Ayrılık sonrası mutluluk

Ayrılık acısı zor…

Yeşim Varol Şen

Yeşim Varol Şen


Ayrılık sonrası mutluluk

Onsuzluk hissi, kalan her şeyin anlamını yitirmesine sebep oluyor ve asla atlatamayacakmışsınız gibi hissediyorsunuz değil mi? Tekrar ayağa kalkmak imkansız mı görünüyor? Hayır değil! Umutsuzluğa kapılmayın. Sayısız insan aşk acısı yaşıyor ve yas dönemi bittiğinde inanın hayat devam ediyor. Onlar başarabildiğine göre siz de başaracaksınız. Nasıl mı?

Çok ağlayın!
Evet evet. Çok ağlayın ve acınızı akıtın. Güçlü görünmek için gözyaşlarınıza engel olmaya çalışmayın. Bırakın gözyaşlarınızla beraber içinizdeki zehir aksın gitsin. Sizi seven insanlar elbette bu gözyaşlarına dayanamayacak ve ‘değmez’ gibi birçok cümle kuracak. Ama siz onun için değil, kendiniz için ağlayın. Ağlamak o kadar insani ve insanın içini temizleyen bir şey ki! Şimdi ağlamayacaksınız da ne zaman ağlayacaksınız. Bırakın içiniz gözyaşlarınızla temizlensin. İlk günlerdeki uzun ağlama nöbetlerinin zamanla azalacağını ve günbegün daha az ağlama ihtiyacı duyacağınızı göreceksiniz. İşte bu, iyileşmenizin ilk belirtisi.

Sosyal medyada hırsınıza yenik düşmeyin!
Eski sevgilinizi, kullandığınız tüm sosyal medya hesaplarınızdan silin. Biliyorum, ne yaptığını, kiminle nerede takıldığını merak ediyor ve onun paylaşımlarından, duygularına dair ipuçları yakalamaya çalışıyorsunuz. Ama dün gece siz evde gözyaşı dökerken onun bir partide çok eğlendiğini görmenin size bir faydası olmayacak. Duygularınızı anlattığını düşündüğünüz bir şarkıyı paylaşıp onun görmesini beklemenin de bir anlamı yok. Evet, çok üzgünsünüz ama yeni bir hayata başlamak üzeresiniz. Şu anda ihtiyacınız olan şey enerjinizi kendinize ve geleceğe çevirmek.

Arkadaş kalmak mı? Bir daha düşünün!
Çok iyi arkadaş olamayacağınız zaten ortada. Zaten iyi anlaşsaydınız, ayrılmazdınız. Ne yani, birlikte kahve içip yeni sevgililerinizi mi çekiştireceksiniz? Ya da yeni flörtlerinizle yemeğe çıkıp geyik muhabbeti mi yapacaksınız? Eminim arkadaş kadronuzda çok daha eğlenceli, daha iyi dert ortağı olan ve yanında daha rahat hissedebileceğiniz insanlar vardır. Eski sevgiliden arkadaş olmaz!

Yeni hayatınıza renk katın!
Her bitiş yeni bir başlangıçtır aynı zamanda. Evet şimdi üzgün ve yorgunsunuz. İçinizden hiçbir şey yapmak gelmiyor. Ama tam da şimdi, istediğiniz o fotoğraf kursuna yazılmanın tam zamanı. Ya da spora başlamaya ne dersiniz? Hem terle birlikte vücudunuzdaki negatif enerjiyi de dışarı atarsınız ve mutluluk hormonları salgılamaya başlarsınız. Üstelik yeni hayatınıza ve yeni ilişkinize daha formda başlamak size özgüven getirmez mi?

Dostlarınızdan yardım alın!
Dostlar bu günler içindir. Ağlamaktan şişmiş gözlerinize, üç gündür taramadığınız saçlarınıza aldırmazlar. Dertleşin, dertleşin… Ta ki anlatacak yeni bir şeyiniz kalmayana kadar. Sonrasında kendinizi bol kahkahalı, çok aktiviteli arkadaş gruplarınızın arasına atmayı ihmal etmeyin. Neşe kesinlikle bulaşıcı!

Ortak arkadaşlarınızdan uzak durun!
Onun ne yaptığını öğrenmek için çıldırıyorsunuz, biliyorum. Aynı zamanda şu ağlak halinizi saklamak ve ortak arkadaşlarınız vasıtasıyla ona çok iyi, çok güçlü ve onu çoktan unutmuş olduğunuzun haberlerini göndermek istiyorsunuz. Derin bir nefes alın ve bir daha düşünün. Bütün bunlara gerçekten gerek var mı? Aldığınız her haber, acınızı atlatma sürecinde sizi bir gün daha geriye götürecek. Belki onu cezalandırmak istiyorsunuz ama kendinize de eziyet çektirmiş olmuyor musunuz?

Yeni ilişkiye balıklama atlamayın!
Yas dönemini bitirmeden başlayacağınız her ilişki hüsranla sonuçlanacak. Yeni bir flörtün adını ilişki koymak için acele etmeyin. Aşırı neşe, coşku, öfke ya da üzüntü fark etmez. Duyguların yoğun yaşandığı dönemlerde alınan kararlar yanıltıcı olabilir. Biraz ağırdan alın ve kendinize sağlıklı karar verebilmek için zaman tanıyın.
 
Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur
Açık hava, bol oksijenden, güneşin iyileştirici gücünden faydalanın. Mesela kısa bir yolculuk, uzun yürüyüşler, doğayla baş başa kalmak şu an gözünüze çok yorucu ve gereksiz gelse de inzivaya çekilen tüm ermişleri aklınıza getirin. Bazen arınmak için uzaklaşmak gerek.