 Nisan 2017 tarihlerinde İstanbul’un tarih kokan lokasyonlarından biri olan Haydarpaşa Tren Garı’nda gerçekleşiyor. Hayalinizin sınırlarını biraz daha genişletelim, ne dersiniz? Peronlarda yan yana farklı birçok markanın ve çiçek tasarımcısının yer alacağı standlarda alışveriş yapabilir, vagon içlerinde de gerçekleşecek olan söyleşi ve workshoplara da katılabilirsiniz. 

Vagon üzerinde soluksuz renklerle grafiti Show olarak Gölge Artizm’in tasarımına tanık olurken aynı anda Yunus Karma’nın sihirli elleri de unutulmuş bir vagonu yeşillendiriyor olacak. Yaratıcı ismin füzyon tasarımını canlı performans ile Cuma günü izleyebilirsiniz. Yerli tasarımcıların yanında Hollandalı ünlü tasarımcı Lucas jansen’de Floral Academy sertifikası vereceği üç günlük eğitimle festivalin en ilgi çekici isimleri arasında yer alıyor. Fotoğraf sanatçısı Nurdan Usta ile benim de Floral Camera adında bir söyleşimiz olacak, meraklılarına duyurulur. Çiçek ile fotoğrafın buluştuğu bu söyleşide biraz çiçeklerden konuşalım biraz da fotoğraf çekelim diyoruz! 

Başında da bahsettiğimiz gibi festivalde liste uzun! Ayrıca organik deodorant yapımından, burçların çiçeklerini öğreneceğimiz astroloji söyleşilerine, ikebana sanatının detaylarından, basit bir el buketinin yapım sırlarına kadar ve daha fazlasını alanında uzman isimlerle beraber keşfedebileceksiniz. Özetle 7-8-9 Nisan tarihlerini ajandanıza not alın, çiçeklerle buluşmak için harika bir fırsat! Biletler, Biletix’te… Program detayı ise;

www.floralfestistanbul.com