Yılbaşı akşamı için öneri: 12 tatlı dilim tarifi

2022 bitiyor, 2023 yılı geliyor. Yılbaşı sofrası için farklı bir önerimiz var. Zeynep Dinç’ten yılbaşı akşamınızı tatlandıracak 12 tatlı dilimi... Nasıl yapılır diyorsanız işte tarifi ve yapım aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

35 dakika

KALORİ

290

12 tatlı dilim tarifinin ardından yılbaşı tarifleri içeriğimize de bakabilirsiniz.

Pandispanya için;

  • 4 adet orta boy yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1.5 bardak un
  • 3/4 bardak toz şeker
  • 10 g (1 paket) kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu tozu (İsteğe bağlı)
  • 1/2 çay kaşığı toz zencefil (İsteğe bağlı)
  • 1 tutam deniz tuzu

Üzeri için;

  • Glazür
  • Pasta süsleme şekerleri
  • Kakao parçaçıkları
  • Parça fındık – fıstık

Glazür için;

  • 1 bardak pudra şekeri (Elenmiş)
  • 3 yemek kaşığı limon suyu

Yılbaşı akşamı için öneri: 12 tatlı dilim tarifi adım adım yapılışı

1 Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp derin bir kaba eleyin.
2 Yumurtaları ve şekeri bir kaba alarak mikser ile yüksek devirde çırpın. Homojen hale gelince isteğe göre toz zencefil ve / veya portakal kabuğu tozunu ekleyin. Elenmiş un karışımını da azar azar ekleyerek daha düşük devirde çırpmaya devam edin.
3 Hazırladığınız kek karışımını pişirme kağıdı serilmiş kek kalıbına (tercihen kelepçeli kalıp) döküp önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 30 - 35 dakika kadar pişirin ve fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Kenarlarını düzgünce sıyırarak kalıptan alıp soğumaya bırakın. Uygun bir kek veya ekmek bıçağı ile enlemesine oradan ikiye kesin.Yarısını bu tarifte (diğer yarısını bir diğer tarifimde) kullanın.
4 Üzeri için pudra şekeri ve limon suyunu iyice çırparak yarı akışkan bir glazür hazırlayın.
5 Keki 12 dilime bölüp glazürü sürün ve istediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.